Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ…







Κυκλοφόρησε
το 24ο τεύχος
του περιοδικού
με ενδιαφέρουσα ύλη.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Ραγκούσης απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον διαχειριστή ιστολογίου

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε μήνυση εναντίον του διαχειριστή του του ιστολογίου naxios.blogspot, λόγω των συκοφαντικών σε βάρος του δημοσιευμάτων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού, "οι αξιωματικοί του Τμήματος, τους οποίους ο κ. Ραγκούσης ευχαριστεί ιδιαίτερα, μετά από διερεύνηση, εντόπισαν τον διαχειριστή. Μετά από σημερινή έγγραφη δήλωση - συγγνώμη του ιδίου προς τον υπουργό, η οποία κοινοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα ΜΜΕ , ο κ. Ραγκούσης απέσυρε την εναντίον του μήνυση".

Η γραπτή δήλωση συγγνώμης του bloger, αναφέρει τα εξής:

«Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του Διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου για τις Κυκλάδες.
Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα».

Troktiko

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει εντροπία;

Ανώνυμος είπε...

Η εντροπία είναι εκτατική μεταβλητή ενός θερμοδυναμικού συστήματος. Η έννοια της εντροπίας είναι μία από τις σημαντικότερες έννοιες στις φυσικές επιστήμες, λόγω της διατύπωσης του Δεύτερου Θερμοδυναμικού Αξιώματος, σύμφωνα με το οποίο σε μία μεταβολή ενός απομονωμένου συστήματος η εντροπία αυξάνεται πάντοτε.
Πιό απλά η εντροπία θεωρείται ότι εκφράζει μέτρο της αταξίας ενός συστήματος. Για παράδειγμα τα σωματίδια που συγκροτούν ένα αχλάδι ή ένα σιδερένιο κρίκο βρίσκονται σε μια διάταξη στο χώρο λίγο πολύ κανονική. Όταν όμως αρχίζει να σαπίζει το αχλάδι ή να σκουριάζει ο κρίκος η διάταξη αυτή των σωματιδίων βαθμιαία αρχίζει να αποδιοργανώνεται και έτσι η εντροπία του συστήματος έκαστου των αντικειμένων ν΄ αυξάνει.
Ορισμός

Η απειροστή μεταβολή της εντροπίας προκύπτει από το Πρώτο Θερμοδυναμικό Αξίωμα (ή ορίζεται, αναλόγως ποια διατύπωση της Θερμοδυναμικής ακολουθείται) στη θερμοδυναμική ως το πηλίκο της απειροστής προσδιδόμενης θερμότητας (σε μια αντιστρεπτή μεταβολή) προς τη θερμοκρασία (δq=Tds). Από αυτό προκύπτει ότι η ροή θερμότητας προς ένα σύστημα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εντροπίας του.

Βικιπαίδεια