Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

και να αδελφέ μου….

…που τελικά δεν μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα,
ήσυχα κι απλά…

(παρεπιπτόντως συνεχίζεται το έτος Γιάννη Ρίτσου)

Για να πάρετε μια μικρή ανάσα και να καλοσκεφτείτε τι έχετε πει ο καθένας,
ακούστε λίγο «Δενδρολίβανο».
Ας βρεθούμε λοιπόν έστω νοερά στη πλάτσα,
ας συζητήσουμε όπως πρέπει αλλά...
να κοιταζόμαστε στα μάτια…


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε Ν-Νάξιε; Εμείς να καλοσκεφτούμε τι έχουμε πει; Εσύ καλοσκέφτηκες τι έχεις αναρτήσει όλο αυτόν τον καιρό (συμπεριλαμβανομένης και τούτης της ανάρτησης) για τον Ιάκωβο; Μήπως για αυτό στρίβεις δια του..."Ζευγώλη" (τον οποίο προσκυνώ); Κάναμε την πατάτα και τώρα βγαίνουμε και πάλι ως δήθεν "πολιτισμένοι" να πούμε "χαμηλώστε τους τόνους"; Λυπάμαι αλλά ούτε η παιδεία μας, ούτε ο πολιτισμός μας, ούτε και το μεσογειακό μας ταπεραμέντο μας επιτρέπουν να μιλούμε "ήσυχα, ήσυχα κι απλά...". Για να γίνει αυτό θα περάσουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χρόνια. Τώρα αρκέσου σε αυτού του ύφους και επιπέδου τις συζητήσεις και κυρίως μην ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ των ευθυνών σου βάζοντας μπροστά δεξιοτέχνες-καλλιτέχνες του βεληνεκούς του Ζευγώλη. Δεν μπορώ να πω. Ήταν από τις πιο έξυπνες προσπάθειες "καπελώματος" της κουβέντας, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το ήθος σου. Αν έχεις να πεις κάτι για το θέμα "Ιάκωβος" απάντα ΕΥΘΕΩΣ. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε. Παρ' όλα αυτά το βιντεάκι επιβεβαιώνει πως "Η μουσική ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους". Απλώς αριστούργημα.-

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτη καλημέρα
Από τα γραφόμενά σου να υποθέσω ότι η παιδεία μας, ο πολιτισμός μας και το μεσογειακό μας ταπεραμέντο, του χρόνου που θα ‘χουμε κοινοτικές εκλογές, απαιτούν, να μαζεύουνε τσι σάρκες μας στο … Βόλακα..

Κοντοχωριανός Σου

Ανώνυμος είπε...

Αν και οι Απεραθίτες είναι λίγο αιμοβόροι, εννοώ ότι ανέκαθεν τρωγόμασταν σαν τα σκυλιά με τα γατιά. Δε λέω ότι μου αρέσει. Απλώς πιστεύω ότι τέτοιου είδους καβγάδες είναι ένα μειονέκτημα της φυλής μας -αν θες- που θα αλλάξει με πολύ αργό ρυθμό. Όπως δεν μπορείς να μη φανταστείς Κορεάτη βουλευτή να παίζει ξύλο πάνω στα έδρανα, έτσι δεν μπορείς -ακόμα- να αποφύγεις αυτού του είδους τους καβγάδες. Αυτό λέω. Και τέλος πάντων το θέμα για εμένα είναι πολύ σοβαρό για να λήξει με τον...Ζευγώλη. Και δε μιλάω για τον Ιάκωβο. Μιλάω για τους εκατοντάδες Ιάκωβους, ιούς Μαράκη κ.λ.π. που ανέρχονται για να γίνουν οι νέοι δυνάστες του τόπου. Έγιναν πολλά λάθη κατά τη μεταπολίτευση. Πρέπει να μην επαναληφθούν. Και για να μην ξεχνιόμαστε πάντως, το βιντεάκι που ξετρύπωσες Ν-Νάξιε, είναι διαμάντι! Σε ευχαριστώ προσωπικά κι ας πιστεύω ότι το έκανες με πονηρό σκοπό για να...γλιτώσεις τσι σάρκες μας (μαζί και τη δική σου), όπως λέει ο φίλος.

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Το Σαββατοκύριακο θα σου έχουμε … καλύτερο!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ.....
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....
Κι εδώ ο Ιάκωβος!!!!!!!!!!!!!!!
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΑΛΕΒΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο Ν-ΝΑΧΙΟΣ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιάκωβος πουλάει.
Προσέξτε το νούμερο των αναρτήσεων σε κάθε σχόλιο σχετικό με αυτόν. Δεν έκανα μετρήσεις αλλά πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες αναρτήσεις για τον Γιακουμή από ότι για όλα τα άλλα θέματα του blog συνολικά.
Μόλις λοιπόν προστεθούν κι άλλα θέματα και ο ΙΓ πέφτει εκτός οθόνης, ο διαχειριστής βρίσκει κάτι άλλο και ως εκ θαύματος πάλι ο "υποψήφιος" πρώτο θέμα. Politically correct πάντα αλλά και η επισκεψιμότητα να ανεβαίνει.
(Λέτε να έχει και στα blogs μηχανάκια η AGB;)