Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Τα αδικήματα πολέμου δεν παραγράφονται»

Μ. ΓΛΕΖΟΣ: Απαιτούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Μανώλης Γλέζος έστειλε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το παρακάτω τηλεγράφημα:

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε:
«Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για λάθη των Ελλήνων».

Η απάντηση των Ελλήνων, απέναντι σ' αυτή την αλαζονική νοοτροπία, πρέπει να είναι:

«Εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα εγκλήματα του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα στην Κατοχή. Απαιτούμε να ξοφλήσουν οι Γερμανοί τις οφειλές τους προς την Ελλάδα: αναγκαστικό δάνειο, επανορθώσεις, αποζημιώσεις, επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.

Η κοινή λογική αξιώνει, το δίκαιο αποζητά σεβασμό σ' όσους θυσιάστηκαν για να λευτερωθεί η Γερμανία από τον ναζιστικό ζυγό».

……………………………………………………..
"Η Γερμανία δεν θα πληρώσει για την Ελλάδα"


Η Γερμανία δεν μπορεί να πληρώσει για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε την άποψή του ότι η Αθήνα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της με το προϋπολογισμό της. "Η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει το να σώσει και να βοηθήσει τον εαυτό της. Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων", είπε ο Β. Σόιμπλε στη "Bild", προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια ζει πέρα από τις δυνατότητές της.

Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες που ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία. Την περασμένη Τετάρτη ο Β. Σόιμπλε είχε επαναλάβει ότι για την Αθήνα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη σταθεροποίηση, ενώ είχε αναφερθεί σε "ασυγχώρητα λάθη" που έγιναν στο παρελθόν από την ελληνική κυβέρνηση, που τα παρομοίασε με τις πολιτικές των χωρών της Βαλτικής.
Την προπερασμένη εβδομάδα ο ίδιος είχε ζητήσει από την Ελλάδα να αναλάβει μόνη της την επίλυση των προβλημάτων της, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλη βοήθεια από την Γερμανία εκτός από "συμβουλές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: