Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό του ΚΚΕ


Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό και όπως αναφέρει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς να μπει σε ψηφοφορία, γιατί προκαλεί δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού

Τι περιλαμβάνει η πρόταση νόμου:


Το Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια να αποζημιώσει πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το 1951 μέχρι σήμερα.

Το Δημόσιο να καταβάλει εντός εξαμήνου στα ασφαλιστικά ταμεία τα ποσά που αυτά διέθεσαν για την αγορά των «δομημένων ομολόγων» και να καλύψει κάθε άλλη ζημιά τους.

Καταργείται κάθε διάταξη που επιτρέπει την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τοποθέτησή τους μόνο σε μη διαπραγματεύσιμους τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση.

Το Δημόσιο να καταβάλει στα Ταμεία πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί με την αγορά μετοχών.


Το Δημόσιο να καταβάλει σε μία τριετία έντοκα την οφειλόμενη, αλλά μη καταβληθείσα στα Ταμεία τριμερή χρηματοδότηση.

Το Δημόσιο σε έξι μήνες να καταβάλει τις εργοδοτικές εισφορές και τους άλλους πόρους, που, ενώ τους έχει εισπράξει, τους παρακρατεί παράνομα.

Μέτρα για την άμεση καταβολή όλων των εισφορών που οφείλουν ιδιώτες στα Ταμεία.

Πλήρης σύνταξη στο 60ό έτος οι άνδρες και στο 55ο οι γυναίκες και στα βαρέα και ανθυγιεινά στα 55 και 50, αντίστοιχα.

Πλήρης σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με τη συμπλήρωση 30 ετών ασφάλισης ή με 9.000 ένσημα. Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τη συμπλήρωση 4.050 ημερών ασφάλισης.

Η σύνταξη καθορίζεται στο 80% των τελευταίων πριν τη συνταξιοδότηση συνολικών μηνιαίων αποδοχών.

Οι εργαζόμενοι απαλλάσσονται από τις εισφορές τους για τον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας και απολαμβάνουν δωρεάν τις παροχές από το δημόσιο σύστημα υγείας.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 29.1.10

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη σκληρή γλώσσα των αριθμών επιλέγει ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, για να περιγράψει -μέσω του Βήματος της Κυριακής- την κατάσταση στα Ταμεία:
«Η υποχρέωσή μου είναι να εξοικονομηθούν όχι μόνο 2, αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010. Αντιλαμβάνεστε γιατί σας μιλάω; Καταλαβαίνετε ποια είναι η θέση μου; Σας πείθουν οι αριθμοί; Γιατί εμένα με πείθουν βιαίως μεν, απολύτως δε» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι οι πολίτες οφείλουν να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για την κατάσταση των Ταμείων, γιατί μόνον οι ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1100548&lngDtrID=251

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ συγκεκριμένα, δεν απεργούν στις 10 του άλλου του μήνα, μαζί με την ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία;
Κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα είστε μια ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετοι τι είναι το ΠΑΜΕ και πρέπει να το ακολουθούν οι θεσμικές οργανώσεις. Είναι μια παράταξη κομματική και όχι οργάνωση συνδικαλιστική που διασπά το Συνδικαλιστικό κίνημα.
Ξεφτιλίσατε ΚΚΕδες τα πάντα, διασπάτε την ενότητα και τέλος πάντων ως πότε θα είστε το δεκανίκι της συντήρησης και του κατεστημένου.
Κηρύξατε πόλεμο στη Κυβέρνηση, στη ΓΣΕΕ, κι αν μπορεί να πει κάποιος καλά, με το Kεφάλαιο πότε θα τα βάλετε;
Απεργία κατά του Κεφαλαίου δεν έχετε κάνει ποτέ και το πιο σπουδαίο είναι πως δεν το καταλαβαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια για τους δημοσιοκάφρους από την επιστολή στην "Ε" του Β.Παλαιοκώστα:

"Οσο για το πρόσωπό μου, είναι απόλυτη πεποίθησή μου και σίγουρα χιλιάδων άλλων σκεπτόμενων ανθρώπων πως τη ζημιά που προξενεί στο κοινωνικό σύνολο ένας λαμπερός τηλεπαρουσιαστής σ' ένα και μόνο δελτίο ειδήσεων (των 8 κατά προτίμηση) εγώ δεν θα καταφέρω 10 ζωές να μου χαρίσουν.
Τι ζημιά θα μπορούσα να προξενήσω με...

ένα λιανοντούφεκο; Δεν το έχω στρέψει ποτέ σε κορμί ανθρώπου, πόσο μάλλον στο μυαλό του.

Τώρα γιατί εγώ με το λιανοντούφεκο είμαι ο καταζητούμενος και κινδυνεύω να σκοτωθώ πέφτοντας πάνω σε κάποιο λυσσασμένο απόσπασμα και εκείνοι που με κερδοφόρα υπερόπλα τους εκφυλίζουν και σιγά σιγά αποστειρώνουν το πνεύμα ενός ολόκληρου λαού καταστώντας τον πνευματικά ανάπηρο, γίνονται κριτές και διώκτες μου, είναι και η δική μου απορία".

http://troktiko.blogspot.com/2010/01/8_6524.html