Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

«Καλλικράτης» αντί Καποδίστρια 2.

Η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης…

Για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα εκτός από πολιτική βούληση , απαιτούνται και πολλά λεφτά.

Αλήθεια, λεφτά έχουμε;

Μένει ανοικτό το θέμα της χωροθέτησης και η «καυτή πατάτα» της Β’ Αθήνας

Σίγουρα θα το κρίνουμε μετά τη «διαβούλευση», όταν κατατεθεί «προσαρμοσμένο» και … αφτιασίδωτο.

Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης ήταν οι δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π. Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα.

Ο Καλλικράτης εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου: Στα Μακρά Τείχη της πόλης (460 – 450 π. Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση ναού, αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκη στην Ακρόπολη, το 448 π. Χ. και τέλος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο πάλι, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχει ο Καλλικράτης με την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης; Όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Μ' αυτό τον τρόπο γελοιοποιούμε και αξιοποιούμε κατά το δοκούν τους αρχαίους ημών προγόνους αλλά προ πάντων αυτογελοιοποιούμαστε.
Είχε ανάγκη ο Καλλικράτης το νομοσχέδιο ή αυτό τον Καλλικράτη; Προφανώς όχι. Αλλά έτσι συμπλεγματικοί όπως είμαστε και αρχοντοχωριάτες, νομίζουμε οτι ένα βαρύ(σαν ιστορία) όνομα θα δώσει περισσότερο κύρος στην προσπάθειά μας. Και γιατί Καλλικράτης; Αφού βαφτίσαμε αυτή την προσπάθεια ως "νέα αρχιτεκτονική"(όρος-αντιδάνειο από την αγγλική), ψάξαμε και βρήκαμε ένα από τους αρχιτέκτονες της Ακρόπολης και τον κάναμε συνένοχο.
Και κλάμα ο Ικτίνος!
Β.

Ανώνυμος είπε...

TON IKTINO TON AFHSAN PARAPONEMENO GIATI DEN EIXE EYHXO ONOMA. ME TON OIKTO MOIAZEI, ME TO KTHNOS, ENW TO KALLIKRATHS RE PAIDI MOU ALLIWS AKOUGETAI.