Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Λυπούμαστε πολύ αλλά…


Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη δύναμη της ανωνυμίας για την έκφραση ελεύθερης γνώμης.

Η δυνατότητα όμως της ανωνυμίας δεν μπορεί και δεν ανεχόμαστε να αξιοποιείται, έστω και από λίγους, μονοδιάστατα ως βήμα εκτόνωσης χυδαίων απωθημένων, σπίλωσης προσώπων και απαξίωσης θεσμών.

Δυστυχώς όταν η ανωνυμία από όπλο ελευθερίας μετατρέπεται σε φασιστική κουκούλα θα είμαστε οι τελευταίοι που θα το ανεχτούμε.

Δεν θα μετατραπεί ο χώρος ως ψυχοφάρμακο κάποιων για να εκτονώσουν την καταπίεση που αισθάνονται από τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό τους.

Γι αυτό, σε πρώτη φάση και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, θα καταργήσουμε τη δυνατότητα ανωνυμίας στα σχόλια και θα επιτρέπονται μόνο με ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε προληπτικούς ελέγχους των σχολίων.

Λυπούμαστε πολύ αλλά…

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ) ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ.

ΔΙΑΧΕΙΡIΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΤΑ PC.
ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΡΑΚΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΩΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ.

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΙΤΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΟ ΧΑΛΙ.

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ, ΤΑ "ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ" ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ "ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ" ΚΛΠ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΠΡΑΓΟΙ.

ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιοι νομίζουν πως με το "καπέλο" του κόμματος θα συνεχιστεί η κατρακύλα στην οποία έχουν οδηγήσει το νησί είναι πολύ γελασμένοι. Είναι καιρός πια να αφυπνιστούν οι ανυποψίαστοι γιατί δεν πάει άλλο. Μπορεί οι κομματογλύφτες να πετούν λάσπη προς κάθε κατεύθυνση αλλά έρχεται η ώρα που θα απογυμνωθούν και θα πέσει η κουκούλα της ανωνυμίας τους. Όσο κι αν βρίζουν αυτό δε θα αλλάξει. Εξυγιάνετε το blog και δώστε βήμα σε όσους έχουν λόγο και δεν κράζουν. Συνεχίστε και καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστό το σκεπτικό και η απόφαση του διαχειριστή. Επιτέλους μόνο επώνυμα σχόλια, μπας και γίνουν σοβαρές τοποθετήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά μας τα είπαν και άλλοι. Αν θέλετε επώνυμα σχόλια να ζητάτε τηλέφωνα σε κάθε ανάρτηση και να τσεκάρετε την αυθεντικότητα τους πριν την ανάρτηση. Δηλαδή με το που θα ζητήσετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λύθηκαν όλα; Αφού το ξέρετε η απάντηση είναι όχι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι όμως κάτι. Παρά βρισίδι ανωνύμων...

Unknown είπε...

Εγώ προετοιμάστηκα από τώρα.

Πολύ σωστή η απόφαση του blog, αν και λίγο καθυστερημένη. Ελπίζω οι χυδαιολόγοι να μην πάθουν στέρηση και χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ ΝΑΞΟΥ να ιδρύσει παράρτημα αποτοξίνωσης για τους «ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ»

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ Μ@@@@Σ ΝΑ ΧΙΝΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Να βάλετε και "προφυλακτικό" που να φιλτράρει ό,τι δε σας γουστάρει.
Τι είναι αυτά;
Ο άλλος που ξέρει από PC και είναι θρασύς και υβριστής θα κωλώσει, επειδή θα βγαίνει με δ/νση και ψευδώνυμο που παίρνει σε 1 λεπτό;
Το πρόβλημα είναι πολιτισμικό και δε λύνεται με περιορισμούς και απαγορεύσεις σε ένα Μέσο που συστατική του αρχή είναι η ελευθερία έκφρασης. Γι΄αυτό οι εκκλήσεις σας σε αναρτήσεις, οι συχνές παρεμβάσεις σας προληπτικά και κατασταλτικά και η προώθηση ουσιαστικού διαλόγου είναι η σωστή απάντηση.
Άστε μετά τους άρρωστους να βγάζουν τα σώψυχά τους. Έτσι βλέπει κανείς και πώς σκέφτεται μια μερίδα ανθρώπων που κακώς επηρεάζει και πολύ μάλιστα τα δημόσια πράγματα, με την ανοχή ή την αδιαφορία των πολλών. Σιγά-σιγά και με το διάλογο μπορεί και αυτοί να μάθουν το δημιουργικό δημοκρατικό παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους. Μακάρι να τα καταφέρετε γιατί το κακό παράγινε. Δεν μπορεί να σπιλώνονται άνθρωποι, υπολήψεις και αγώνες. Δεν έχει δικαίωμα ο καθένας που συνεπαρμένος από τα συναισθήματα του και το φανατισμό του, χωρίς να γνωρίζει να χρησιμοποιεί το Ελληνικό λεξιλόγιο για να αναπτύξει επιχειρήματα να γράφει με τρεις λέξεις πράγματα αναληθή και συκοφαντικά. Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται
αυτή είναι μια αρχή της δημοκρατίας, αλλά πρέπει να κρίνονται με σεβασμό και με ποιοτικό πολιτικό λόγο και επιχειρήματα (αυτό είναι μια άλλη αρχή της Δημοκρατίας). Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ?
ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ?
ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 50.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΡΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ.
ΠΧ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ.
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΖΩΗΡΟΥΣ. ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ? ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ή κακώς οταν και άλλα blogs έκαναν ΄΄έλεγχο΄΄ αναρτήσεις μετά από λίγο έπαψαν να λειτουργούν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Α-ΝΑΧΙΕ , συγχαρητήρια για την απόφαση σου να μην ξαναδημοσιεύσεις
ανώνυμα σχόλια και καταγγελίες. Στην Ελλάδα χύθηκε ΑΙΜΑ ΝΕΩΝ ανθρώπων για να μπορεί ο κάθε ένας που ζει αυτήν τη χώρα να εκφράζετε ελεύθερα και όχι ύπουλα και άνανδρα κριμένος πίσω από μια ΚΟΥΚΟΥΛΑ όπως έκαναν κάποιοι εκείνες τις ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ της πατρίδας .
Με εκτίμηση
Νίκος Κάβουρας