Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Έχουμε δυστυχώς μια κυβέρνηση που διαρκώς αυτοδιαψεύδεται


Είχαμε γράψει παλαιότερα πως η επίκληση της διεθνούς κρίσης αποτελεί άλλοθι στην κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση των δημοσιοοικονομικών. (Πατήστε εδώ) http://a-naxios.blogspot.com/2009/02/blog-post_4531.html
Δυόμιση μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2009 και λίγες, μόλις, εβδομάδες μετά την υποβολή του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας στις Βρυξέλλες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «ανακάλυψε» ότι οδηγούμαστε σε δημοσιονομικό αδιέξοδο και ανακοίνωσε από ανάγκη έκτακτα μέτρα, χωρίς μόνιμη διάρκεια, για να «μπαλωθούν» πρόσκαιρα ορισμένες «τρύπες».
Έχουμε δυστυχώς μια κυβέρνηση που διαρκώς αυτοδιαψεύδεται, οδηγεί ανεύθυνα τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα και τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ να σφυρίζουν αδιάφορα.
Δεν έχει νόημα να παραθέσουμε οικονομικά στοιχεία για το έλλειμμα, το δημόσιο χρέος κλπ γιατί οι τσέπες του κάθε πολίτη του θυμίζουν καθημερινά τα σημερινά και αυριανά οικονομικά αδιέξοδα. Και πάνω απ όλα δεν έχουμε ακόμα νοιώσει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έχουμε ένα πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που πιστεύει και υποστηρίζει ότι κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ακόμα και οι ίδιοι είναι απλά παρατηρητές.Κι αυτοί βασίζονται στα επικοινωνιακά μέσα και στην αφασία του λαού.

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω αυτό το υπέροχο ποίημα του Κώστα Βάρναλη που απαντάει σε τόσα ερωτήματα.
Ποιος φταίει; ποιος φταίει;» κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα,
όπου μας έβρει, μας πατεί:
δειλοί, μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα !
http://www.antinews.gr/