Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

“δει γαρ τους ευπόρους χρησίμους ποιείν εαυτούς τοις πολίταις” ….. Δημοσθένης

«… πριν λίγα λεπτά ολοκλήρωσε την εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου o μελλοντικός πρωθυπουργός μας, γνωστός και ως
“ ευχάριστος Giorgos”.

Νοιώθω ειλικρινά μεγάλη ανακούφιση διότι το άκουσα με τα ίδια μου τ’ αυτιά.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, είπε.

Το ξέρω αυτό.
Εκείνο που δεν μας είπε είναι, ποιοί τα έχουν, γιατί εγώ, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις τα φέρνω πολύ δύσκολα πέρα…»
Ένας τακτικός αναγνώστης σας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Δεν άκουσες φαίνεται τη συνέντευξη ή δεν την κατάλαβες. Είπε ο Γιώργος από ΠΟΥ θα τα πάρει και ΠΟΥ θα τα δώσει. Αν είσαι εύπορος, λυπάμαι, αλλά θα ξηλωθείς.
Στήριξη στα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-είπε- ενώ ταυτόχρονα θα συγκρουστεί με τις αντιλήψεις του παρελθόντος. Παράλληλα, τα χρήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του «σχεδίου των 100 ημερών» θα προκύψουν από την αντιμετώπιση των τεράστιων σπαταλών στον κρατικό μηχανισμό.

"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ήταν δυσάρεστη για την Ελλάδα και ευχάριστη για λίγους και ισχυρούς. Εγώ θα είμαι ορθός, αποτελεσματικός και δίκαιος. Θα συγκρουστούμε με αντιλήψεις του παρελθόντος. Το θέμα δεν είναι πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πάνε τα λεφτά. Λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε πού θα βρει τα χρήματα και αν θα επιβάλλει πρόσθετους φόρους. Προσέθεσε επίσης ότι η ύπαρξη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος θα μειώσει τη φοροδιαφυγή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξουν νέα βάρη στη μεσαία τάξη και στους χαμηλόμισθους, είπε όμως ότι οι έχοντες θα πληρώσουν.
«Τα λεφτά θα τα βρούμε και από αναπτυξιακή πολιτική. Εμείς υπολογίζουμε οτι θα μπορέσουμε στο πλαίσιο του 3ετούς προϋπολογισμού να έχουμε τα απαραίτητα έσοδα και το νοικοκύρεμα της σπατάλης μέσω των μέτρων που έχουμε εξαγγείλει. Η επανεκκίνηση της αγοράς θα φέρει έσοδα στο κράτος».

Ανώνυμος είπε...

ο Καραμανλής εμφανίζεται οργισμένος για την τεράστια φοροδιαφυγή. Θα του μιλήσει κανένας για τον προστάτη των φοροφυγάδων της Νάξου και τα ρουσφέτια του μέσω του ΣΔΟΕ;

Ανώνυμος είπε...

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία ενός Ναξιώτη μεγαλοεπιχειρηματία που την άκουσα απ' τον ίδιο τον...παθόντα. Αν λέει αλήθεια εκείνος, λέω κι εγώ.
Μπαίνει λέει ο πρώην ΣΔΟΕ στο γραφείο του στο Γαλάτσι και αρχίζει έλεγχο στα βιβλία του. Εκείνος παίρνει τηλέφωνο έναν κουμπάρο του κομματικό παράγοντα, τον Μ.Μ. και ω΄ του θαύματος σε λίγα λεπτά πέφτει ένα τηλεφώνημα στον επίκεφαλής του ΣΔΟΕ και αυτοί αμέσως σηκώνονται και φεύγουν. Την άλλη μέρα ο επιχειρηματίας δέχεται τηλεφωνική πρόσκληση απ' τον κουμπάρο του να μεταβεί στο γραφείο του πολιτικού που τον γλύτωσε απ' τις δαγκάνες του ΣΔΟΕ. Πάνε μαζί οι δυο τους. Ο πολιτκός τον ενημερώνει με λεπτομέρειες πώς ενέργησε για να τον γλυτώσει και εκείνος τον ευχαρίστησε.
Έτσι θα καταπολεμήσει ο Καραμανλής τη φοροδιαφυγή.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΟΜΕΡΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΗ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΓΡΑΦΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟΜΑ.