Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΚΩΜΙΑΚΗ: “Θα μας αναγκάσουν να φύγουμε…” και το σχόλιό μας

Κρίνουμε αναγκαίο, με αφορμή την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Κωμιακής για τον ΒΙΟΚΑ, να καταθέσουμε το σχόλιό μας.
Έχουμε το δικαίωμα να αυθαιρετήσουμε, όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά για να αναδείξουμε το ρόλο της ενημέρωσης στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων.
Χρόνια υπήρχε το πρόβλημα των ΒΙΟΚΑ στην Κωμιακή και Απόλλωνα, πλην όμως δεν υπήρξε αντίστοιχη κοινωνική αντίδραση. Λογικά μπαίνει το ερώτημα γιατί σήμερα κινητοποιούνται οι Πολίτες. Σήμερα, με την αμεσότητα της ενημέρωσης από τα Blogs, αφοπλίστηκαν οι μηχανισμοί ενσωμάτωσης και επανάπαυσης του Πολίτη (Σύλλογοι, Τοπικές εφημερίδες κλπ). Έξω από τις γραφειοκρατικές ομάδες (που μιλούν στο όνομά μας) το διαδίκτυο δημιουργεί νέα επίπεδα επικοινωνίας και δράσης, μακριά από την αυτολογοκρισία που δημιουργεί η παρουσία του παράγοντα ή του κομματικού καθοδηγητή ή του αποκλεισμού του μη μέλους στη διαδικασία του προβληματισμού. Δεν αμφισβητούμε τους κοινωνικούς και κομματικούς φορείς, πλην όμως θα υποχρεωθούν να λειτουργούν μαζί με τους Πολίτες και όχι εξ ονόματος των Πολιτών.

Σας μεταφέρουμε λοιπόν εκτενή αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε χθες 11/2/2009 στη συγκέντρωση των Τοπικών Φορέων στο Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής και αφορούσε το ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα και το αποχετευτικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής.
Το κείμενο σήμερα πρόκειται να σταλεί σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από τους:
Μυλωνά Μιχαήλ του Δημητρίου
Κορρέ Ευάγγελο του Δημητρίου
Χωριανόπουλο Κωνσταντίνο του Ιωάννη
Ανδρή Ιωάννη του Γεωργίου και
Φρατζέσκο Ιωάννη του Γεωργίου

«……συγκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους η παρούσα συντονιστική επιτροπή με σκοπό τη διεκδίκηση επίλυσης του παραπάνω θέματος που είναι ένα από τα πιο οξυμένα και επείγοντα προβλήματα του Τ.Δ. Κορωνίδας.
Στόχος της επιτροπής είναι η ενιαία αντιμετώπιση του αποχετευτικού και του ΒΙΟ.ΚΑ , για όλο το Δ.Δ Κορωνίδας, η άμεση προώθηση των διαδικασιών για δημιουργία ΝΕΟΥ ή ΝΕΩΝ ΒΙΟ.ΚΑ και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, η επιστήμη και η τεχνολογία ώστε να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων κατά τον καλύτερο τρόπο μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι χρόνια.
Ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα σοβαρότητα από τις Δημοτικές, Επαρχιακές και Νομαρχιακές αρχές.
Σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων της περιοχής καθώς και των επισκεπτών της.
Καταστρέφεται η οικονομία και το περιβάλλον.
Δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι λένε «Θα μας αναγκάσουν να φύγουμε και εμείς που μείναμε εδώ, ή ότι και οι περιοχές που αναπτύσσονται θα καταντήσουν με τα ίδια προβλήματα.»
Κύριο κριτήριο σε όποιο μέτρο προσπαθούν να λάβουν, είναι το πώς θα γλυτώσουν τα πρόστιμα που μπαίνουν όπως στην περίπτωση του ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα που είναι εντελώς παράνομος……»

Επί του …. Πιεστηρίου.
Έμαθε τα … μαντάτα ο Δήμαρχος και … καλεί σε ΛΑ’I’ΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τους Κωμιακίτες το άλλο Σαββατοκύριακο για να τους ενημερώσει για τις θέσεις του (sic)
Γάτα ο ..Doctor .. αλλά εκεί στα ορεινά απ’ ότι ξέρουμε δεν μασάνε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα φύγω, δεν παώ πουθενά...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ FAX:
2281085090 ΚΑΙ 2281088896
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΩΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Το εμπεδώσαμε ρε φίλε. Μη γίνεσαι βαρετός. Δεν είναι ανάγκη να γεμίζεις όλες τις αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Προσφυγή έκανε και ο Σύλλογος Αποτελειωτών

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μάλλον φάρσα bloger, όπως ο ίδιος έγταψε στο blog του Απόλλωνα, ήταν η πληροφορία ότι ο Σύλλογος Απολλωνιατών έκανε προσφυγή.