Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Δεν είμαστε οι μοναδικοί πελάτες του … Σ.τ.Ε.

Από το πάντα έγκυρο και καλά ενημερωμένο e-galatsi αντιγράφουμε:


“Στον αέρα βρίσκεται το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των εκπροσώπων των Δήμων και Νομαρχιών, μετά τη χθεσινή απόφαση του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας να το κρίνει αντισυνταγματικό στο σύνολό του, ενώ μια δεύτερη σύνθεση του ίδιου τμήματος, με άλλη απόφαση, απεφάνθη, ότι ο επίμαχος νόμος είναι συνταγματικός. Έτσι, το θέμα προς οριστική επίλυση θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το πρόβλημα αφορά τη νομοθετική ρύθμιση (που ενσωματώθηκε στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα) και ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον συνδυασμό που ήλθε πρώτος με ποσοστό μεγαλύτερο του 42% των εγκύρων ψήφων, καθώς του παραχωρεί κατευθείαν τα 3/5 των εδρών των δημοτικών συμβούλων. Του επιτρέπει επίσης να παίρνει αποφάσεις εξαιρετικής σημασίας (όπως είναι η κατάργηση δήμων, η συνένωσή τους με άλλους κ.λπ.). …”


Θα ήταν μεγάλη παράληψη αν δεν μπαίνατε στο forum και να απολαύσετε τον πιο επίκαιρο και σύγχρονο πολιτικό λόγο από τους ποιητές ΤΡΥΓΑΙΟ και ΦΙΛΥΡΑ !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από που είδατε οτι είναι έγκυρο αυτό το site; Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε σε όλο τον Τύπο.
Τα παραπολιτικά του Πίκουλα είναι να μασάς και να φτύνεις.

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπετε, το ΣτΕ δεν έχει ενιαία θέση πάντοτε. Και εκεί υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες και κάποτε οι δεύτερες επικρατούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος σχολιαστής έγραψε κάποιο όνομα.
Έγραψε από κάτω το … δικό του; ΟΧΙ.
Είναι γνωστός χαφιεδοτσιροχλαπάτσας

Ανώνυμος είπε...

Η εγκυρότητα .... δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.Ελέγχεται και επαληθεύεται.

Όσο για τα παραπολιτικά του site, έχουν ψευδώνυμο και όχι το όνομα που γράφει ο 1ος ανώνυμος..ο οποίος σίγουρα "δεν μασάει" ...ίσως όμως να γλείφει κοκαλάκια.

Τέλος για να μπούμε στο θέμα του post,σίγουρα τέτοιες αποφάσει μας κάνουν να ελπίζουμε.Δίνουν φωνή σε μειοψηφίες που αγωνίζονται ενάντια σε πολλά και μεγάλα συμφέροντα

Γαλατσιώτης