Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Να η ευκαιρία…

Δε νομίζουμε ότι είναι τόσο ασυνείδητοι.
Ούτε ότι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Απλά θα επιδιώξουν να δώσουν μια εύκολη και γρήγορη λύση. Με απλά λόγια να το κουκουλώσουν.

Δε νομίζουμε ότι είναι εύκολο…

Μιλάμε για την κατολίσθηση στο δρόμο Κωμιακής – Απόλλωνα.
Αν το γεγονός αυτό συνέβαινε οπουδήποτε αλλού, θα ήταν είδηση, θα υπήρχε κινητοποίηση, θα εκδηλωνόταν έντονο ενδιαφέρον…
Άραγε στην Κωμιακή κατοικούν λεπροί ή ανεπιθύμητοι;

Δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, αλλά τα αποτελέσματα της κακοτεχνίας τους, θα τα ξαναζήσουμε ακόμα πιο έντονα, αν δεν ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ από την αρχή, το κομμάτι του δρόμου μέχρι τον Ελιγμό και δεν επισκευαστεί ΣΩΣΤΑ.
Θα είναι πολύ αργά αν κάτω από τόνους σαθρό έδαφος βρεθούν άνθρωποι.

Συγνώμη αν ταράξαμε την αφασία σας
και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι όπως τα λες. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στο Επαρχείο Νάξου που προχώρησε πριν από 10 χρόνια στη διαπλάτυνση του δρόμου χωρίς να έχει περιβαλλοντικές μελέτες και άφησε έναν άθλιο εργολάβο να ξεθεμελιώσει τα βουνά με τόνους δυναμίτιδας. Πού είναι σήμερα το Επαρχείο; γιατί δεν μιλάει; γιατί δεν κάνει κάτι; Πέρυσι και πρόπερσυ έχτισαν τεράστιες πεζούλες αντιστήριξης σε σημεία του δρόμου που δεν είχαν πρόβλημα κατολίσθηασης. Ήταν ρουσφέτια σε κάποιυς που είχαν εκεί χωράφια, άφησαν όμως τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου χωρίς στοιχειωδη φροντίδα. Έχετς δει το σημείο του δρόμου πάνω απ' τις δεξαμενές που πέφτει η αποχέτευση της Κωμιακής; Πόσα χρόνια κρέμεται εκεί έτοιμος να καταρρεύσει; Ποιος ενδιαφέρθκε ποτέ; Δεν παιρνούν απο εκεί οι αρμόδιοι του επαρχείου; Οι μηχανικοί, οι υπάλληλοι, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο έπαρχος, ο Αντινομάρχης, ο Νομάρχης;

Ανώνυμος είπε...

To 2005 διατέθηκαν στις Κυκλάδες 22 δισ. δραχμές αποκλειστικά για αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία του 2003. Ήταν η 2η χρηματοδότηση μετά τις καταστροφές του 2003. Η Νάξος πήρε 5 δισ. δραχμές, για αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές, δηλαδή στην ορεινή Νάξο και κυρίως την Κωμιακή. Ξέρετε πού πήγαν τα λεφτά αυτά; Τα πήρε ΟΛΑ ο Κόκκοτας και τα έρριξε άσφαλτο στη Στελίδα, στην Αγία Άννα, στον Άη Προκόπη κ.λπ. Η Κωμιακή δεν πήρε μια τσακιστή δεκάρα και οι υπεύθυνοι του Επαρχείου και της Νομαρχίας τα ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ.
Σε συνάντηση τότε του Επάρχου με τους υπεύθυνους του Συλλόγου Κορωνίδας, τους διαβεβαίωνε ότι θα γίνουν πολλά έργα στην Κωμιακή με τα λεφτά της 2ης εργολαβίας της ΕΓΝΑΤΙΑ, δηλ. τα 5 δισ. δρχ. Την ώρα που υποσχόταν αυτά στον Σύλλογο είχε ήδη αποφασιστεί πού θα πάνε τα λεφτά και ο ίδιος, όπως και οι άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι είχαν ψηφίσει την ...καταδίκη της Κωμιακής.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι το θέμα έχει αποσιωπηθεί από όλους;
Σα να μην έχει συμβεί τίποτα.
Κινδυνεύει να μετακινηθεί ένα ολόκληρο βουνό και αυτοί το χαβά τους.
Μόλις ανοίξει ο καιρός θα πρέπει να ξεχαστεί τελείως για να μην υπονομευθεί ο τουρισμός.
Χο, χο, χο, χο, χο,
Ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο επειδή δείχνετε να γνωρίζετε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Μην σταματήσετε να το προβάλετε και να απαιτείτε συνολική και οριστική λύση.
Γ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Μα δραχμές είχαμε το 2003 και το 2005 ή ξαναγυρίσαμε στη δραχμή;(μπορεί να γίνει και αυτό). Πάντως τα νούμερα που αναφέρεις είναι φανταστικά. Για τη Νάξο, ένα κομμάτι είχε ο Δήμος και ένα το Επαρχείο. Το τελευταίο που είναι αρμόδιο για τον κεντρικό δρόμο, διέθεσε για το δρόμο Κωμιακής-Ελιγμού αρκετά χρήματα. Το θέμα είναι αν έπιασαν τόπο ή έγιναν κακοτεχνίες που θα τις πληρώσει το χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Υποπτεύομαι τι θα γίνει με τον Καλλικράτη.
Δεν θα μπροβάλει στο Ανέφαμα ούτε μισό ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι, τα πολλα λογια ειναι φτωχια....μηπως πρεπει να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας κ να δωσουμε αυτο το θεμα στα ΜΜΕ ;
Ρωταω εγω τωρα...

Ανώνυμος είπε...

Τα νούμερα δεν ειναι φανταστικά, αλλά πραγματικά. Δεκάρα δεν πήρε η ορεινή Νάξος, όλα τα πήρε ο Κόκκοτας, ελεω Επαρχείου, Νομαρχίας. Τι έγινε έκτοτε στον δρόμο Κωμιακή-Απόλλωνας; Οι πεζούλεςρουσφέτια σε σημεία που δεν έχουν καν κατολισθήσεις; Μήπως γνωρίζεις ότι και ο λόφος του Ηρώο, το Σάμιο κινδυνεύει να καταρρεύσει εξ αιτίας της διαπλάτυνσης και της υπονόμευσής του με φουρνέλα που έγινε από κάτω;
Η ασχετοσύνη δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ούτε φυσικά με τα προβλήματα. Ας μην πω περισσότερα για τους κινδύνους κατολισθήσεων, γιατί θα προκαλέσω πανικό.
Γιατί άραγε σιωπούν οι αρμόδιοι του Επαρχείου; δεν σε προβληματίζει;

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο τα ΜΜΕ πρέπει να επέμβουν, αλλά και ο εισαγγελέας, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ την ευαισθησία σας που στην φωτογραφία ξεχωρίσατε σε πλαίσιο το νερόμυλο.
Είναι ικανοί με τη δεδομένη προχειρότητά τους να τον θάψουν με τα μπάζα.