Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Παγκόσμιο συνέδριο για το Νερό στη Νάξο..


Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο για την ποιότητα του νερού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Αθηνών οργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ποιότητα νερού και υγεία», σε συνεργασία με την International Water Association (IWA) μέσω της ομάδας εργασίας Health Related Water Microbiology (HRWM).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα στο θέμα της ποιότητας του νερού. Η διοργάνωση είναι συνέχεια προηγούμενων συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως Τόκυο, Παρίσι, Ουάσιγκτον, Κέιπ Τάουν κ.α.

Η σημαντική του θεματολογία (ποιότητα νερού) και το γεγονός ότι συμπίπτει χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έχει κάνει το συνέδριο πόλο έλξης μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων από 52 χώρες.

Η επιστημονική, κοινωνική και πολιτική σημασία του Συνεδρίου ενισχύεται σημαντικά από το γεγονός ότι επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ο τόπος συνάντησης κορυφαίων επιστημόνων σε μια συζήτηση τύπου “brain storming” για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας που καθορίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Το γεγονός αυτό θα καθορίσει την πολιτική για την ποιότητα του πόσιμου νερού στα κράτη-μέλη για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον.

Επίσης σε ειδική συνεδρίαση θα συζητηθεί το παγκόσμιο πρόβλημα της μείωσης των υδάτινων αποθεμάτων και οι δυνατότητες επίλυσης με ανακύκλωση και αφαλάτωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό χώρο αναμένεται να παρουσιάσει η Ελληνική Ημερίδα την Τρίτη 2 Ιουνίου που θα δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες επιστήμονες να παρουσιάσουν και να συζητήσουν, θέματα που αφορούν τον ελληνικό χώρο.

Tο συνέδριο θα διεξαχθεί στη "Σχολή Ουρσουλινών" στη Χώρα Νάξου από 31/05-5/06/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: