Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Και άλλη άποψη για για τη γρίπη και τα εμβόλια από τον καρδιολόγο του Ωνασείου, κ. Θανάση Δρίτσα





· Τα μέχρι σήμερα επιδη-μιολογικά δεδομένα για τη νέα γρίππη δείχνουν χαμηλή θνητότητα, ίσως και χαμηλότερη από την κοινή εποχική γρίπη.

· Τα σενάρια θανάτων και πνευμονίας, που μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


· Συνήθως τα άτομα που πεθαίνουν από γρίπη, ήδη πάσχουν από κάτι άλλο πολύ σοβαρό, είναι βαρέως πάσχοντα άτομα από συστηματικά νοσήματα ή άτομα με μεγάλη ανοσοκαταστολή.

· Είναι πολύ πιθανόν, ότι η συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών από το εμβόλιο της νέας γρίπης να είναι υψηλότερη από την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από γρίππη των χοίρων ή την εποχική γρίπη.

Για όλα αυτά, καθώς και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα ιατρικά θέματα, όπως την απειλή των Φαρμακοβιομηχανιών για την παγκόσμια υγεία, την πολυφαρμακία και τα φακελάκια στη χώρα μας, την πιθανότητα συνεργασίας κλασικής Ιατρικής – εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων κ.ά. μίλησε στο συνεργάτη της «Ελεύθερης Έρευνας», ομοιοπαθητικό κ. Βασίλειο Μαυρομμάτη, ένας διακεκριμένος ιατρός, ο καρδιολόγος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Θανάσης Δρίτσας


Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τα δημοσιεύματά σας κατάλαβα ότι το θέμα είναι περισσότερο πολιτικό παρά ιατρικό.
Ποιος θα μας ενημερώσει υπεύθυνα;

Ανώνυμος είπε...

Κανένας απ' ότι φαίνεται. Ο καθ' ένας είναι υποχρεωμένος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εκτός κι αν νομίζει ότι τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται για την αντικειμενική μας ενημέρωση, οι φαρμακοβιομηχανίες για την υγεία μας και οι κυβερνήσεις για την ευημερία μας..