Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Και εδώ κερασάκι, αλλά χωρίς… σιρόπι


Γιάννης Ραγκούσης
Ελένη Παναρήτη
Ηλίας Μόσιαλος
Μάγια Τσόκλη
Παύλος Γερουλάνος
Σταυρούλα Σαλουφάκου
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Δημήτρης Λάλας
Κώστας Φέος
Αλ Μοχάμεντ Χαντ
Αννα Καφέτση
Εμμανουήλ Κριαράς

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει γίνει με τον Ανωμερίτη, ξέρει κάποιος κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησε ΤΟ ΒΗΜΑ της Νάξου που είχε πρωτοσέλιδα την υποψηφιότητά του στη Β΄Αθηνών και μάλιστα πολιτική δήλωση του ίδιου σε εσωτερική σελίδα. Αυτό θα πει έγκυρη ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Το ΒΗΜΑ καταχώρησε δήλωση του Ανωμερίτη που έλεγε ότι θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας και ότι δεν θα κάνει μεγάλες προεκλογικές δαπάνες. Υποψήφιος όμως δεν είναι. Κυκλοφόρησε στη συνέχεια η φήμη ότι θα μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά δεν μπήκε.

Ανώνυμος είπε...

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το κάνατε γαργάρα.

Ανώνυμος είπε...

Στις έξι πιθανά εκλόγιμες θέσεις συμπεριέλαβε δύο εξ απορρήτων συνεργάτες του, που πέτυχαν στα καθήκοντα που τους ανέθεσε, τον Γ. Ραγκούση και τον Π. Γερουλάνο, δύο στελέχη που διακρίνονται σε διεθνείς οργανισμούς και ξένα πανεπιστήμια, την Ε. Παναρίτη και τον Ηλ. Μόσιαλο, την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Στ. Σαλουφάκου και τη δημοσιογράφο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ Μ. Τσόκλη.
Τις υπόλοιπες έξι θέσεις κατέλαβαν η Τ. Καραπαναγιώτη, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ο Δ. Λάλας, ειδικός σε θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, ο Κ. Θέος, πολιτικός μηχανικός, ο Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, η Α. Καφέτση, έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης και ο Εμ. Κριαράς, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής.
Προβαίνοντας στις σχετικές ανακοινώσεις ο Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «ένα ψηφοδέλτιο με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στο αύριο της πατρίδας μας, ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους μάχιμους, καταξιωμένους με πορεία ο καθένας στον χώρο του».
Ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, τόνισε ότι «ο αγώνας μας, ο αγώνας του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει πορεία ο τόπος, για να γεννηθεί μια νέα ενότητα των Ελλήνων, είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται και θα κορυφωθεί μόνο όταν κλείσουν οι κάλπες».

Ανώνυμος είπε...

-Εθνικός Κήρυκας
H εταιρεία του David Axelrod , ανώτατου συμβούλου του Ομπάμα, εργάζεται για τον Γιώργο Παπανδρέου
20 Σεπτέμβριος 2009
ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΎΚΟΥ*

Ομάδα της Αμερικανικής εταιρίας AKP&D Message and Media, της οποίας ιδρυτής είναι ο κ. David Axelrod , ανώτατος σύμβουλος του Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογική καμπάνια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργιου Παπανδρέου.
Αποστολή της Αμερικανικής εταιρείας είναι συμβάλει στο να σταθεροποιηθεί και ει δυνατόν να αυξηθεί η διαφορά του εκλογικού αποτελέσματος έναντι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, ούτως ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν βλαπτικές για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «E.Κ».
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Axelrod ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου κ. Ομπάμα, ενώ σήμερα είναι ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα είναι ο τέταρτος στη σειρά ιεραρχίας στα στελέχη του ημερινού Λευκού Οίκου, έπειτα από τον προσωπάρχη, κ. Rahm Emanuel και τους δύο αναπληρωτές προσωπάρχες, Jim Messina και Mona Sutphen.
Ο κ. Axelrod επηρεάζει καθοριστικά τον Πρόεδρο κ. Ομπάμα, πρωτοστατεί στο θέμα της ιατρικής ασφάλισης το οποίο βρίσκεται αυτό τον καιρό στην επικαιρότητα, ενώ αντίπαλοι του του καταλογίζουν διαπλοκή, κατηγορώντας τον ότι οι εταιρίες τις οποίες ίδρυσε και ελέγχει εκ του αφανούς αι αθέατου λειτουργούν παράλληλα ια ιδιωτικά του συμφέροντα.
Το Μάρτιο του 2008 το περιοδικό Business Week με εκτενές άρθρο του είχε αναφερθεί στις παράλληλες δραστηριότητες του κ. Axelrod ενώ ήταν επικεφαλής της Προεδρικής εκστρατείας του κ. Ομπάμα. Ορκισμένοι ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του έχουν πει ευθέως σε δηλώσεις τους ότι θα επιδιώξουν την αποκάλυψη του κ. Axelrod και των δραστηριοτήτων του και θα φτάσουν μεχρι του σημείου φυλάκισής του. Ο ίδιος ωστόσο απολαμβάνει επί του παρόντος της ολοκληρωτικής εμπιστοσύνης και υποστήριξης του Προέδρου κ. Ομπάμα και θεωρείται εκ των πλέον στενών και εξ' απορρήτων ανθρώπων του.
Επίσης σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η έλευση του κ. Παπανδρέου μεθααύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει σκοπό τόσο την συνάντηση της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, όσο επαφές με Αμερικανούς παράγοντες ή και μία ομιλία του σε κάποιο διεθνή οργανισμό που θα είχε ως στόχο να προβληθεί ως ο υποψήφιος που προεξοφλούν οι ξένοι ηγέτες ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο κ. Axelrod γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1955 στη Νέα Υόρκη και θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων πολιτικών διοργανωτικών και στρατηγικών συμβούλων και αναλυτών των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση του το Σικάγο του Ιλινόις. Το 2004 ήταν ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ομπάμα για τη Γερουσία, ενώ το 2008 ήταν ο επικεφαλής της προεκλογικής Προεδρικής του εκστρατείας η οποία κατέληξε, ως γνωστόν, νικηφόρα στο κέρδισμα του Λευκού Οίκου.Το 2006 ο κ. Axelrod διοργάνωσε ένα πρόγραμμα για το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο βοήθησε τους δημοκρατικούς να επανακτήσουν και πάλι την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τον ίδιο χρόνο ο κ. Axelrod ήταν σύμβουλος επί των Μέσων Ενημέρωσης του κ. Ντουβώλ Πάτρικ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές στην πολιτεία της Μασαχουσέτης για την θέση του κυβερνήτη, έπειτα από δέκα έξι χρόνια διακυβέρνησης των ρεπουμπλικάνων, ενώ ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτείας της Μασαχουσέτης που εκλέχτηκε Αφροαμερικανός στο κορυφαίο δημόσιο αξίωμα του κυβερνήτη.
Ο κ. Axelrod έχει ιδρύσει τις εταιρίες ASK Public Strategies καθώς επίσης και Axelrod and Associates.Γεννημένος στο κάτω μέρος του Ανατολικού Μανχάταν και μεγαλωμένος σε Εβραϊκή οικογένεια μεσαίας οικονομικής τάξεως έδειξε από πολύ νωρίς σημάδια στην πολιτική. Ο....

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιά είναι η ηλικία του Κριαρά;

Ανώνυμος είπε...

Νέος 102 ετών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ: Ο Ντανμπακης πού βόσκει τώρα προεκλογικά; Στη Ν.Δ. που έγλειφε αυτά τα χρόνια ή στο ΠΑΣΟΚ που έφτυνε; Σιγά μη χαλάσει τη μέση του απ' το σύρσιμο...