Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η πληγή κακοφόρμισε άσχημα …


… απλά η κακοσμία καλύπτεται πρόσκαιρα,
από το καταθλιπτικό άρωμα του … λιβανιού των Αγίων Ημερών.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που δημιούργησε
η παρέμβαση Ρήγα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Νάξου.


1. Γιατί οι καταστατικές αρχές και η εγκύκλιος Ξυνίδη, δεν εφαρμόστηκαν όταν ο κ. Μαράκης ανακοίνωσε ότι ο συνδυασμός του είναι έτοιμος κατά 80% ,πολύ πριν δοθεί το σύνθημα της εκκίνησης των διαδικασιών ;
2. Γιατί δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση – παρέμβαση όταν ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ο κ. Κόκκοτας;
3. Μήπως η υποψηφιότητα του κ. Γρυλλάκη άλλαζε δραματικά την υπάρχουσα κατάσταση και δημιούργησε νέα δεδομένα;

Οι διευκρινήσεις που δόθηκαν αλλά και το γεγονός ότι αποφασίστηκε (λένε) το ΠΑΣΟΚ να κατέβει με ΕΝΑ υποψήφιο ούτε πείθουν, ούτε λύνουν το πρόβλημα του νησιού. Με δεδομένες τις ανάγκες του τόπου κάθε λύση που θα καλύπτει τις χρωματικές ανάγκες της παραλίας και θα αφήνει το υπόλοιπο νησί στο έλεος της μοίρας του, θα μας βρίσκει αντίθετους.

Αν δεν ξεφύγουμε τώρα από τη μετριότητα,
την ανεπάρκεια και τη μικροκομματική ομηρεία,
κακό της κεφαλής μας…

5 σχόλια:

tarzanakos είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗΗΗΗ!!
ΑΛΛΩΣ ΟΛΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ.
ΔΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΩΜΕΝ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΝΤΕΕΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.
Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΝΤΩΡΕΙΑ ΦΩΝΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
Ο ΕΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΨΗΣΑΝ. ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΝ ΒΗΜΑτιζοντες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΟΝ ΨΗΛΟ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ. ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ Μ@@@@Α ΘΑΝΑΣΗ,ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ( ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ) ΕΣΥ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ,ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕ ΤΟ MAZDA ΤΟΥ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΚΛΥΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ. ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ. ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ,ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΙΩΣ . ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Unknown είπε...

Φίλοι Α-ΝΑΞΙΟΙ, σταδιακά θα συνηθίσουμε το νέο καθεστώς που μερικές μέρες τώρα μας ξεσυντόνισε.
Από τα ορεινά του νησιού τα πράγματα φαίνονται αλλιώς. Πιο σκούρα απ’ ότι είναι. Εδώ υπάρχει πλήρης ακινησία και όπως πάει θα είμαστε ουρά σε ότι αποφασίσουν καμιά δεκαριά Χωραΐτες που κοιτάζουν μόνο τη πάρτη τους και τα μαγαζιά τους. Αλλοίμονο μας αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει προθυμία ούτε για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια των Χωραϊτών γιατί ο Μπαρδάνης κοίμισε τον κόσμο με την απραξία του. Ακούγονται βέβαια κάτι μεταγραφές από την Αθήνα που θα μας σώσουνε λέει αλλά κι αυτοί αν ρθούνε έχουν άλλα στο μυαλό τους.
Όπου φτωχός κι η μοίρα του που λένε και στο τέλος θα μας αναγκάσουνε να μην πάμε καθόλου να ψηφίσουμε.

naxos είπε...

ΑΝΑΞΙΕ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΑ.

1. Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΊΟΥ ΞΥΝΙΔΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΟΥΝ.

2. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ .

3. Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΡΥΛΑΚΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ.

ΑΝΑΞΙΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΝΑΞΙΩΤΗΣ, ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ.

ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ........ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΝ ΕΧΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ.)

ΑΡΑΧΝΗ είπε...

Oι εκλογές τον Νοέμβριο θα γίνουν για την αυτοδιοίκηση(περιφερειακή, τοπική).Πρέπει επιτέλους να καταννοήσουν ΟΛΟΙ, ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να φτιάξει συνδυασμό να καταρτΉσει πρόγραμμα τετραετίας και να τα θέσει στην κρίση του εκλογικού σώματος. Σε αυτό εναποκειται η αρμοδιότητα και η ευθύνη της έγκρισης ή μή. Τα κόμματα καλά θα κάνουν να κοιτάξουν και να διορθώσουν πρώτα τα του οίκου τους και να πάψουν να ασχολούνται μέ όλες τις άλλες εκλογές-πλην των βουλευτικών, για να μη διχάζουν τον κόσμο, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες.
Μόνον έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε υγιή στοιχεία της κοινωνίας, που τώρα είναι αποστασιοποιημένα, να ασχοληθούν και με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης και να βοηθήσουν στην πραγματική ανάπτυξη του τόπου για ένα καλύτερο μέλλον,τα δε κόμματα επίσης θα ωφεληθουν ποικιλοτρόπως, διαφορετικά προβλέπω να απομονωθούν, να συρρικνωθούν και να καταντήσουν σφραγίδες.
"ΑΡΑΧΝΗ"

Naxiest είπε...

Δε μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν την καπελώνουμε με κομματική πειθαρχία. Περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δημότες να επιλέξουν ανθρώπους και όχι κόμμα. Το κόμμα δε θα μας λύσει τα προβλήματα. Αντίθετα μας έφτασαν στο χάλι που βρισκόμαστε σήμερα. Φυσικά όταν μιλάμε για ανθρώπους, κρίνουμε το έργο, το επίπεδο και τις ικανότητές τους. Ίσως είναι λίγο ρομαντικό όλο αυτό γιατί η μάζα κατευθύνεται εύκολα, και τα κόμματα έχουν τους μηχανισμούς να το κάνουν.