Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Όλα τα (καλά) παιδιά στην πίστα του… πατριωτισμού

Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση στο διαδίκτυο για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ένα αριθμό αλλοδαπών.

Σίγουρα η αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών είναι σύνθετη.
Το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της ολιγωρίας και της πολιτικής ατολμίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και τώρα απαιτούνται συνολικές και οριστικές αποφάσεις.

Αυτή, η έστω μικρή αλλά θετική κίνηση , να αποδοθεί δηλαδή η ιθαγένεια σε μέρος των οικονομικών μεταναστών, κάποιους ενόχλησε τα μάλλα …

…και σήκωσαν το λάβαρο της μισαλλοδοξίας!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.
Δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σας. (antinews.gr)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ventetta)

…και δημιούργησαν BLOG ώστε να λειτουργήσει ως κάλεσμα για όσους bloggers συντάσσονται με το αίτημα για δημοψήφισμα!!!

Καλή… κάθαρση πατριώτες…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανής αλλοίωση του εκλογικού σώματος!Τέτοιον ολοκληρωτισμό θα τον ζήλευε και ο Χίτλερ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Α - Νάξιε καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.Σχετικά με τη λέξη πατριώτης που γράφεις ειρωνικά. Τι πάει να πεί μόνο οι Δεξιοί έχουν το προνόμιο να είναι πατριώτες και χριστιανοί; Είναι μομφή , είναι βρισιά να είναι κάποιος πατριώτης και δημοκράτης ; Είναι Ναζιστής ή ρατσιστής κάποιος που ανησυχεί και διαφωνεί στο να γίνουν όλοι αυτοί Έλληνες με το σκεπτικό ότι στο μέλλον μπορεί να δούμε στη Νάξο Δήμαρχο αλλοδαπό ή να έχουμε το ίδιο πρόβλημα που είχαν οι Γάλλοι με τη μπούργκα; Έχετε σκεφτεί ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε τζαμί ( με τον Ιμάμη να ουρλιάζει το πρωί) στη Χώρα; Επειδή έχω ζήσει σε πόλη που είχε μισούς χριστιανούς και μισούς μουσουλμάνους μου την έδινε στις 5 το πρωί να ακούω τα μεγάφωνα στο διαπασών να μεταδίδουν μηνύματα του Ιμάμη.Είναι αστεία αυτά που λέω; Αφήστε μας εμάς, ρωτήστε τα παιδιά μας , τα εγγόνια μας. Ελάτε μετά από 20- 30 στη Νάξο και ψάξτε να δείτε πόσοι αλλοδαποί θα μένουν και πόσοι οι καθαροί Ναξιώτες. Ποιοί θα διοικούν στο νησί και ποιοί θα εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, στη Νομαρχία , στην ΟΝΑΣ κλπ. Ρωτήστε σε άλλα μέρη που είχαν το ίδιο πρόβλημα τι έκαναν; Σκεφτείτε τον παράγοντα μεγάλη Αλβανία ( Τσαμουριά κλπ), το πρόβλημα με τη ΦΥΡΟΜ και τη Θράκη και κατά πόσο θα επηρεασθούν όλα αυτά εάν υπήρχαν 20-30 βουλευτές αλλοδαποί μέσα στη βουλή ( οι οποίοι κατά την προσφιλή τακτική τους θα λένε ότι δεν είναι Έλληνες αλλά Τούρκοι , Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ). Το θέμα είναι σοβαρό και θέλει μελέτη αλλά δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Στο σχέδιο νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ραγκούσης ορίζεται ότι για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση αρκεί, μεταξύ άλλων, να αποδείξει ο αλλοδαπός ότι μπορεί να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας (άρθρο 2 περίπτ. στ). Η προϋπόθεση αυτή ελέγχεται μάλιστα και από την Επιτροπή Πολιτογράφησης, η οποία εισηγείται σχετικώς στον Υπουργό. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί ο αλλοδαπός να αποδείξει αυτή τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της Ελλάδας; Μήπως ο μόνος τρόπος για να το κάνει είναι να αποδείξει ότι είναι φίλος κάποιου Κόμματος και συμμετείχε στις εκλογές για την ανάδειξη Αρχηγού του; Με δεδομένο λοιπόν ότι το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι μετανάστες είναι αυτοί που έχουν την προϋπόθεση αυτή και θα πολιτογραφηθούν αμέσως Έλληνες: Αυτοί που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του κ. Παπανδρέου ή έστω αυτοί που έχουν γίνει ή θα γίνουν φίλοι του ΠΑΣΟΚ! Έτσι θα μπορέσουν να τον ξαναψηφίσουν και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Καταβάλλοντας, λοιπόν, παράβολο 1.000 ευρώ και προσκομίζοντας το πιστοποιητικό των κομματικών φρονημάτων τους οι μετανάστες γίνονται Έλληνες και με τη βούλα. Το ξεπούλημα της ελληνικότητας σε όλο του το μεγαλείο!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτά τα φοβικά σύνδρομα και οι ακραίες αγκυλώσεις; Η κοινή διαβίωση και η απόδοση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων σε ξένους έχουν δοκιμαστεί στη Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ κλπ και υπάρχουν σχετικές εμπειρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά και στα νησιά μας υπήρχε αυτή η συγκατοίκηση ανθρώπων με διαφορετική προέλευση, η αρμονική συνήθως συνύπαρξη, η ενσωμάτωση, χωρίς κατάργηση της ιδιαιτερότητας. Προς τι λοιπόν αυτές οι κινδυνολογίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις;
Αν μπορεί κάποιος να προσθέσει κάτι σε αυτή την κυβερνητική απόφαση είναι η ανάγκη να επισπευθεί η αναγνώριση ψήφου και στους ομογενείς και η ενσωμάτωσή τους στο ελληνικό πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι.

Ανώνυμος είπε...

Όλα σωστά. Η λύση είναι το δημοψήφισμα και εκεί θα μιλήσει ο ελληνικός λαός την γλώσσα που ξέρει και όχι τη συνασπισμιώτικη που πλασάρεται από το 4%.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις οι δεξιοί που ανησυχείτε για τους ξένους που μπορεί να γίνουν και δήμαρχοι της Νάξου, για να είστε συνεπείς με τα λεγόμενά σας πρέπει να καταγγείλετε τους Αμερικάνους που ανέχονται Έλληνες να είναι καθηγητές πανεπιστημίων και Κυβερνήτες στη χώρα τους. Ανεγκέφαλοι, ανιστόρητοι και φασίστες πάνε μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 11:17 το παράδειγμά σου δεν ευσταθεί γιατί η Αμερική είναι μια χώρα που έγινε εξ΄ολοκλήρου από μετανάστες αφού πρώτα καθάρισαν τους ντόπιους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μετανάστες από γειτονικές χώρες με τις γνωστές αγκυλώσεις για μεγάλες πατρίδες (ρωτείστε 10 Αλβανούς μετανάστες να σας πουν τι θεωρούν ότι είναι τα Γιάννενα). Όσο για το φίλο που έθιξε το παράδειγμα της Γερμανίας, Γαλλίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ κλπ διαφωνώ γιατί έχω ζήσει εκεί για ένα διάστημα και ξέρω τι γίνεται, πως αντιμετωπίζονται και τι προβλήματα υπάρχουν. Οι κινδυνολογίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις που αναφέρει ο φίλος δεν με αφορούν γιατί δεν γνωρίζει ποιός είμαι, τι ψηφίζω , που μένω και στο κάτω κάτω με ποιούς δουλεύω όλη ημέρα και τι σκέπτονται αυτοί για την πατρίδα τους και για την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΨΕ ΚΕΦΑΛΙ ΕΤΣΙ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ. Ν.ΦΙΛ'1963

Ανώνυμος είπε...

Προς Κυβερνώντες
Γιατί τέτοια απαξίωση προς τον θεσμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που υποτίθεται οτι υπηρετείτε;
Ποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου στην Αθηνα’ι’κή Δημοκρατία ; Γιατί δεν εψήφιζαν όσοι ζούσαν στην πόλη και δεν απολάμβαναν τα ίδια δικαιώματα;
Τόσο ανιστόριτοι είστε; Ποιός σας έδωσε τέτοιο δικαίωμα να εκχωρείτε την ιθαγένεια και άρα την σύσταση του ίδιου του Έθνους σε κάθε λογής βάρβαρο; Λύσατε όλα τα προβλήματά μας ;
Θα υπηρετούσατε τον τόπο άν φτιάχνατε φορέα εξέτασης για την αφαίρεση της Ιθαγένειας από άτομα που δεν το αξίζουν και μαστίζουν την Ελληνική πολιτεία με κάθε λογής προβλήματα.
Γιατί η Γαλλία ίδρυσε το Υπουργείο ταυτότητας; Μελετήστε την πολιτική πάνω στο θέμα ενός σοβαρού κράτους όπως είναι η Γερμανία. Κοιτάξτε τα εκρηκτικά προβλήματα που έχει η Ολλανδία. Σκεφθείτε λίγο πατριωτικά και σε βάθος 50 χρόνων τι προβλήματα θα δημιουργήσει αυτή η λαίλαπα στον τόπο.
Αλλά φεύ, έχετε συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες σε μία που λέγεται 151 βουλευτές. Που είναι λοιπόν το ανεξάρτητο νομοθετικό σώμα; Που είναι η αυτοδιοίκητη ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Δεν είδατε ο Ομπάμα τι αγώνα έδωσε για να περάσει το νομοσχέδιο για την υγεία απο την Γερουσία και με ποιούς ψήφους; Στην Αθηνα’ι’κή Δημοκρατία οι βουλευτές κληρόνονταν ακριβώς για να λογοδοτούν μόνο στην συνείδησή τους και να μην είναι διαπλεκόμενοι και μαντρισμένοι!
Δεν νομιμοποιείστε να περάσετε ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο απο την δοτή κομματική πειθαρχία των βουλευτών σας στην βουλή. Διαπράτετε εθνικό έγκλημα και ιστορικό ατόπημα. Τουλάχιστον να επιδείξετε στοιχειώδη αξιοπρέπεια και να καταφύγετε σε δημοψήφισμα!
IM