Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Τα πάντα όλα….


Σταχυολογήσαμε ελάχιστες από τις πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις
των φίλων αναγνωστών του blog που έχουμε λάβει στο e-mail μας
και τις παραθέτουμε διατηρώντας και την ορθογραφία…


«… αν η αποχή βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και οι … Οικολόγοι Πράσινοι τρίτο, από ποιόν θα ζητάμε ευθύνες. Από τα … μπρόκολα;…»

«… φαντάζεστε τι έχει να γίνει όταν μπει η Νάξος στο κτηματολόγιο; Η έκτασή της θα φτάσει μέχρι την … Πελοπόννησο. Το καλό στην όλη υπόθεση θα είναι ότι ίσως μάθουμε ποιοί μεγαλοσχήμονες, ποιοί ξένοι αλλά και που έχουν αγοράσει…»

«… ακούω για περιφερειακό δρόμο στο νησί, ακούω για ακτινωτό δρόμο στο νησί… τους χωματόδρομους που μας πάνε σε καθαρές παραλίες θα βάλουν καμιά μπουλντόζα να τους στρώσει λίγο, ή θα περιμένουν να γυαλίσουν τα.. αντελόνικα…»

«… έχει τύχει να παρευρεθώ σε εκδηλώσεις Συλλόγων στις οποίες βραβεύονται οι επιτυχόντες στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η παρατήρησή μου είναι ότι, πάντα οι νέοι και οι νέες αναμένουν την απονομή ευρισκόμενοι έξω από το χώρο της εκδήλωσης και αμέσως μετά την απονομή αποχωρούν βιαστικά και ομαδικά… Ίσως αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που πέρασαν αυτό το κατώφλι.. Έχει άραγε απασχολήσει το φαινόμενο αυτό τους ιθύνοντες των Συλλόγων, αλλά και όλους εμάς;…»

«… η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί σαν παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Εγώ την προσπερνώ γιατί σέβομαι το μοναδικό μου φίλο, που …σιγοκαίγεται για χάρη μου…»

«… σας θυμίζω ένα ορισμό για την Ελλάδα του αείμνηστου Φρέντυ Γερμανού. ΕΛΛΑΣ: Χώρα με ασταθή γεωγραφική θέση. Όταν είναι μαζί μας ευχαριστημένοι οι σύμμαχοι, μας τοποθετούν στην Μεσόγειο. Όταν δεν είναι ευχαριστημένοι μας ρίχνουν στην Μέση Ανατολή. Τας καθημερινάς ανήκομε στα Βαλκάνια. Κυριακάς και εορτάς ανήκομε στην Ευρώπη…»

«…H Οικολογία αποτελεί κλάδο των Φυσικών Επιστημών. Είναι η μελέτη του μεγέθους και της διάδοσης των πληθυσμών των ζώντων οργανισμών, καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι ιδιότητες αυτές επηρεάζονται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των οργανισμών και του περιβάλλοντός τους. Το περιβάλλον ενός οργανισμού περιλαμβάνει τόσο τις φυσικές ιδιότητες, οι οποίες αποτελούν το σύνολο των κατά τόπους αβιωτικών παραγόντων όπως το κλίμα και η γεωλογία, όσο και τους υπόλοιπους οργανισμούς που μοιράζονται το ίδιο οικοσύστημα. Ο όρος oekologie δημιουργήθηκε στα 1866 από το Γερμανό βιολόγο Ernst Haeckel, από τις ελληνικές λέξεις οίκος και λόγος και σημαίνει κυριολεκτικά «μελέτη του φυσικού οίκου … Αυτά τα λέει η Βικιπαίδεια. Αυτοί που την οικολογία την τοποθετούν σαν κομματική προμετωπίδα πού αποσκοπούν; Μήπως καβάλησαν τα πράσιν’ άλογα και νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο;… ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: