Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Η φύση θα προστατεύσει το πανέμορφο δημιούργημά της…

… αλλά ας βάλει και η ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ το χέρι Της…

… μέχρι οι κάθε λογής αρμόδιοι (και αποκλειστικά υπεύθυνοι), δεηθούν και ενδιαφερθούν.

Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή προς άρση κάθε παρεξήγησης.



Κάθε «ενδιαφέρον» απ’ όπου κι αν προέλθει,
ειδικά από τους μεγαλοσχήμονες, το
θεωρούμε εκ των προτέρων πολύ καθυστερημένο
και υποκριτικό…

Γενικά και αόριστα γνωρίζουμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγάλο. Ίσως πολύ μεγαλύτερο από το φαινομενικό. Όμως δεν έχουμε ούτε επίσημη αλλά ούτε και ανεπίσημη εκτίμηση. Είναι μια πάγια κατάσταση και για το λόγο αυτό δεν θα σταθούμε στις φήμες και στις διαδώσεις και δεν θα κινδυνολογήσουμε!


Γεγονός είναι ότι η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε ήταν αναμενόμενη και όπως ξαναγράψαμε υπάρχουν και άλλα εξ ίσου επικίνδυνα σημεία, τα οποία είναι θέμα χρόνου να … κατηφορίσουν προς το ρυάκα.

Το θέμα δεν είναι να ανοίξει ο δρόμος διότι τότε εγκυμονεί ο κίνδυνος να κλείσουν σπίτια.
Αυτό έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα θα γίνει, γιατί πρέπει να περνούν τα … τουριστικά λεωφορεία το καλοκαίρι.


Το θέμα είναι να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σοβαρή μελέτη για όλη την περιοχή και να αποκατασταθεί συνολικά και οριστικά η ζημιά.

Οφείλουμε να καθησυχάσουμε τους φίλους Κωμιακίτες και να τους βεβαιώσουμε ότι η Κωμιακή στηρίζεται σε ΣΤΕΡΑΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!

Όσο για την άγνωστη λέξη, την ενημέρωση, ας γίνει μια αρχή. Παρακαλούμε πολύ το Τοπικό Συμβούλιο, έστω κάποιον περαστικό, ας ενημερώσουν υπεύθυνα τους απανταχού συγχωριανούς τους που απεγνωσμένα μας ζητούν πληροφόρηση.



54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι αρμόδιο το τοπικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί και να μην έχει την παραμικρή ενημέρωση. Αρμόδιο είναι το Επαρχείο Νάξου, γιατί ο δρόμος είναι Επαρχιακός. Το Επαρχείο και η Νομαρχία πρέπει να πουν δημόσια και υπεύθυνα τι έχει γίνει, τι φταίει και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ανώνυμος είπε...

πρέπει δηλαδή να ενημερώνεται καθένας ξεχωριστά; Αμα δε μπορεί να ενημερωθεί το Τ. Σ. ποιός μπορεί να ενημερωθει, για να ενημερώνει και τους άλλους Κωμιακίτες; Αλλα υπάρχει και αυτό; Aπό ότι γνωρίζω υπάρχει τοπικός σύμβουλος που μπορεί να μη ξέρει πως είνοι το κοινοτικό γραφείο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σε κόφτει εσένα ή το τεράστια πρόβλημα και εκείνοι που ευθυνονται; Σου ξαναλέω ο δρόμος αυτός δεν είναι ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ, είναι ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ και την ευθύνη για οποιοδήποτε έργο πάνω του την εχει η Νομαρχία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος έχει επικοινωνήσει με κάποιον; έχει ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παιρνετε τηλέφωνο το Μιχάλη το Μυλωνά για να γράφετε υπεύθυνα και όχι στον αέρα; Εντάξει αυτοί στο Τοπικό μπορεί να έχουν αδυναμία να ενημερώσουν, αλλά εσεις που το παίζετε ενημερωτές και σχολιαστές, μπορείτε να γράφετε χωρίς να ρωτάτε και να μαθαίνετε; Εγώ ρώτησα και ξέρω οτι ο Μιχάλης με το Επαρχείο έχουν συζητήσει και έχουν προγραμματιστεί λύσεις που θα αντιμετωπισουν υπεύθυνα το πρόβλημα.

ανώνυμος είπε...

και βέβαια το θέμα είναι να ανοίξει ο δρόμος,ότι και το Τ.Σ. πρέπει να φροντίζει να είναι ενημερωμένο δεν είναι κακό. Τώρα στο να ανοίξει ο δρόμος πρέπει να κάτσουν κάτω και να βρούν άμεση λύση. Γιατί στο τέλος θα εφαρμόσουν την ίδια μελέτη για να ανοίξει ο δρόμος Σκαδό- Κωμιακή το 2003, που δεν έκαναν έργο γιατί το έδαφος δεν ήταν στέρεο, και αφού ταλαιπώρησαν τους Κωμιακίτες αρκετό διάστημα βάλανε μηχανήματα εβγαλαν τα μπάζα από τον δρόμο και ο δρόμος μέχρι σήμερα είναι βατός και έργο ακόμη τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή επικοινωνώ καθημερινά με το χωριό μπορώ να σας πω ότι τουλάχιστον οι συγχωριανοί μας άργησαν να το μάθουν. Τρείς μέρες μετά το συμβάν και στο καφενείο δεν ήξεραν όχι το μέγεθος αλλά μερικοί το άκουγαν για πρώτη φορά.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τη λογική ότι είναι επαρχιακός δρόμος και δεν είναι στην αρμοδιότητα του τοπικού συμβουλίου.
Σε όλα έχει λόγο το τ. σ. αν σε ένα τόσο ζωτικό θέμα δεν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα τι πρέπει να γίνει ?
Για να μη σας πω ότι τα βάζανε με αυτούς και με εσας επειδή θίξατε το θέμα. Υπήρξε πολύ αργοπορία και αυτή την αδράνειά μας την ξέρουν οι αρμόδιοι και μας γράφουν κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, το τοπικό συμβούλιο πρέπει να ενσιαφέςρεται για όλα και να πιέζει προς κάθε κατεύθυνη, αλλά εδώ μιλάμε για μια μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή για την περιοχή και έπρεπε οι αρμόδιοι για το θέμα να έχουν προλάβει την καταστροφή με έργα αντιπλημμυρικά για τα οποία είχαν κποπεί μερικά μερικές εκατοντάδες εκ. ευρώ και δεν διατέθηεκ ούτε λεπτό. Πέραν των διαμαρτυριών το τοπικό συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αρμόδιο και υπεύθυνο είναι το Επαρχείο Νάξου ,για τα χρήματα που άρπαξαν τα γνωστά αρπακτικά της Χώρας και τα έκαναν άσφαλτο, δρόμους, δίκτυα αποχέτευσης στον Άη Προκόπη, τη Στελίδα, την Αγία Άννα, τη Χώρα κ.λπ. Η καταστροφή που ΄γινε τώρα ήταν αναμενόμενη και πρέπει να περιμένουμε και τα χειρότερα: 10 την πλήραη κατάρρευση του Τρούλλου και την κατάρρευση του Σάμιου. Προς το παρόν γράφουμε γι αυτά, γιατί προβλήματα υπάρχουν και...αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτό το blog,πίσω από την ανωνυμία,γίναμε όλοι ιδεολόγοι,εν μέρη πολιτικοί,οικονομολόγοι(ξέρουμε όλα τα χρόνια πώς κατανεμήθηκαν όλα τα κονδύλια),γεωλόγοι(έχουμε προβλέψει την κατάρευση του Τρούλου και του Σάμιου)και απότομα λάτρεις της Κωμιακής σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε τα νέα του χωριού να τα μαθαίνουμε πρώτα και από τους ίδιους τους χωριανούς!!Για ότι συμβαίνει φταίνε οι άλλοι(τοπ. συμβούλια,Επαρχείο,σύλλογοι,''οι κωμιακήτες'',ο καιρός κ.ά)και 'μείς είμαστε για να ρίχνουμε ευθύνες!! Με λίγα λόγια,την σοβαρότητα του κάθε ζητήματος την γνωρίζει αυτός που έχει ασχοληθεί΄και σπουδάσει και ταυτόχρονα θα φέρει και την ευθύνη για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.Όσο για το συγκεκριμένο θέμα της κατάρευσης,η εύκολη και απλή λύση θα ήταν η αυθημερών απομάκρυνσή της ..άν όμως κατά τη διάρκεια ή τις αμέσως επόμενες μέρες γινόταν κάποιο ατύχημα, θα αρχίζαμε πάλι να λέμε ότι φταίνε όλοι οι παραπάνω που δεν έκαναν όλες τις σωστές ενέργειες..Σίγουρα,υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς αρμοδίων και οι οποίες ενέργειες θα έπρεπε να είναι συντομότερες,όμως προέχει η ανθρώπινη ζωή πάνω απ' όλα η οποία διασφαλίζεται με μια σωστή,και όχι πρόχειρη,αντιμετώπιση.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θυμηθήκατε την...ανθρώπινη ζωή; Όταν η ίδια η Πολιτεία διέθεσε κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα ακριβώς σ' αυτή την περιοχή απο το 2004, τι κάνατε εσείς για την διάθεσή τους εκεί που προβλεπόταν; Υπάρχει κανένας στην Κωμιακή που δεν έβλεπε μετά από την θεομηνία του 2003 την κατάσταση και πού θα οδηγήσει; Υπάρχει κανένας νοήμων που δεν περίμενε ότι ο Τρούλλος είναι έτοιμος να κατρακυλήσει στο ριάκα; Δεν φαίνεται το Σάμιο διά γυμνού οφθαλμού ότι θα φύγει από κει; Πόσα χρόνια κρέμεται ο δρόμος πάνω απ' τον "βιολογικό" της Κωμιακής; Φρόντισε κανένας από σας να επισκευαστεί;
Αφήστε λοιπόν τις θεωρίες περί ανθρώπινης ζωής.
Εσεις οι ίδιοι (είναι σαφές ότι ο υπερασπιστής του Επαρχείου είναι κάποιος απ' αυτούς)που είστε σήμερα στα πράγματα είσαστε και τότε, εσεις οι ίδιοι ψηφίσατε να πάνε στη Χώρα τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά στα Λιβαδοχώρια και τη Χώρα, για τις προεκλογικές ανάγκες του Κόκκοτα.
Ξέρετε ποιο έργο έγινε στην περιοχή της Κωμιακής από κείνα τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά; Η υποτιθέμενη ύδρευση των παραθαλάσσιων οικισμών Χίλια Βρύσης, Κάμπου, Αμπράμ,κ,λ.π. απ' το φράγμα της Φανερωμένης που ποτέ δεν λειτούργησε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΩΜΙΑΚΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΝΤΡΟΠΗ.

ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει να γίνει κάτι άμεσσα
να αποκατασταθεί η συγκοινωνία και να προχωρήσουν σε έργα που να γίνει ο δρόμος ασφαλής.Τώρα είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε καποιο ατύχημα, γιατί κάποιοι παιρνούν από αυτό τον δρόμο και 2 και 3 φορρές την μέρα. Στην επόμενη όμως κατολίσθηση κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, γιατί ο δρόμος είναι πράγματι επικίνδυνος. Δυστυχώς αμα ψαχνει καποιος για ευθύνες γιατί δεν έγιναν κάποια έργα που έπρεπε να έχουν γίνει μετά την πλημμύρα του 2003 δεν προκειται να βρει άκρη, είναι χάσιμο χρόνου. Τουλάχιστον μην επαναλειφθούν τα ίδια λάθη ας προχωρήσουν οι αρμόδιοι σε έργα που θα ασφαλίσουν όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και κυρίως το συγκεκριμένο κομμάτι που έχει ανάγκη από ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Ανώνυμος είπε...

εσύ το χαβά σου, επί της ουσίας πότε θα πεις κάτι εδώ ή στο έντυπο που γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

Το πολύ μίσος και η εμπάθεια είναι δυστυχία στη ζωή.

ανώνυμος είπε...

10 μέρες και ο δρόμος παραμένει κλειστός, χωρις να έχει ακουστεί λύση. Αμα πήγαινες καθε μέρα στον Απόλλωνα εσύ από την Μέση θα βλεπες την γλύκα, γιατί .Γιατί αυτή είναι η ουσία, καποιοι κάθε μέρα κάνουν 10 χιλιόμετρα επιπλέον χωρίς λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Ο 2:51 και 2:53 είναι πολύ, μα πολύ κερατούκλης.

Ανώνυμος είπε...

και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει βγει επίσημα να εξηγήσει στον κόσμο τι θα γίνει, λες και δεν υπάρχουν υπεύθυνοι. Τόση μα τόση σοβαρότητα. Δυστυχώς έχυον γραμμένους κανονικά τους Κωμιακίτες.

ανώνυμος είπε...

δυστύχως τις ανευθυνότητες και αδιαφορία κάποιων την πληρώνουν με το παραπάνω οι Κωμιακίτες. Άσε που κάποιοι (ανευθυνουπεύθυνοι) χαίρονται άμα γινονται ζημιές στην ΚΩΜΙΑΚΉ γιατί σε περίπτωση χρηματοδότησης αποκατάστασης των ζημιών, κάποιες τρύπες θα κλειστουν στο υπόλοιπο νησί, βλέπε 2001 και 2003 και να τα αποτελέσματα, οι παθόντες είναι συνέχεια θύματα. Το κακό βέβαια και με μας τους Κωμιακίτες είναι ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα το λύνουμε μέσα στα καφενεία και δεν ξεσηκωνόμεστε να πιέσουμε, να βγούμε ακόμα και στα μεγάλα Μ.Μ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και ρωτώ παράλληλα τουλάχιστον οι Σύλλογοι της περιοχής εκεί και στην Αθήνα δεν βρίσκουν σοβαρό το θέμα ώστε να ασχοληθούν;
Ο Επίτιμος του Απόλλωνα, που έχασε την ΟΝΑΣ, πρώην λαλιστατος, τώρα τι έπαθε; έχασε τη φωνή του επειδή έχασε τα μικρόφωνα της δημοσιότητας;
Του τα έσουραν κάποιοι στη συνέλευση της ΕΚΥΤ προχτές, αλλά μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε.

ανώνυμος είπε...

εδώ το τοπικό συμβούλιο είναι στο οι σύλλογοι θα πάρουν θέση; Άμα δεν αποφασίσει η Κ.Ο.Β. να βγάλει ανακοίνωση-καταγγελία δεν πρόκειται να φωνάξει κανείς, επίσημα τουλάχιστον, γιατι μεταξύ μας όλι φωαζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ένας πιο πάνω έχει μεγάλο πρόβλημα με το πρώην πρόεδρο της ΟΝΑΣ Α. Χωριανόπουλο και του ζητά να πάρη θέση για το δρόμο. Έτσι τον κάνει μεγάλο παράγοντα, άσχετα αν έχει πόστο και αυτό μπορεί και να στέκη.
Του τα έσουραν λέει κάποιοι στη συν'ελευση της ΕΚΥΤ. Παραμύθι. Ένας μόνο μίλησε και αυτός έγινε ρεζίλι και έφαγε από όλους σφαλιάρες που θα τις θυμάται όσο ζει. Ο Χωριανόπουλος βγήκε στο ΔΣ τρίτος. Και αυτό λέει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΧ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΔΟ.
Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πώς, τ' ακουσε κι από τον Προεδρο της ΕΚΥΤ, που τον έψεξε γιατί ανακατεύεται παντού και γιατί γυρεύει να κλείνει εκείνος τις εκδηλώσεις για να παίρνει την τελευταία εντύπωση.
Σιγά που θα βγει να μιλήσει για την κατολίσθηση να στεναχωρήσει το γαμπρούλη του.
Και το Επαρχείο Νάξου θα βγάλει ανακοίνωση στις 31 Φεβρουαρίου!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν άκουγε ο Έπαρχος τον Γρυλλάκη το 2000 δεν θα είχε γίνει διαπλάτυνση του δρόμου από το Σάμιο μέχρι πέρα κι απ' τους Πρίνους και δεν θα είχαν πειραχτεί τα ριζά του βουνού, δυστυχώς όμως η ζημιά έγινε, είναι μεγάλη, είναι ανεπανόρθωτη και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την έκτασή της χρονικά και έδαφολογικά.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑΤΑΝΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κάνεις, δεν έκανε τη διαπλάτυνση η ΕΓΝΑΤΙΑ, ιδιώτης εργολάβος την έκανε και μάλιστα δεν παραλήφθηκε ποτέ εκείνο το έργο.
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ήρθε στη Νάξο μετά τις θεομηνίες του 2003 και στον δρόμο αυτό δεν έκανε κανένα έργο.
Και ο εργολάβος εκτελούσε μια μελέτη του Επαρχείου Νάξου.
Όλοι οι μηχανικοί ήτνα τότε αντίθετοι με τη διαπλάτυνση του δρόμου στο τμήμα από Σάμιο μέxρι ton Eligm;o και φώναζαν να μην πειραχτούν τα πρανή του δρόμου, αλλά κάποιοi άλλοι έκαναν τους έξυπνους. Γι αυτό τώρα σιωπούν εκείνοι που φταίνε αν και εξακολουθούν να έχουν την εξουσία που είχαν και τότε. Τι να πουν εξ άλλου; Μόνο ένας εισαγγελέας μπορεί να μιλήσει.

Ανώνυμος είπε...

αλλά το 2003 που λέγανε οι ειδικοί οτι η Κωμιακή κινδυνεύει να φύγει προς τα κάτω και θέλανε έργα στήριξης τα ποδαρικά του χωριού δεν κάνανε τίποτα. Το ίδιο και σε μια συνέλευση που είχε γίνει τότε στο Πνευματικό Κέντρο στην Κωμιακή και είχαν αναφερθεί οι υπευθυνοι και για το μέρος που έγινε η κατολίσθηση και είπαν ότι η Εγνατία έχει τεχνογνωσία και μόνο αυτή μπορεί να ανταποκριθεί σε άνάλογο έργο για να μη γίνει αυτό που έγινε τώρα. Αλλά να τα αποτελέσματα,αλίμονο σε μας τους Κωμιακίτες. 24 έχει ο μήνας και ο δρόμος είναι κλειστός από τις 11 του Φλεβάρη και ακόμη δεν υπάρχει ούτε καν πρόβλεψη αν γίνει έστω κάτι

Ανώνυμος είπε...

Και για τον λόγο αυτό, συμπατριώτη απο πάνω,έγινε η 2η εργολαβία της ΕΓΝΑΤΙΑ το 2004-2005 με πολύ περισσότερα ευρώ από την 1η. Για να γίνουν αποκλειστικά αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία του 2003, δηλαδή την Κωμιακή, το Σκαδό και γενικά την περιοχή αυτή της ορεινής Νάξου. Πού πήγαν εκείνα τα κονδύλια (5 δις. δρχ. για τη Νάξο); Όπως έχει γραφτεί κατά κόρον εδώ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ Ο ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, χωρίς να μιλήσει ΚΑΝΕΝΑΣ από εκείνους που έπρεπε να υπερασπιστούν το μέλλον των χωριών της ορεινής Νάξου. Γιατί; Απλούστατα δεν πίστευαν ότι θα συμβεί στο μέλλον κάτι. Γι αυτό τώρα ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.
Πρέπει όμως να τους κάνουμε να μιλήσουν. Καλώ τη Συντονιστική Επιτροπή Κωμιακής να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, είναι το μόνο όργανο που έδειξε αξιοπιστία στο σύντομο διάστημα που υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Σε τι έδειξε αξιοπιστία η ΣΕ Κωμιακής; Επειδή έλυσε το βιολογικό; Είσαι μακρυά νυχτωμένος/η.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΑΙΧΤΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ?
Β. ΚΟΡΡΕΣ, Ν. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γ, ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ, Β. ΚΟΚΟΤΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΓΑΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί που γράφεις πλην ενός συνέχισαν να είναι στην εξουσία και μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2004. Η χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έγινε το 2005. ευθύνονται εκείνοι που τότε ήταν στην εξουσία, την τοπική και την κυβερνητική. Ναξιώτης κυβερνητικός βουλευτής τότε ήταν ο Χωματάς.

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τη Συντονιστική Επιτροπή Κωμιακής, ναι είναι ο μόνος φορέας που έχει φωνή, πουκαταγγέλλει, που βγάζει ανακοινώσεις. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Ποιος άλλος κάνει έστω κι αυτό; Οι άλλοι απλά γλείφουν την εκάστοτε εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με τις ανακοινώσεις δε λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα. Η Συντονιστική έγινε τότε με το βιολογίκό. Τι αποτέλεσμα είχε, μπορείς να μας πεις;

Ανώνυμος είπε...

το κακό είναι ότι σε ένα τόσο σόβαρό θέμα δεν υπάρχει υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα από πουθενά. Το επαρχείο δεν κάνει τίποτα , ο δήμος Δρυμαλίας και το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας έχουν εμπιστοσύνη στο επαρχείο και οι Κωμιακίτες κάνουν 10 χιλιόμετρα επιπλέον για να πάνε στη δουλειά τους περιμένοντας υπομονετικά να βρεθεί λύση, γιατί γνωρίζουν ότι και να φωνάξουν κανείς δε θα τους ακούσει. Θα θελα όμως να ρωτήσω κάτι τους αρμόδιους, γιατί αμα γίνει κάτι ανάλογο σε άλλο χωριό τρέχουν όλοι να λύσουν το πρόβλημα επιτόπου; μήπως η Κωμιακή δεν ανήκει στην Ελλάδα και την Νάξο; μήπως δεν είναι είναι συνεπής στις φορολογικές τους υποχρεώσεις; ή χρειαζόμαστε μόνο για αυτό ;

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλα πλανήτη βρίσκεσαι; Πώς αναδεικνύονται τα λαϊκά προβλήματα; Περιμένοντας την κάθε εξουσία να τα λύσει ή με αγώνες (ανακοινώσεις, καταγγελίες, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις);
Με τις ανακοινώσεις και καταγγελίες γίνεται γνωστό το πρόβλημα και εκείνοι που, ως υπέυθυνοι στρουθοκαμηλίζουν, αποκαλύπτονται και μπαίνουν μπροστά στις ευθύνες τους.

Ανώνυμος είπε...

πνιγηκατε στα σκατα του βιολογικου, γιατι νομιζατε οτι με χαρτοπολεμο θα λυσετε το προβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,οι εργασίες για τον καθαρισμό του δρόμου,θα αρχίσουν την Δευτέρα.Ας το ελπίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

από το στόμα σου και στου θεού το αυτί. Περιμένουνε, λες, να αλλάξει ο μήνας πατριώτη.

Ανώνυμος είπε...

και τα μπάζα πού θα τα ρίξουν; στο ρέμα; δηλαδή στον Απόλλωνα;

Ανώνυμος είπε...

όχι,θα τα βάλουν σε σακουλάκια του ασβέστη και θα τα χτίσουν στον Ασφόνταμο!! Bρε,δεν μας παρατάς πού θα πάνε τα μπάζα στον Απόλλωνα...δεκαπέντε χιλιόμετρα απόσταση!!!

Ανώνυμος είπε...

poy na sas separei oaeras ma de mporeite mia fora na synnenoithite.

Ανώνυμος είπε...

με τα παπαγαλάκια εκείνων που κατάστρεψαν το πιο όμορφο βουνό της Νάξου τι συνεννόηση να κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση του Δημήτρη Μπάιλα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Τη Δευτέρα 22/2/2010, ο Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάϊλας επισκέφτηκε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου έθεσε στον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Λαμπρόπουλο, την ανάγκη χρηματοδότησης δύο (2) έργων για τα οποία απαιτείται άμεση παρέμβαση.

Το πρώτο είναι αυτό της αποκατάστασης της μεγάλης κατάπτωσης στο Επαρχιακό Δίκτυο Νάξου Απόλλωνα – Κωμιακής, για το οποίο ήδη η Ν.Α. Κυκλάδων από ίδιους πόρους, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απομάκρυνσης των προϊόντων κατολίσθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από ενέργειες της Ν.Α.Κ. για πραγματοποίηση αυτοψίας των ζημιών, από ειδικούς της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», υποδείχθηκε από αυτήν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, τρόπος αποκατάστασης, με έργο ειδικής τεχνογνωσίας.

Το δεύτερο αφορά την επιπλέον ενίσχυση του λιμένα Κορησσίας Κέας που απαιτεί την κατασκευή συμπληρωματικού έργου για την αποφυγή επανάληψης μελλοντικού κινδύνου.
Και τα δυο ζητήματα βρήκαν θετική ανταπόκριση και εντός των ημερών θα δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Πηγή: syrostoday.gr

Ανώνυμος είπε...

τώρα ψάχνει ο Μπάιλας για λεφτά; Και τα λεφτά που υπήρχαν τόσο από το 2001 για αποκατάσταση των καταστροφών στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής Κορώνου-Κωμιακής (340 εκ. δρχ.) και τα λεφτά για αντιπλημμυρικά έργα το 2005 στην ίδια περιοχή πού πήγαν;
Ειδικά τα 340 εκ. του 2001 τι τα έκανε το Επαρχείο Νάξου; Έχουν υποχρέωση να απαντήσουν υπεύθυνα κάποια στιγμή τόσο ο κύριος ΝΟμάρχης, όσο και ειδικά ο κύριος Έπαρχος, αλλά και οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Θεόφιλος και Γρυλλάκης, ο δεύτερος ως προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου Νάξου.
Και πού θα βρει το Υπουργείο λεφτά με τόσες περικοπές.λόγω της οικονομικής κρίσης, για το έργο του δρόμου Κωμιακής-Απόλλωνα;
Μας δουλεύουν οι κύριοι της Νομαρχίας!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Έκαναν την περιοδεία τους, εξέφρασαν την έκπληξή τους για την καταστροφή, αυτοκριτική δεν έκαναν για τις τεράστιες ευθύνες τους και τώρα ψάχνουν για λεφτά. Τι έγιναν τα 340 εκ. δρχ.; Θα μας απαντήσει κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε μουρμούρη να δούμε τι θα κάνουν με την κινητικότητα που υπαρχει. Και μετά θα τους κρίνουμε. Δεν ζήταγες να ενδιαφερθούν; Αυτό κάνουν. Να δουμε το αποτέλεσμα. Με το να κανεις μνημ.οσυνο για τα λεφτα του 2001, του 2005 και φέξε μου και γλίστρησα, δε βγαίνει τίποτα. Και το 2001 και το 2005 μπουρδέλο της Καλλέργαινας ήταν η κατάσταση, και επί ΠΑΣΟκ και επί ΝΔ. Άσε που το πρώτο κουμάνταρε τα τελευταία 35 χρόνια στο νησί με ανίκανους εκπροσώπους και στη Βουλή και στην αυτοδιοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ το μαράζι σου

Ανώνυμος είπε...

Η οικολογική καταστροφή δεν διορθώνεται, το βουνό του Τρούλου πάει περίπατο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ο 9:55 μου φαίνεται οτι ειναι σουρωμένος και βλέπει το Τρούλο ανάποδα.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε,ρε. Στην εντατική είναι η Κωμιακή. Διασωληνωμένη. Και δεν έχει κανένα να της σταθεί.

Ανώνυμος είπε...

Από πού βλέπεις τον Τρούλο μεγάλε; Από τον αναπαυτικό καναπέ σου στην Αθήνα; Για έλα εδώ να τον δεις από απέναντι ή να πας, αν έχεις κότσια να τον περπατήσεις να δεις τις τεράστιες ρωγμές στο έδαφος και έλα μετά να κουβεντιάσουμε.
Αλλά πού οικολογικές ευαισθησίες για σένα, κι αν κατρακυλήσει ολόκληρος ο Τρούλος στο ρυάκα τι μ' αυτό; Εσύ απ' το μπαλκόνι σου στην ΑΘήνα βλέπεις άλλα πράγματα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω μπαλκόνι στ' Ανέφαμα.

Ανώνυμος είπε...

Η Κ ωμιακή θα αντέξει σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο τρούλος θα μείνει στη θέση του. Ά ντε να γίνουν κάποιες αλαγές στη μορφολογία του από τις κατολισθήσεις.Αυτό που θα καταστρέψει την Κωμιακή είναι οι ανεμογενήτριες- τέρατα που θα τοποθετήσουν, άνθρωποι, στα βουνα της Κωμιακής και κυρίως αυτές που θα β΄λουν φ΄τσα στο χωριό.