Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο Γιάννης Βρούτσης κρίνει το θέατρο του ... παράλογου

O υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Α. Λοβέρδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το θέατρο του παραλόγου, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ξεπερνά πλέον κάθε όριο.

Συγκεκριμένα, την ημέρα που η Κυβέρνηση καταθέτει επίσημα στη Βουλή και στην Ε.Ε. το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την 3-ετία 2010-2013, ο υπουργός Απασχόλησης προαναγγέλλει ότι η ανεργία θα φτάσει το 21% και οι άνεργοι, μέσα στο έτος, θα ξεπεράσουν το ένα εκατ.. Ουσιαστικά, με τη δήλωσή του αυτή, ακυρώνει από το Πρόγραμμα Σταθερότητας την αναπτυξιακή του διάσταση.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αυτές τις δηλώσεις, σπέρνουν πανικό, πανικοβάλουν τους πολίτες. Όχι μόνο στέλνουν αρνητικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές και στην Ευρώπη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της Εθνικής μας οικονομίας, αλλά στερούν και το οξυγόνο της ελπίδας από νέους και τους ανέργους της Πατρίδας μας, για το αύριο.

Το γαϊτανάκι, όμως, της ασυνέπειας, της ανευθυνότητας και της ασυνεννοησίας δείχνει να μην έχει τέλος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φροντίζει καθημερινά να αυτοδιαψεύδεται και να απομακρύνεται από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θυμίζουμε ότι, προεκλογικά, είχε εξαγγείλει την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού, δέσμευση που επιβεβαίωσε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο ο αρμόδιος υπουργός, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο Ζάππειο.

Ωστόσο, μια ημέρα ήταν αρκετή ώστε ο υπουργός, χθες στη Βουλή, να ακυρώσει και την πρωθυπουργική δέσμευση και την προεκλογική εξαγγελία, κάνοντας λόγο απλώς για χορήγηση «κουπονιών» σε ανέργους, αντί για την υπεσχημένη αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα ο αρμόδιος υφυπουργός, μιλώντας για το ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία, ακυρώνει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφερόταν σε αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου, που διέπει τις συντάξεις του Δημοσίου, με σύσταση φορέα (ΝΠΔΔ). Πρόβλεψη που, επί της ουσίας, θα αφαιρούσε τα επιχειρήματα της Ε.Ε. περί επαγγελματικής ασφάλισης. Ο ίδιος, μάλιστα, τοποθέτησε την έννοια των «ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων» που δεν θα θιγούν, σε ασαφή χρονικό ορίζοντα, υπαναχωρώντας ουσιαστικά από την πενταετία στην οποία το ΠΑΣΟΚ αναφερόταν προεκλογικά».

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χτύπησε πάλι ο εφοριακός. Έχει πάρει το νέο ρόλο του σοβαρά, μόνο που δεν μας λέει πού είναι ο Καραμανλής που λιβάνιζε μέχρι χθες. Γιατί σιωπά; Μήπως γιατί κατάντησε την Ελλάδα μπουρδέλο της Καλέργαινας και την κοπάνησε κανονικά; Ξεχνά ο εφοριακός οτι τη στατιστική Καραμανλή-Αλογοσκούφη-Κοντοπυράκη την πέταξαν στο καλάθι απορριμμάτων οι κοινοτικοί και μιλά για την ανεργία; Την ανεργία που μαγείρευαν ή χρύσωναν με τα stage;
Κρείττον σιγάν, φοροεισπράκτορα.(Ευτυχώς για σένα που οι διαχειριστές σε αντιμετωπίζουν με μεγάλη ανεκτικότητα και περνάς χωρίς κριτική τις μπουρδολογίες σου).

Ανώνυμος είπε...

Πώς είναι πρώτος σε δημοτικότητα ο Λοβέρδος, έτσι όπως τον...αποδομεί ο τομεάρχης της ΝουΔού; Δεν έχει περάσει φαίνεται ακόμα το μήνυμά του στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Μιλά κ. Βρούτσης για ασυνέπεια, ανευθυνότητα, ασυνεννοησία του ΠΑΣΟΚ. Σοβαρά; Δηλαδή, πιστεύει οτι η κατάσταση που παρέδωσαν δικαιολογεί την εφαρμογή άλλης πολιτικής; Το παρελθόν τους κυνηγά και θα τους κυνηγά για πολύ. Και για να είναι αξιόπιστος, ας κάνει ο Βρούτσης δημόσια την αυτοκριτική του. Έχει διαφορετική πρόταση για να κυβερνηθεί σήμερα η χώρα; Να την ακούσουμε και ας αφήσει τη...σκληρή αντιπολίτευση γι' αργότερα.

o florios είπε...

ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΩΤΙΤΡΙΠΟΔΙΟΤΗΣ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ ΑΚΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ
ΒΡΕ ΤΟ ΠΑΓΑΣΑ ΤΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΑΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ .ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ Ή ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ? ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ(ΤΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΣΑΜΑΡΑ,ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη,το σημερινο καταντημα της Ελλαδας οφειλεται στα τελευταια πεντε χρονια διακυβερνησης απο τη ΝΔ;Ποσο ηταν το ελλειμα το 2004;Στα υψη που το αφησε το ΠΑΣΟΚ!Και αυτοι,βεβαια,το παρελαβαν και το μονο που καταφεραν ηταν να το κανουν αλλο τοσο!Να ειμαστε,λοιπον, αντικειμενικοι και οχι αλαζονες...ο καθενας να αναγνωριζει και να αναλαμβανει τις ευθυνες του...

Ανώνυμος είπε...

Ο Βρούτσης αξίζει και με τι παραπάνω τη θέση που πήρε!!!

ο δεξιος είπε...

χαζου ανωνυμε να ρωτησεις τον ιδιο τον σαμαρα ,αλλα επρεπε να ξερεις οτι ο γιαννης ο βρουτσης ειναι απο τους ανθρωους της ν.δ που εχει ανεβει τα σκαλια σιγα σιγα και δουλευωντας για αυτη την παραταξη που τον στηριξε και την στηριξε ολα αυτα τα χρονια,και ρε μαγκες πασοκοι να που του βρουτση να σας ζηταει την αδεια για να μιλησει.και κατι αλλο γιατι μας πριξατε εδω και 100 μερες για αυτα που παραλαβατε,καλα δεν ηξερε ο τζεφρυ τι θα παραλαμβανε τοτε γιατι ζηταγε εκλογες ενα μηνα μετα τις εκλογες του 2007???σοβαρευτητε γιατι ερχεται ο καιρος που θα τους παρουν με τις πετρες ακομα και οι περιπτεραδες!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Pou einai o Karamanlhs sou re mastora? apokaidia ekane thn Ellada kai thn kopanhse. De prepei na milate gia 20 xronia.
O Vroutshs ti rousfeti soukane me thn eforia?

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση σε Βρούτση και Κόκκινο

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του κ. Ι. Βρούτση δεν μπορέσαμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο κ. Βρούτσης ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στο κόμμα του από την εποχή που δήθεν κυβερνούσε τη χώρα, έχει χάσει κάθε αίσθηση του χρόνου και της πραγματικότητας.
Οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε πως μέχρι πριν εκατό ημέρες κυβερνούσαν τη χώρα αυτοί- και ο Α. Σαμαράς ήταν επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Έξι ολόκληρα χρόνια ο Ελληνικός Λαός ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Με μια ανήμπορη κυβέρνηση των γνωστών κουρασμένων παλληκαριών που αγγαρεία έκαναν και ποινήν εξέτιαν, παρέα με τους κολλητούς και τους κουμπάρους, να αλωνίζουν σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου. Τα αποτελέσματα της αλήστου μνήμης αυτής διακυβέρνησης, ακόμα και μετά από εκατό μέρες καταγραφής, έρευνας και μελέτης, παρ’ όλες τις εργατοώρες που έχουν ξοδευτεί σε κάθε Υπουργείο, δεν δείχνουν να έχουν τέλος και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Αφού διέλυσαν πλήρως την κρατική μηχανή και εγκατέλειψαν άρον – άρον την αμαξοστοιχία που όδευε προς το χάος στέκονται στο περιθώριο και μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο φωνασκούν. Αλαλάζουν. Αλαλάζουν σε αυτούς που μπροστά στην λιποταξία προτίμησαν την μάχη.

Τα στοιχεία για την κατάντια του κάθε υπουργείου υπάρχουν. Διαθέσιμα σε κάθε Έλληνα. Αν εσείς λοιπόν κε Βρούτση, ή οποιοδήποτε μέλος του κόμματος σας έχει έστω και τώρα την επιθυμία να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας, πράγμα που δεν είχατε το στοιχειώδες φιλότιμο να πράξετε επί έξι συναπτά έτη, σας ενημερώνουμε πως έχετε και το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να το κάνετε αφού αυτό επιτάσσει ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενημερωθείτε λοιπόν έστω και τώρα. Γιατί αρνούμαστε να θεωρήσουμε το κείμενο που συντάξατε ως ρεσιτάλ πολιτικής ξετσιπωσιάς. Εξαντλώντας λοιπόν την μεγαλοθυμία μας το εκλαμβάνουμε ως ένα κείμενο ενός ανθρώπου που απομακρύνθηκε από την ενημέρωση, καθώς και από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Σας συμβουλεύουμε όμως να συνέλθετε και να ανασκουμπωθείτε έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αναλάβετε και εσείς αλλά και το σύνολο του κόμματος σας τον ρόλο τον οποίο καθόρισε για εσάς ο Ελληνικός Λαός. Με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα τις οποίες απαιτούν οι καταστάσεις. Αλλιώς σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα έχετε άλλη μια πρωτιά στο ενεργητικό σας. Αφού καταφέρατε να γίνετε η πρώτη κυβέρνηση που λιποτάκτησε προσέξτε μην είστε και η πρώτη αξιωματική αντιπολίτευση που θα εκπέσει. Λόγω ανυπαρξίας, ανεπάρκειας και ανευθυνότητας και αυτή τη φορά.



Απάντηση προς Χ. Κόκκινο

Η Περιφερειακή επιτροπή Ν. Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκε αρκετά στο παρελθόν αναγκαστικά και λόγω του θεσμικού του ρόλου με τον κύριο Κόκκινο.

Δεν θα δώσουμε πλέον πεδίο προσωπικής πολιτικής ανέλκυσης σε ένα πολιτικό στέλεχος που με επιστολές, στο γνωστό ύφος του επαρμένου εξουσιαστή, φωνασκεί αορίστως. Το «έργο» και τις προσωπικές του πολιτικές επιλογές ας βρει άλλο τρόπο να τα σβήσει από την ιστορία. Αν σβήνονται.

Ας βρει άλλο τρόπο να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.

Θα πρέπει λοιπόν να αρκεστεί στην απάντηση που δώσαμε χθες στον κ. Ι. Βρούτση. Είναι υπεραρκετό ως απάντηση και σπαταλήσαμε ήδη περισσότερο χρόνο γράφοντας αυτές τις λίγες γραμμές από ότι ξόδεψε η κυβέρνηση των κουρασμένων του κ. Κόκκινου ασχολούμενη με τα προβλήματα της χώρας.


Για την Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Γραμματέας,
Αριστοτέλης Ηρακλείδης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ