Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Θέλεις ονόματα κ. Δένδια; Πές τα…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δένδιας σκοπεύει με διατάγματα να καταργήσει την ανωνυμία στα BLOGS πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Υιοθετούμε απόλυτα την απαντητική επιστολή αναγνώστη.

Κύριε Δένδια έχετε δίκιο. Η ανωνυμία πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει κάποτε να βγουν τα ονόματα στην φόρα. Δεν πάει άλλο. Πρέπει, επιτέλους, να οριστεί ποιοι είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο. Διότι σε περίπτωση αναζήτησης, και ενδεχομένως απόδοσης, ευθυνών πρέπει να ξέρουμε ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Να μάθουμε λοιπόν:

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων έχουν χρεοκοπήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και φτάσαμε στο σημείο οι συντάξεις και τα νοσήλια να πληρώνονται με δανεικά.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε για ιώδιο.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των επιχειρηματιών που ανέγειραν μεγαθήρια πάνω στα καμένα.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που ευθύνονται για το εγκληματικό φιάσκο στα Ίμια.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων που παρακολουθούν χωρίς κόστος το τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ εκείνων εξαιτίας των οποίων εκατομμύρια Έλληνες έχασαν κόπους μιας ζωής στο Χρηματιστήριο.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των αποδεκτών των μιζών της Siemens
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των υπευθύνων όλων των ΜΚΟ και τα ποσά με τα οποία επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα ευαγή ιδρύματα.
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των 10-15 μεγαλεμπόρων της λαχαναγοράς και κρεαταγοράς που δουλεύουν με κέρδος πάνω από 500%
Τα ΟΝΟΜΑΤΑ όλων των διοικητών και κρατικών λειτουργών που πλούτισαν με τα Ομόλογα
Τέλος, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, αφού καταπολεμήσετε την δυσφήμιση, την συκοφαντική δυσφήμιση και την εξύβριση που διαπιστώνετε ότι λαμβάνει χώρα δια μέσω των blogs, μήπως μπορείτε να μας πείτε και πώς προτίθεσθε να καταπολεμήσετε την βάναυση προσβολή της νοημοσύνης μας;
Υπάρχει γι αυτό υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο;
kommatoskylo.blogspot.com:

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΦΙΛΕ Α-ΝΑΞΙΕ,
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ BLOKER ΕΓΙΝΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΣΟΚ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩhttp://edo-peiraias.blogspot.com/2009/02/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Μάθε και κάτι φανατικέ κυβερνητικέ. Δεν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία για να κάνεις κακουργηματικές πράξεις. Άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών και άλλο τα κακουργήματα για τα οποία εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία και είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Ανώνυμος είπε...

O A-Ναξιος KYΒΕΡΝΙΤΙΚΟΣ ;
"Θέλεις ονόματα κ. Δένδια; Πές τα…" ΚΑΙ κάνεις κακουργηματικές πράξεις.ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ

http://naxios.blogspot.com είπε...

AYTO ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ (naxios
Πασοκική τρομοκρατία:αγωγή από τον Μίχα στο blog "εδώ Πειραιάς" ) Ο ΝΑΧΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μη φαίνεται ο υπεύθυνος του Blog και να αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι δημοσιεύεται, αφού άλλωστε μπορεί να ελέγχει με τον ένα ή άλλο τρόπο τη ροή των δημοσιεύσεων και να αποτρέπει όσα από αυτά είναι υβριστικά ή συκοφαντικά; Άλλο ελευθερία της έκφρασης και άλλο προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης πολιτών.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τα ναξιώτικα blog έχουν κουλτούρα, σοβαρότητα και αντικειμενικότητα σε ικανοποιητικό βαθμό, ακόμη και όσα είναι κομματικοποιημένα ως ένα βαθμό. Ασκούν συχνά σκληρή, αλλά αντικειμενική κριτική στην τοπική εξουσία και λένε ωμή την αλήθεια. Γεγονός είναι ότι έχουν γίνει ενοχλητικά για το κατεστημένο, τόσο το "δημοσιογραφικό", ιδιαίτερα το Αθηναϊκής προέλευσης, όσο και εκείνο των διαφόρων κρατούντων και παραγόντων.
Η επισκεψιμότητα αυτών των blog είναι ήδη τεράστια με συνεχή και αλματώδη άνοδο και το γεγονός αυτό ανησυχεί έντονα τους διάφορους εκδότες και δημοσιογραφούντες του ναξιώτικου κατεστημένου της Αθήνας κυρίως και δευτερυόντως της Νάξου. Τέτοιο αναγνωστικό κοινό δεν το έχουν όλα μαζί τα ναξιώτικα έντυπα που βγαίνουν στην Αθήνα. Αλλά το σπουδαίο είναι ότι αυτά τα blog παίζουν ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προβλημάτωνκαι δίνουν προτεραιότητα στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τρέμει το κατεστημένο την δρστηριότητα αυτή, γι αυτό και η επίθεση εναντίον τους.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΧΙΕ ο υπουργος θα αναγκαστεί να τα πάρει πίσω γιατί όταν ενημερωθεί για το πως λειτουργεί το google θα καταλάβει πως δεν μπορούμε να γίνουμε Ουγκάντα.

Ανώνυμος είπε...

NAXIE o Υπουργός όταν ενημερωθεί για τους περιορισμούς του google θα αναγκαστεί να τα μαζέψει. Οσον αφορά τα ποινικά αδικήματα ισχύουν οι νόμοι. Όλα είναι προσδιορισμένα και απλά και οι απειλές είναι για τους αφελείς.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι "κουλτούρα" έχει κάποιος που βρίζει και...αποπατεί δημόσια;(έχουμε κάνει λιστα με τις βρισιές και τις συκοφαντίες κάποιου blog). Τι "κουλτούρα" έχει κάποιος που χαρακτηρίζει, ανώνυμα πάντα, λαμόγιο συγκεκριμένους αιρετούς, χωρις να προσκομίζει στοιχεία; Ξέρει οτι έχει ποινική(σαν τη βουλευτική;) ασυλία και βγάζει τον βαθύ εαυτό του σε κοινή θέα.
Τι "σοβαρότητα" μπορεί να έχει ένα blog που τη μια απορρίπτει την αιολική ενέργεια και την άλλη(με τα ίδια ψευδώνυμα) παίρνει κωλοτούμπα και υποστηρίζει την...πράσινη οικονομία;
Τι "σοβαρότητα" μπορεί να έχει ένα blog που λέει συνέχεια ΟΧΙ, χωρίς εφικτές και σύγχρονες προτάσεις; Τι "αντικειμενικότητα" μπορεί να έχει ένα "πρωταγωνιστικό" πρόσωπο που ξοφλά με ανοίκειο και μισερό τρόπο παλιούς προσωπικούς και πολιτικούς λογαριασμούς;
Είναι δυνατόν το κατεστημένο του χθες που έχει λερωμένη τη φωλιά του να κάνει το σημερινό κατεστημένο να τρέμει; Και εν πάσει περιπτώσει ποιος τρέμει περισσότερο;
Τα blog είναι δύναμη, συμπληρωματική του Τύπου, στα χέρια ανθρώπων με γνώση, παιδεία, κριτικό νου, ευρείς ορίζοντες, ανθρώπους με πάθος αλλά όχι εμπάθεια. Διαφορετικά, στην καλύτερη περίπτωση είναι χώροι που ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Και αυτό έχει τη ψυχολογική αξία του, αρκεί να μην παραπληροφορεί, να βρίζει, να συκοφαντεί και να αποπροσανατολίζει. Και ένα Chat room για μπινελίκια αρκεί για κάποιους...

Ανώνυμος είπε...

Σωστόοοοοοοοοος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε της 10ης Φεβ 11:53 πμ και ψεύδεσαι και κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς.
Φέρε μία καταχώρηση που χαρακτηρίζει λαμόγιο κάποιο αιρετό και τότε ΘΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ. Δεν γνωρίζεις ότι ένας αιρετός στην Νάξο είναι από τους πλουσιώτερους Κυκλαδίτες;;;;(θα μου πεις γιατί δεν πάω στον Εισαγγελέα. Περιμένω το πόθεν έσχες σε 200 χρόνια)
Όταν αυτό το σύστημα που τρέχει τη χώρα μας δεν αισχύνεται που η ενέργεια που καταναλώνουμε για θέρμανση ισούται με την ενέργεια που καταναλώνει η Σουηδία για τον ίδιο σκοπό, τότε εγώ δεν θέλω να μου φυτέψουν ανεμογεννήτριες στην ΚΩΜΙΑΚΗ. Να τις φυτέψουν στο μάτι τους. Και θα χρησιμοποιήσω το ίδιο το σύστημα τους για να προστατεύσω το χωριό μου.
Όσο για το blog. Αντιληπτό ότι σε ενοχλεί. Για κάποιους σαν εσένα έγινε.Σε ενοχλεί γιατί έχασες την αποκλειστικότητα του κατηγόρου δικαίων και αδίκων από τις φυλλάδες της Νάξου. Δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά έχεις την ρετσινιά του ανθρώπου που δεν έχει πει καλό για άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ανάρτηση για "λαμόγια" που στοχοποιεί επώνυμα νυν και πρώην Δημάρχους. Η ανάρτηση αυτή αποσύρθηκε αλλά την έχω(το ψευδώνυμο του δράστη είναιγνωστό για τις θέσεις του στο συγκεκριμένο blog) και αν μου επιτρέψουν οι διαχειριστές θα την αναρτήσω.

Ανώνυμος είπε...

"Περικλής", 31 Ιανουαρίου, 16:46. Σας λέει κάτι; Και υπάρχει και προηγούμενο.

Ανώνυμος είπε...

I' ve got to get out of here