Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Οι ψεύτικες αλήθειες και τα αληθινά ψέματα


Από σήμερα εφαρμόζουμε το καθεστώς της ιδιότυπης ανωνυμίας στα σχόλια των αναγνωστών, δηλαδή μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης.


Η δυνατότητα της χρήσης ψευδώνυμου από τη μια πλευρά εξασφαλίζει την αναγκαία ανωνυμία, από την άλλη όμως δημιουργεί μια συνέχεια για τον ίδιο και παράλληλα θα κρίνεται το προσωπικό ΕΙΝΑΙ του σχολιαστή.

Εμείς είχαμε αποφασίσει στο ξεκίνημα πως κάποια στιγμή θα αποκαλύπταμε τα ονόματά μας ως διαχειριστές. Το θεωρούσαμε σχεδόν αυτονόητο.


Στην πορεία διαπιστώσαμε πως, ένας έρπων κοινωνικο-πολιτικός κανιβαλισμός, που κυριαρχείται από τη σκοπιμότητα και αρέσκεται σε ανθρώπινες σάρκες, θα υποκαταστήσει την ενημέρωση, την πολιτική, το διάλογο, ακόμα και το χιούμορ.


Στη συνέχεια καταλάβαμε ότι η ανωνυμία αποτελεί μια δοκιμασία ανάμεσα στην ηθική της ανωνυμίας, που εκεί πραγματικά δοκιμάζεται η προσωπικότητά σου και του κοινωνικού εαυτού σου, που ο καθένας υποτάσσεται σε γενικές κοινωνικές αρχές.

Καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να κρίνεσαι καθημερινά, χωρίς να ντύνεσαι με το μανδύα του λεγόμενου καθωσπρεπισμού που σε αλλοτριώνει και που σε κάνει να λειτουργείς όπως σε θέλουν και όχι όπως πραγματικά είσαι..


Χαιρόμαστε όταν μιλάμε με φίλους μας που ενώ συμφωνούμε με θέματα και θέσεις αναρτήσεων του Blog, είναι βέβαιο πως θα διαφωνούσαμε αν τα ίδια τα χρεωνόμαστε σαν προσωπικές απόψεις !!!

Δυστυχώς σημασία δεν έχει τι λες αλλά ποιος το λέει.


Τελικά πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το προσωπικό με το κοινωνικό Είναι μας.


Συμπερασματικά αποτελεί ζητούμενο αν και κατά πόσο ζούμε σε σύγχυση ανάμεσα σε ψεύτικες αλήθειες ή αληθινά ψέματα.

5 σχόλια:

naxos είπε...

Καλημέρα ΝAXIOS, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

naxos είπε...

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ A-ΝΑΞΙΟΣ

ΑΡΑΧΝΗ είπε...

Κύριοι διαχειριστές:
Ως ένα βαθμό συμφωνώ με την νέα τακτική σας,για να αποτρέπονται ανώνυμες ύβρεις ή συκοφαντίες ή ψεύτικες και αστήρικτες κατηγορίες κατά προσώπων ή θεσμικών εκπροσώπων. Επειδή όμως είμαστε μικρή κοινωνία,και λίγο πολύ γνωριζόμαστε οι περισσότεροι κατά κάποιο τροπο,ίσως θα έπρεπε να επιτρέπετε την ανάρτηση ανώνυμων καταγγελιών για ατασθαλίες(ακόμη και για υπόνοιες) από θεσμικούς εκπροσώπους, που ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται χρήματα του λαού, του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προλαμβάνονται ορισμένες "ατασθαλίες" μόνο και μόνο με τον φόβο της δημοσιοποιήσεως τους,εφόσον γίνουν αντιληπτές, έστω εκ των υστέρων. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει και τόση σημασία ΠΟΙΟΣ το λέει, αλλά ΤΙ ΛΕΕΙ.
Όσον αφορά το ψεύτικο και το ψέμμα, παραμένουν με την ίδια σημασία και ο συσχετισμός τους με την αλήθεια και το αληθινό προς το παρόν δημιουργεί σύγχυση, αργότερα όμως προσγειώνεσαι και καταλαβαίνεις ότι δεν είχαν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Χρόνια Πολλά και καλό Πάσχα.
"ΑΡΑΧΝΗ"

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Φίλε «ΑΡΑΧΝΗ»

Να είσαι σίγουρος ότι το σκεπτικό σου με πολλές παραλλαγές, και ενδεχόμενα, εδώ και καιρό μας προβλημάτισε πολύ. Δεν ήταν εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μόνιμη. Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει…

Κάναμε συστάσεις, προτροπές, αλλάζαμε τη θεματολογία, τα παρακολουθούσες νομίζουμε,μόνο τη …Τζούλια δεν τους βάλαμε μήπως και φέρουμε τη βάρκα στη σωστή ρότα…
Τίποτα.

Ξέρουμε πολύ καλά το σύνδρομο της εξουσίας που λέγεται «δημοσιοποίηση».
Εδώ όμως η έννοια είχε ισοπεδωθεί.

Οι «καταγγελίες» είχαν προσωπικό χαρακτήρα, ποτέ δεν τεκμηριώθηκε πολιτικά κάτι , και δεν είναι νομίζουμε ότι το καλύτερο να δίνουμε τροφή σε παπαγαλάκια κότες…

Επειδή εμείς μπορούμε να δούμε μερικά πράγματα που εσείς «τεχνικά» δεν μπορείτε, διαπιστώσαμε ότι μια μικρή ομάδα προσπαθούσε να «διαμορφώσει κλίμα» με ξένα κόλλυβα…

Αυτό είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε, αλλά θέλει και …τρόπο. Θέλουν πολύ προπόνηση ακόμα …

Κοντέψαμε να γίνουμε όχημα των πρακτικών και των τακτικισμών που κοροϊδεύουμε…

Σε ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις σου ,σεβόμαστε και συνυπολογίζουμε πάντα, κάθε υπεύθυνη άποψη.

ΧΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΕΝΑΣ.......... είπε...

μπραβο πολυ καλο το νεο συστημα