Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Το Σύνδρομο του Τιτανικού και η μακάρια αφασία μας…


Το αποτέλεσμα της πολιτικής φαυλότητας που εκθρέψαμε, στηρίξαμε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε και δυστυχώς να ελπίζουμε, δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση.
Η οικονομική κρίση είναι ο προπομπός.
Τα δύσκολα και τα επώδυνα, έπονται, διότι σε λίγο θα χρειαστεί να μιλήσει και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τότε τα πράγματα περιπλέκονται διότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να βάλουμε ότι μας έχει απομείνει…

Επειδή ακλουθώντας τη λογική των «αγορών» που λέει «ταΐστε το αχόρταγο θηρίο μέχρι σκασμού» μήπως και ηρεμήσει, δεν θα μας έχει απομείνει ούτε ένα ευρώ, θα αναγκαστούμε να εκποιήσουμε τις … εκκρεμότητές μας!
Τις εκκρεμότητές μας στο Αιγαίο και όπου αλλού…

Αν ψάξετε την ιστορία, θα διαπιστώσετε ότι σε περιόδους κρίσεων διευθετούνται τέτοιες εκκρεμότητες. Πολλές φορές δε, «δημιουργούνται» και επί τούτου οι … κρίσεις.

Δεν χρειάζεται νομίζουμε να σας πούμε ότι οι συνθήκες έχουν σχεδόν ωριμάσει!
Το tavor για τη μακάρια αφασία μας δηλαδή η οικονομική εξαθλίωση, η αβεβαιότητα και η παθητική αποδοχή των οκτώ στους δέκα … ψηφοφόρων, είναι πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο…

Τελικά η ζάλη από τον στροβιλισμό στη δύνη των σταθεροποιητικών μέτρων, δεν είναι τίποτα μπροστά στη συνεχιζόμενη παραζάλη από τον απόηχο μιας εκλογικής νίκης με… διαφορά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ,ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΗΣ. ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ.