Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Της αυθαιρεσίας το… κάγκελο..

Έλεγχοι από τη Νομαρχία Πειραιά
για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων
των ταξιδιωτών


Με σημαντικές παραβάσεις κυρίως υγειονομικές και δευτερευόντως αγορανομικές και κτηνιατρικές διαπιστώθηκε να ταξιδεύουν τα 7 από τα 20 πλοία της ακτοπλοΐας που έχουν ελεγχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον τηρούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

αναλυτικά οι παραβάσεις ανά πλοίο:

1. Ε/Γ - Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ : Τρία κυλικεία του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια

2. Ε/Γ - Δ/Ρ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ : Ένα κυλικείο του πλοίου λειτουργούσε χωρίς άδεια

3. Ε/Γ - Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ : Δύο κυλικεία του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια

4. Ε/Γ - Ο/Γ ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ : Ένα κυλικείο του πλοίου στο κατάστρωμα 8
λειτουργούσε χωρίς άδεια

5. Ε/Γ - Ο/Γ BLUE STAR 2 : 1 κυλικείο στο κατάστρωμα 8, 3 κυλικεία και 2
εστιατόρια στο κατάστρωμα 7 του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια

6. Ε/Γ - Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ : Τα δύο κυλικεία, το open bar και το εστιατόριο-self service του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Στο ίδιο πλοίο έγινε κατάσχεση 63 κιλών παγωτού ως ακατάλληλα για κατανάλωση καθώς στερούνταν ενδείξεων, ενώ επίσης δεν υπήρχαν φάκελοι διαμαρτυρίας παράβαση για την οποία διώκεται ποινικά.

7. Ε/Γ - Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ (έλεγχος εν πλω) : Στο κυλικείο του στο deck 6 του πλοίου, αν και είχαν δεν έδιναν το νερό των 500 ml αλλά προωθούσαν αυτό των 750ml που είναι κατά 0,20 € ακριβότερο. Έγιναν υποδείξεις για τη βελτίωση τωνσυνθηκών υγειονομικής λειτουργίας που σημειώθηκαν στο βιβλίο αστυιατρικώνεπιθεωρήσεων και θα ακολουθήσει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης.

Τέλος υποδείξεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής λειτουργίας έγιναν στα πλοία BLUE STAR ITHAKI και ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και θα ακολουθήσει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης.

Εν τω μεταξύ με το σύνθημα "Διακοπές με εισιτήριο την ενημέρωση" ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου η μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία της Νομαρχίας Πειραιά και των ενώσεων καταναλωτών ΚΕΠΚΑ και ΙΝΚΑ για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών.

Από νωρίς το πρωί παρουσία του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά διένειμαν στο μεγάλο λιμάνι τον ενημερωτικό οδηγό που εκδόθηκε με στόχο να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν οι ταξιδιώτες, από την αρχή έως το τέλος των διακοπών τους μαζί με ενημερωτικά φυλλάδια για τη Νέα Γρίπη. Τόσο οι έλεγχοι όσο και η ενημερωτική καμπάνια της Νομαρχίας Πειραιά θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: