Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η κήρυξη χώρου του Κούρου Απόλλωνα Νάξου ως αρχαιολογικού χώρου




Είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση ( ΕΔΩ ) πως είναι και δικά μας τα ερωτήματα που έθετε φίλος του Blog για την κήρυξη χώρου του Κούρου Απόλλωνα Νάξου ως αρχαιολογικού χώρου.


Επειδή απάντηση δεν έδωσε κανένας αρμόδιος επανερχόμαστε με τα στοιχεία του ΦΕΚ.

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι γνωστά. Εκείνο που πρέπει να μάθεις είναι ποιος είναι αρμόδιος για να του κάνεις τα ερωτήματα και ποια είναι τα αληθινά ερωτήματα.
Πάντως ο δήμαρχος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.
Μούφα το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο πιο π'ανω. Από ποιον περιμένετε απάντηση. Ποιος νομίζετε οτι διαβάζει τις παρλαπίπες σας? Και τι ακριβ΄ως συμβαίνει εκεί που λέτε?
Εύλογες ερωτήσεις που είμαι σίγουρος οτι δε ξέρετε να απαντήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Παντως φιλε απ οτι δειχνεις τι παρλαπιπες τις διαβαζεις κ εσυ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με τις κατολισθησεις κάτω από την Κωμιακή είναι τελικά τεράστιο. Οι μηχανικοί και γεωλόγοι που έκαναν επιτόπια έρευνα διαπίστωσαν:
1) ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο λόφος του ΤΡΟΥΛΛΟΥ είναι υπό...κατολίσθηση. 2) Αλλά όχι μόνο ο Τρουλλος μα και ο πανέμορφος λόφος του ΣΑΜΙΟΥ (λόφος ΗΡΩΟΥ)είναι επισης στα πρόθυρα της και καταρρεύσης.
3)Δεν ξέρουμε τι είπαν για τους πρόποδες της Κωμιακής (ΠΟΔΑΡΙΑ).
4) Το άνοιγμα του δρόμου Κωμιακής-Απόλλωνα είναιθάγνωστο πότε και πώς θα γίνει, γιατί απαγορεύεται το μπάζωμα των ρεμάτων. Γίνεται λόγος για διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών.
Ένα Θεός ξέρει τι άλλο θα δουν τα μαθια μας εδώ στην Κωμιακή.
Περιμένουμε πότε το Επαρχείο θα εκδώσει μια επίσημη ανακοίνωση, για να μάθουμε υπεύθυνα τι συμβαίνει. Οι κάτοικοι της Κωμιακής ανησυχούμε για την κατάσταση.
Ποιος θα πληρώσει το αυξημένο κόστος μετακίνησής μας, μέσω Σκαδου-Μέσης προς Απόλλωνα και παραλιακές περιοχές όπου βρίσκονται οι δουλειές μας, αλλά και τα κτήματά μας;
Μήπως εκείνοι που ευθύνονται για την καταστροφή αυτή; Θα απαντήσει το Επαρχείο στις καταγγελίες και διαμαρτυρίες για το πού πήγαν τα λεφτά της 2ης εργολαβίας της ΕΓΝΑΤΙΑ το 2005 που προορίζονταν αποκλειστικά για αντιπλημμυρικά έργα στην ορεινή Νάξο;

Ανώνυμος είπε...

Δύο λύσεις υπάρχουν Η μία λύση είναι να μετακομίσουν οι Κωμιακίτες στη Αγιά αφού εκεί έχουνε σταθεροποιηθεί τα βουνά μετά από τα έργα της Εγνατίας.
Η δεύτερη λύση είναι να μετακομίσουν οι Κωμιακίτες στο Απόλλωνα. Στη περίπτωση αυτή να μετακομίσουν οι Απολλωνιάτες στο Τρούλλο, γιατί έτσι που πάει η κατάσταση ο τρούλλος θα κατέβει στο Απόλλωνα.
Απορώ πως δεν το σκέφτηκε ακόμη το επαρχείο.

ανώνυμος είπε...

μία λύση υπάρχει μόνο, το επαρχείο μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει με τον δρόμο να μοιράσει αντίσκηνα στους Κωμιακίτες να τσαντιρώσουν κοντα στα κτήματά τους,να γλυτώνουν τουλάχιστον καύσιμα, φθορές αυτοκινήτου αλλά και χρόνο.Διαφορετικά το πάσχα που θα ρθούνε οι Αθηναίοι στην Κωμιακή για να μη ταλαιπωρούνται θα τον ανοίξει, το επαρχείο, χωρίς πολλά έργα.