Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ κάνανε ΑΝΑΣΤΑΣΗ όταν ευκαιρούσε ο … παπάς. Αλλά πάντα ΚΑΝΑΝΕ!...


Αυτή η εβδομάδα ήταν πραγματικά … Μεγάλη.
Δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της Αθήνας, νοιώθαμε τους φίλους μας να απολαμβάνουν τις ομορφιές της ανοιξιάτικης και πασχαλιάτικης Νάξου και κράτησε όσο.. δύο.
Είπαμε λοιπόν να ξεφύγουμε από τα εγκόσμια, να ξεκουραστούμε λίγο και να σας χαλαρώσουμε..
Η σκληρή αυτή δοκιμασία μας, πήρε άδοξο τέλος διότι τα γεγονότα και οι εξελίξεις παρά λίγο να μας ξεπεράσουν.

Αναφερόμαστε βέβαια στο πολυσυζητημένο πρόβλημα του ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΥ του Απόλλωνα.


Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν μεμονωμένο πρόβλημα μιας απομακρυσμένης και μικρής περιοχής, πιθανόν τουριστικά ανταγωνιστικής για ορισμένες άλλες περιοχές του νησιού.

Η τροπή και η διάσταση που έχει πάρει το θέμα, έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Αφορά το ρόλο της Τοπικής αυτοδιοίκησης γενικά, το ρόλο και τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της, αλλά και τη συμπεριφορά και τα αντανακλαστικά της κατακερματισμένης και κομματικά εξαρτημένης τοπικής κοινωνίας.

Επειδή όμως ο κλεφτοπόλεμος πρέπει κάποτε να σταματήσει και επειδή έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο, πρέπει ορισμένα πράγματα να λεχθούν με τ’ όνομά τους και ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση.
Τη λύση αυτή βέβαια δεν μπορούν να δώσουν, ούτε αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, ούτε αυτοί που με τους άστοχους χειρισμούς τους μας έφεραν σε αυτό το οριακό σημείο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνης φέρει τεράστια ευθύνη, διότι στην πληγή που κληρονόμησε, έριξε αλάτι και κακοφόρμισε.. Το εγωκεντρικό και απολυταρχικό σύστημα διοίκησης που εφαρμόζει και η καταπάτηση νόμων και θεσμών, δεν δίνει καμιά ελπίδα και προοπτική. Είναι πλέον δεδομένο ότι «δεν ιδρώνει το αυτί του», διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η δεξαμενή των ψήφων του, δηλαδή η τοπική κοινωνία, βρίσκεται σε … αφασία!

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Φέρνουν και αυτοί ακέραια ευθύνη διότι με ημίμετρα και παρατυπίες κουκούλωναν και διαιώνιζαν το πρόβλημα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Θεωρητικά απόντες, αλλά ουσιαστικά ενεργά παρόντες, συμμέτοχοι και συνένοχοι στο έγκλημα. Τελεία.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η συντονιστική επιτροπή που καθυστερημένα, αλλά σωστά , δημιουργήθηκε, δεν ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις δικές μας προσδοκίες. Αν εξαιρέσουμε τον κ. Βαγγέλη Κορρέ, από τους υπόλοιπους και ειδικά από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, περιμέναμε περισσότερα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Ο Σύλλογος Κορωνίδας, έστω και καθυστερημένα, ασχολήθηκε με το θέμα συμμετέχοντας στις δύο προσφυγές που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και αφορούσαν παράνομες αποφάσεις του Δήμου Δρυμαλίας.
Όμως , πιστεύουμε ότι πρέπει να επανεντάξει τον Απόλλωνα στη γεωγραφική του… επικράτεια, να θέσει σε προτεραιότητα και να ασχοληθεί συστηματικά με το αποχετευτικό πρόβλημα όλης της περιοχής, να ενημερωθεί γενικά για τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις και τέλος να λειτουργήσει και με το Σταυρό στο ένα χέρι, αλλά και με το φραγγέλιο όπως ο Χριστός στο άλλο…

Η ΟΝΑΣ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, χρόνια τώρα καταρτίζει κατάλογο με τα Ναξιακά προβλήματα.
Εφ’ όσον οι υποχρεώσεις της σε συνεστιάσεις, πίτες, και φωτογραφίσεις με επισήμους, της το επιτρέψουν, ας ασχοληθεί και λίγο με τα προβλήματα του νησιού.
Όταν όμως λέμε να ασχοληθεί, εννοούμε να πάρει θέση, να εκφράσει άποψη και να αντισταθεί ως οφείλει στην κάθε εξουσία, ανεξαρτήτου χρώματος..

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Οι βουλευτές του νομού γνωρίζουν και αυτοί πολύ καλά το θέμα. Ταυτίζονται απόλυτα σε … ενδιαφέρον και τακτική, γεγονός αναμενόμενο, διότι πρέπει να καλύψουν τους ετερόχρωμους εμπλεκόμενους παρατρεχάμενους ψηφοσυλλέκτες τους..

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Πρέπει να κατατεθεί και η 3η προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη και σαν τακτική να συνεχιστεί όσο μπορεί και σε όλες τις βαθμίδες.
Όμως απαραίτητο είναι η προσφυγή να γίνει από τη Συντονιστική Επιτροπή και το Σύλλογο Κορωνίδας, ως εκφραστές του συνόλου των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των Κωμιακιτών της Αθήνας.
Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει και από μεμονωμένους πολίτες. Όμως κάποτε πρέπει να μπει και η υπογραφή των μελών της συντονιστικής επιτροπής και των τοπικών αρχόντων διότι τυπικά αυτοί μας αντιπροσωπεύουν..

ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Για την καλύτερη λειτουργία της πιστεύουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή πρέπει να αποκαταστήσει την επαφή της με την Αθήνα, όπου υπάρχουν άτομα και φορείς που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν.

ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Επειδή η Συναγωγή των Δρυμαλιαίων δηλώνει ξαφνικά άγνοια για την ιστορική εξέλιξη του προβλήματος, νίπτει τας χείρας της και παρά ταύτα επικροτεί και υπερασπίζεται την υπόληψη και τους χειρισμούς του κ. Δημάρχου, ευκαιρία είναι να μάθει όλα τα στοιχεία για να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός. η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός.
Προτείνουμε να ενημερωθούν (όλα;) τα κόμματα, να τους δοθεί ο πλήρης φάκελος με τα στοιχεία τα οποία έχει μεθοδικά συλλέξει ο πολιτικός μηχανικός κ. Νίκος Α. Λεβογιάννης για να αξιοποιηθούν με επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς: Εσωτερικών, Υγείας, Τουρισμού, κλπ..
Ίσως έτσι καταλάβουν οι κύριοι αρμόδιοι ότι το απέραντο Αιγαίο που νομίζουν πως εξουσιάζουν, είναι πολύ μικρό για να χωρέσει και να πνίξει τις αμαρτίες τους..

ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Τα προβλήματα δεν είναι ουρανοκατέβατα, ούτε αποτελούν προϊόν τερατογένεσης, αλλά οφείλονται σε λάθος εκτιμήσεις, λάθος πολιτικούς σχεδιασμούς και σε λάθος χειρισμούς.
Εδώ πρέπει να είμαστε απόλυτοι.
Τα λάθη πληρώνονται.
Και επειδή δεν μας αρέσουν οι Μαλδίβες και το Ντουμπάι, αλλά μας αρέσει ο Απόλλωνας και κάθε γωνιά του νησιού, αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει ΚΑΝΕΙΣ.
Ας ασχοληθεί λοιπόν η διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή με το ενδεχόμενο, αν στις διεργασίες που γίνονται υπάρχουν ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ στοιχεία, όχι απλές ενδείξεις, που στοιχειοθετούν δόλο ή άλλη επιλήψιμη πράξη και να καταθέσει μηνύσεις, ή αγωγές ή ασφαλιστικά μέτρα κατά φυσικών προσώπων και όχι μόνο, αλλά τότε και μόνο τότε, αν επαναλαμβάνουμε υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις.

Μην προτρέξει κάποιος πονηρός πολιτικάντης να μας πει ότι «ποινικοποιούμε την πολιτική» διότι τον περιμένουμε και έχουμε έτοιμη την απάντηση.



ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Στο στρατό υπάρχει η γνωστή ρήση που καταδεικνύει τη σχέση μεταξύ βαθμοφόρου και στρατιώτη και γενικότερα μεταξύ ισχυρού και ανίσχυρου και λέει:

«ή το αυγό πέσει στην πέτρα ή η πέτρα στο αυγό, θα σπάσει το αυγό.»

Κύριε Δήμαρχε,
Σας βεβαιώνουμε ότι δεν πέσαμε από τον κ____ της κότας…

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ ο βόθρος ξεμπούρδαρε πάλι όπως και τα Χριστούγεννα, μόλις μαζεύτηκαν μερικοί παραπάνω λόγω Πάσχα...Ανάσταση με επιπλέουσες...κουράδες-τσορέκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγη γλωσσική αισθητική δε βλάπτει. Να μη γίνουμε και μεις βυτία εκκένωσης...λεκτικών βόθρων.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον συντάκτη του κειμένου. Κάθε του λέξη (δυστυχώς (και αίσχος) για τους φορείς του νησιού) απηχεί την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δε λέω, ο βιοκά του Απόλλωνα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μια μικρή περιοχή. Αλλά μήπως το παρακάνετε με την έκταση και τον τρόπο που το προβάλλετε; Το blog αν δεν κάνω λάθος δεν είναι Απολλωνιάτικο κι όμως έτσι δείχνει, αφού μόνο ο Απόλλωνας(και μάλιστα ΕΝΑ πρόβλημα, έστω το πιο επείγον) το απασχολεί σε τόση έκταση, λες και η Νάξος έχει λύσει τα προβλήματά της. Υποθέτω οτι είστε Κωμιακιτοαπολλωνιάτες, αλλά μην παραπλανάτε με τον τίτλο του ναξιώτικου blog. Νάξος δεν είναι ΜΟΝΟ ο Απόλλωνας.
Ο Μπαρδάνης μπορεί να μην κάνει γι' αυτή τη δουλειά αλλά ξέρετε πολλούς στη Νάξο και έξω από αυτή που σήμερα ικανοποιούν τις ανάγκες και τα "θέλω" της κοινωνίας; Δείτε το σημερινό γκάλοπ του "Βήματος" και τις απόψεις του κόσμου για το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς, τους τραγελαφικούς πολιτικούς κλπ. Μήπως εξάλλου πρέπει να αναρωτηθείτε αν είναι σωστοί(από πλευράς ουσίας και διαδικασίας) και επαρκείς οι μορφές αγώνα που έχουν επιλεγεί για το βιοκά; ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
Αν περιμένετε να ευκαιρήσει ο παπάς για να κάνετε Ανάσταση, τότε...φέξε μου και γλύστρησα.

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρεία ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ "Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ" σας εύχεται χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Άκου...επίκαιρη ερώτηση για το βόθρο του Απόλλωνα! Δηλαδή να μην πάρεις γραφτή απάντηση και να μη συζητηθεί ποτέ, γιατί επίκαιρες ερωτήσεις γίνονται για σοβαρότερα θέματα, που επιλέγουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Ρε βάλτε τους βουλευτές σας όλων των κομμάτων, άσχετα αν έχουν βουλευτή στις Κυκλάδες, να κάνουν μια ερωτησούλα και μια κατάθεση εγγράφων. Κάτι είναι κι αυτό και έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Ξέρετε εσείς γιατί δεν έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Επιτάφιο είχε χθες στον Απόλλωνα;

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές δεν ακούν, δεν διαβάζουν, δεν βλέπουν; Απλά φίλοι σιωπούν γιατί δεν θέλουν να ανακατευτούν βλέποντας ότι οι τοπικοί παράγοντες δεν θέλουν να θίξουν το θέμα. Τουςβολεύει η σιωπή. Σιγά μη τα βάλουν με τα τοιπικά οικονομικά κια πολιτικά συμφέροντα και μετά ποιος θα τους γλείφει απ' το μικρόφωνο; Εδώ σιωπούν οι Κωμιακίτες αιρετοι πλην του Αλ. Μυλωνά. Πού είναι ο Έπαρχος; πού είναι ο γαμπρός Αντινομάρχης; Πού είναι διάφοροι υψηλοί αξιωματούχοι από την Κωιακή και τον Απόλλωνα με σημαντικά πόστα στην ιεραρχία της διοίκησης, της δικαιοσύνης κ.λ.; ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ; ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ-ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΥΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του διαχειριστή θέλει πολύ μελέτη.
Με μια πρώτη ματιά δεν φαίνονται όλα όασα θέλει να πει.
Πολύ καλό.
Επίσης πολύ καλή και προφητική η φωτογραφία!

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα οτι είναι σοβαρή παράλειψη(θελητή ή αθέλητη) όλων όσοι ασχολούνται(με θεσμική ιδιότητα ή όχι) με το πρόβλημα του βόθρου του Απόλλωνα που δεν έχουν επίσημα και πανηγυρικά το θάμα στους βουλευτές του νομού και να τους καλέσουν να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή. Μπορούν να το κάνουν και τώρα. Έτσι θα τους αφαιρέσουν κάθε δικαιολογία. Μετά ας πάνε σε βουλευτές άλλων κομμάτων που δεν εχουν βουλευτή στις Κυκλάδες.

Ανώνυμος είπε...

Θες να πεις ότι δεν ξέρουν ή δεν έχουν μάθει οι βουλευτές Κυκλάδων για το πρόβλημα του Απόλλωνα; Ο ένας κάθε μέρα γεμίζει το διαδίκυο με φωτογραφίες του για κάθε δραστηριότητά του, δεν διαβάζει τα βlog; Ο άλλος ήταν 8 ολόκληρα χρονια Νομάρχης Κυκλάδων και γνωρίζει απέξω και ανακατωτά το πρόβλημα, αλλά σιωπά κι αυτός για ευνόητους λόγους.
Η Συντονιστική Επιτροπή σίγουρα τους έχει στείλει τις ανακοινώσεις της για το θέμα, αλλά απάντηση μάλλον δεν έχει πάρει.
Και ποιος νομιζεις ότι θα κληθεί να απαντήσει σε τυχόν ερώτηση στη βουλή (γραπτά); Ο κυβερνητικός Περιφεριεάρχης και ο κυβερνητικός Δήμαρχος, δηλ. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην τους αφαιρέσετε κάθε πρόσχημα και δικαιολογία; Να τους πάτε και έτοιμη την ερώτηση. Μετά, οι απαντήσεις δίνονται από τις υπηρεσίες. Τώρα το κατάλαβες; Και στις δυο προσφυγές ποιος θα απαντούσε; Ο κυβερνητικός υπάλληλος. Αλλά έχουν τη σημασία τους και αυτές οι ενέργειες, στο πλαίσιο ενός συντονισμένου και σχεδιασμένου αγώνα. Το καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικοί του θεσμοί, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα που η κοινωνία αδρανεί, έτσι λειτουργεί. Γι' αυτό για να γίνει "ανάστα ο Κύριος" χρειάζεται λαϊκή συνειδητοποίηση και εξέγερση.

Ανώνυμος είπε...

τέλος πάντων τα προβλήματα λεβέντη δε λύνονται με βουλευτικές ερωτήσεις και ρουσφέτια, με καλοπιάσματα των κυβερνητικών παραγόντων και με ρουσφέτια. Με την μέχρι τώρα τακτική των ενεργών πολιτών ξεσκεπάστηκε όλο αυτό το κατεστημένο και ένας μικρός Απόλλωνας τους έκανε άνω-κάτω, τους αποδυνάμωσε, τους απομόνωσε καιτους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αυτοί έχουν τώρα το πρόβλημα και ο επίτιμος μαζί με τους μαγαζάτορες.
Γιατί στο blog δεν έχει ακόμη ανέβη η νέα προσφυγή;
Στο blog Apollonas...έχει ανέβη από προχτές και οι προθεσμίες είναι περιορισμένες.

Ανώνυμος είπε...

"Υποθέτω οτι είστε Κωμιακιτοαπολλωνιάτες, αλλά μην παραπλανάτε με τον τίτλο του ναξιώτικου blog. Νάξος δεν είναι ΜΟΝΟ ο Απόλλωνας".

Μάγος είσαι; Απολλωνιάτης είναι ο δ/στής, όχι όμως Κωμιακίτης!, κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Ποια προθεσμία έχει η Ειδική Επιτροπή για να αποφασίσει;

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι θα δώσουν το φιλί της αγάπης απόψε στον Απόλλωνα; Θα διασταυρώσουμε την είδηση και θα σας ενημερώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει να κατατεθούν όσο γίνεται περισσότερες προσφυγές εντός μηνός. Για όσους είχαν καταθέσει προσφυγή την προηγούμενη φορά η προθεσμία του μήνα μετράει από την την ημέρα που παρέλαβαν απάο το ταχυδρομείο με συστημένη επιστολή την απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι μερικοί δεν εστιάζουν στην προώθηση και λύση του προβλήματος αλλά στο «σε δουλειά να βρισκόμαστε».
Στη δεδομένη φάση πιστεύω ότι η αντιμετώπιση πρέπει να είναι διαφορετική απ’ ότι πριν ένα χρόνο. Σχετικά με την προσφυγή νομίζω ότι και ΜΙΑ να κατατεθεί θα συζητηθεί από την τριμερή επιτροπή.
Συμφωνώ με την άποψη του blog ότι πρέπει σε αυτή τη φάση να φανεί επιτέλους η Συντονιστική Επιτροπή και άλλοι φορείς.

Ανώνυμος είπε...

Αφού κατατεθούν οι προσφυγές πόση προθεσμία έχει η Επιτροπή να αποφασίσει;

Ανώνυμος είπε...

Οι ενεργοί πολίτες φίλε μου δεν έχουν εξουσία για να λύσουν το όποιο πρόβλημα, όπως το συγκεκριμένο. Αγωνιζονται για τη λύση του πιέζοντας τους αρμόδιους με κάθε νόμιμο μέσο.Ένα τέτοιο μέσο είναι οι προσφυγές εναντίον των παράνομων αποφάσεων του δημ. σ/λιου. Άλλο νόμιμο μέσο είναι η προβολή του προβλήματος και η ανάδειξη των ευθυνών και των υπευθύνων. Και γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι μέχρι τώρα ενέργειες των πολιτών προκάλεσαν δυνατούς τρυγμούς στο κατεστημένο, τόσο στον Απόλλωνα και την Κωμιακή, όσο και στον Δήμο, ενώ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη τους ανίκανους τοπικούς άρχοντες (τους πρώην και τους νυν( πλειοψηφία και μειοψηφία.
Η δημιουργία της Σ.Ε. τάραξε τους τοπικούς παράγοντες. Η συμμετοχή του Συλ. Κορωνίδσς έστω στις προσφυγές (γιατί δεν έκανε καμιά αλλη κίνηση, ούτε καν μια ανακοίνωση ή ένα έγγραφο δεν εξέδωσε), επίσης ήταν θετική. Από κει και πέρα καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Ηαι τι θα πει να έχουν την πρωτοβουλία της κατάθεσης της νέας προσφυγής οι Σύλλογοι και οι λοιποί φορείς. Ας καταθέσουν προσφυγή, αλλά κι εγώ ως ενεργός πολίτης θα κάνω εκείνο που νομίζω και δεν θα τους περιμένω. Οι ενεργοί πολίτες που συνέταξςαν τη νεα προσφυγή και την ανέβασαν στο διαδίκτυο μας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθούμε χωρίς πολλες διαδικασίες. Τέλος από τα μέχρι σήμερα δεδομένα εμένα δεν με έχουν πεισει οι τοπικοί φορείς ότι μπορούν να αναλάβουν αυτό το πρόβλημα και να το προωθήσουν. Μόνο αδιαφορία μπορώ να τους καταλογίσω μέχρι σήμερα και σκοπιμότητα. Τίποτα άλλο. Θα προχωρήσω λοιπόν στην προσφυγή γιατί αυτό μπορώ να κάνω και ό,τι προκύψει. Θα έχω τουλάχιστον ήσυχη τη συνείδησή μου.

Ανώνυμος είπε...

What we do in life echoes in eternity

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, ό,τι κάνουμε στη ζωή αντηχεί, αντανακλάται στην αιωνιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που φθάσαμε, δηλαδή στην άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής, δεν έχει νόημα ο αριθμός των προσφυγών. Οι δύο προηγούμενες που απευθύνονταν στον Περιφερειάρχη και αξίωναν την ακύρωση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής είχαν και πολιτικό χαρακτήρα. Επιδίωκαν κατά τη γνώμη μου να συσπειρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που έχει έννομο συμφέρον γύρω από το κοινό πρόβλημα και να ασκήσουν πολιτική πίεση σε ένα κυβερνητικό όργανο, όπως είναι ο διορισμένος Περιφερειάρχης.
Τώρα πλέον η υπόθεση θα εξεταστεί από την τριμελή Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα, που αποτελείται από ένα δικαστικό λειτουργό ως πρόεδρο(ορίζεται από τον πρόεδρο του οικείου Εφετείου), ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους(ορίζεται από τον πρόεδρο του Νομ. Συμβουλίου) και ένα αιρετό της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, δηλαδή των Κυκλάδων και όχι της Δωδεκανήσου, όπως αλλού αναφέρθηκε.
Η σύνθεση λοιπόν της Επιτροπής εγγυάται τον έλεγχο της νομιμότητας της προσβαλλόμενης απόφασης του Περιφερειάρχη, με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία και προτάσεις. Έτσι ή μία ή 161 προσφυγές να υποβληθούν εκείνο που θα μετρήσει είναι το επιχείρημα, το βάσιμο και η ουσία της προσφυγής.
Γι' αυτό συμφωνώ με τον εκδότη του blog οτι συλλογικοί φορείς πρέπει να επωμιστούν το κύριο βάρος αυτή τη φορά κατάθεσης της προσφυγής. Έτσι θα δώσουν και ένα ειδικό βάρος στην ενέργεια αυτή, που πρέπει να στηριχθεί με πρόσθετα επιχειρήματα παράβασης της νομιμότητας εκ μέρους του Γεν. Γραμματέα τςς Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου.

Ανώνυμος είπε...

Άντε βρες τους Συλλογικούς φορείς που θα αναλάβουν αυτή τη σοβαρή προσπάθεια. Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα; τι έκαναν για να σωθεί ο Απόλλωνας απ' το αλιευτικό τέρας; Η προθεσμία υποβολής νέας προσφυγής λήγει γύρω στις 21-25 Απριλίου, άκουσες κανένα τοπικό φορέα να μιλάει για ποσφυγή; διάβασες κάποια ανακοίνωση κανενός φορέα; Αν εξαιρέσουμε τη Σ.Ε. που έχει ασχοληθεί με το θέμα, ποιος άλλος ασχολήθηκε; Και ο Σύλλογος Κορωνίδας την προσφυγή που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο κάποιοι πολίτες κατέθεσε στον Περιφερειάρχη. Το ίδιο θα πράξουν και τώρα, αν το πράξουν, τόσο ο Σύλλογος Κορωνίδας, όσο και η Σ.Ε.
Απορώ γιατί δν έχει αναρτηθεί το σχέδιο προσφυγής εναντίον του Περιφερειάρχη στο blog. Ti λένε γι αυτό οι δ/στές A-NAXIOS και N-NAXIOS;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς τρέχετε και σκοτώνεστε για το βόθρο και το… Μαράκι χτενίζεται..

Η αντιδήμαρχος Γαλατσίου, αρμόδια για το «πράσινο» , που όταν ψαρεύει ψήφους από την Κωμιακή λέγεται Μαρία Αλιμπέρτη, όταν ψαρεύει από το Φιλώτι λέγεται Μαρία Αλιμπέρτη-Κατσάνη και όταν γενικώς ψαρεύει λέγεται «Μαρία η όμορφη» αν δεν το ξέρετε, δραστηριοποιείται και στο χώρο των εκδόσεων!

Αν μπείτε στη διεύθυνση:

http://www.mazigalnax.gr/images/stories/Mazi/tefxi_pdf/Tefxos05.pdf

στον πρόλογό της μεταξύ άλλων θα διαβάσετε:

«…Καλό ταξίδι λοιπόν με το περιοδικό μας “ΜΑΖΙ ΓΑΛΑΤΣΙ και ΝΑΞΟΣ”,
θα σας προβληματίσουμε αλλά και θα σας ευχαριστήσουμε
με τον τρόπο που εμείς γνωρίζουμε, μαζί παρέα σας,
σε ένα ξεχείλισμα ψυχής και ένα φλογερό πόθο_ Να παρουσιάσουμε,
να δοθούμε, να βοηθήσουμε, να σώσουμε αλλά και να δικαιώσουμε_
με την περηφάνια του ελεύθερου δημοκρατικού πολίτη.
Καλό σας ταξίδι!»

Το ξεχείλισμα ψυχής και ο φλογερός πόθος εξαντλούνται σε 20, ναι 20 φωτογραφίες της ίδιας και ολίγο… Κυριάκο Μητσοτάκη!!!
Για τα προβλήματα μούγκα.
Και το χειρότερο. Είναι μέλος του Δ.Σ του ιστορικού Συλλόγου Κορωνίδας και δεν υπέγραψε καμία προσφυγή. Διατηρεί ανοικτή γραμμή με τον κ. Μπαρδάνη και συνεργάζεται με ότι πιο συντηρητικό κυκλοφορεί στη Νάξο.
Φίλοι Γαλατσιώτες να τη χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Στο Γαλάτσι εκλέχτηκε, δε διορίστηκε. Πρέπει να σέβεσαι αυτούς που έχουν άλλη γνώμη από σένα. Αυτοί μπορε'ι να είναι ικανοποιημένοι. Εσύ δεν είσαι, το βλέπω. Μην τη ψηφίσεις, αν ψηφίζεις στο Γαλάτσι. Και χωρίς τη ψήφο σου θα ξαναβγεί. Να το ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

H σιωπή δεν είναι γνώμη, οι φωτογρφίσεις δεν είναι πολιτική, η σιωπή για τα προβλήματα του τόπου σου που τον εκμεταλλεύεσαι, για την προβολή σου δείχνει κενό...ιδεολογίας και μπόλικο αμοραλισμό. Η πρώτη εκλογή παντα είναι εύκολη γιατί δεν σε ξέρουν, η δεύτερη έχει τα ζόρια γιατί έχεις δείξει αν αξίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ. ΔΕ ΛΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα στη διεύθυνση του περιοδικού και έφριξα.
Σαν να έπεσε η κυρία από άλλο πλανήτη. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι δεξιά ή αριστερή. Πιστεύω ότι (δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω) είναι αξιολύπητη, εγωπαθής και επικίνδυνη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΛΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τη νέα προσφυγή την υπέγραψε;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟΧΕΤΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΙ. ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ. ΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑNΕ.