Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το σενάριο της ντροπής…


Είναι η πίεση των κατοίκων, είναι το Πάσχα που πλησιάζει και δεν πρέπει οι «ξενικοί» να δουν τη βουλίστρα, είναι οι δημοτικές εκλογές … κάτι έπρεπε να γίνει.

Και σίγουρα θα γίνει το χειρότερο!

Οι πληροφορίες μας είναι καρατσεκαρισμένες και ασφαλείς.
Το σενάριο λοιπόν προβλέπει να ανοίξει ο δρόμος (για τα μάτια του κόσμου) αλλά να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση. Αυτό θα επιτευχθεί αν δεν επισκευαστεί το οδόστρωμα που είναι πλήρως κατεστραμμένο. Όποιος αποφασίσει να περάσει, θα το κάνει με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ !!!

Επειδή «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» αντιλαμβάνεστε όλοι τη συνέχεια…

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Κωμιακής πήραν απόφαση να κινητοποιηθούν για να «ανοίξει ο δρόμος»

Σεβόμαστε την απόφασή τους, αλλά διαφωνούμε…

Επαναλαμβάνουμε ότι ο δρόμος πρέπει να ανοίξει όταν αποκατασταθεί η ζημιά ΟΡΙΣΤΙΚΑ και όταν δοθούν υπεύθυνες εγγυήσεις για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των διερχομένων. Με τις ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ παίζουμε.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι ντόποιοι που ανεβοκατεβαίνουμε τον δρόμο Κωμιακή-Ελιγμό γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο κομάτι ήταν και θα είναι επικίνδυνο.Πάντα περνούμε με προσοχή και εκτός από τον έλεγχο στο δρόμο για κάποιο αυτοκίνητο έχουμε το νου μας και για καμιά κοτρώνα από πάνω.Δηλ.πάντα περνούσαμεκαι θα περνούμε με ευθύνη δική μας, η δική μας ζωή και αυτοκίνητο κινδύνευε και θα κινδύνευει. Οι αρμόδιοι τώρα γιατί σκέφτηκαν και φοβούνται ο΄τι μπορεί κάτι να γίνει; Γιατί τότε που ήταν στο νησί η ΕΓΝΑΤΙΑ για αποκαταστάσεις ενώ γνώριζαν ότι ο δρόμος εκεί που έγινε η κατολίσθηση ήταν επικίνδυνος δεν έκαναν τίποτα; Μήπως περίμεναν να γίνει ότι έγινε για να εξασφαλίσουνν χρήματα για να φτειάξουν και άλλους δρόμους στη Νάξο;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα έχουμε ξαναπει εδώ. Η πληροφόρηση του Α-ΝΑΞΙΟΥ ότι σκέφτοανται να ανόίξουν τον δρόμο αλλά όποιος περνά να περνά με ευθύνη δική του, δεν ευσταθεί. Ανοιχτός δρόμος σημαίνει ασφαλής δρόμος, τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, κατολίσθηση μπορεί να γίνει και από τους κραδασμούς ενός μεγάλου αυτοκινήτου.

Ανώνυμος είπε...

Το μηχάνημα πήγε. Το σενάριο ξεκίνησε ή φοβάται να πλησιάσει ο χειριστής;

Ανώνυμος είπε...

Καλο Πασχα αδερφια και καλες ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ρολόι παει η δουλειά. Τώρα που θα πάρουμε το κολάι ότι κατολισθένει θα καθαρίζεται. Το Πάσχα πρώτα ο θεός οι ξενικοί θα μετακινούνται άφοβα, το δρόμο θα τον έχουμε δοκιμάσει εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Η ΟΝΑΣ έκανε κάτι για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

ότι κάνανε όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς μεχρι προχθές....τίποτα. Αλίμονο στην κεφαλή που δεν ε΄χει νύχια να ξυστεί

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΝΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς γιατί υποτίθεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό της η ΟΝΑΣ αγωνίζεται για τα προβλήματα της Νάξου και υποτίθεται ότι αυτός ο αγώνας γίνεται προς την κατεύθυνση της εξουσίας, κεντρικής ή τοπικής.
Σήμερα περισσότερο υπεύθυνη για τα τοπικά προβλήματα είναι η τοπική εξουσία, δημοτική και νομαρχιακή, αλλά η ΟΝΑΣ από τη δεκαετία του 1990 έχει απόλυτα ταυτιστεί με την τοπική εξουσία, της οποίας έχει γίνει εξάρτημα, παράρτημα, ουρά, πεστε το όπως θέλετε.
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια, γι αυτό και δεν βλέπει τα προβλήματα, παρά μόνο μέσα από τα ανύπαρκτα μάτια και αυτιά της τοπικής εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά στην Κωμιακή έγινε η κατολίσθηση του βουνού και του συστήματος. Όπου αλλού σε όποιο άλλο χωριό γινόταν το ελάχιστο θα είχαν κινηθεί θεοι και δαίμονες για την αποκατάσταση.Ώρες ώρες προβληματίζομαι μήπως η Κωμιακή ανήκει κάπου αλλού μήπως οι κωμιακίτες δεν είναι φορολογούμενοι έλληνες πολιτες.
'Αλλη μια κατολίσθηση έχει γίνει στο χωριό από τις αρχές του Γενάρη και μάλιστα εχει πλακώσει και κάτι ενημερωτικές πινακίδες, αλλά δυστυχώς, αφού δεν έχει κλείσει ο δρόμος καλά είναι και έτσι,αφού χωράει αυτοκίνητο δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Tελικά πολύ κακό για το τίποτα 4 μέρες δούλεψε η τσάπα και ο δρόμος είναι σχεδόν ανοιχτός. Έπρεπε να ταλαιπωρηθούμε ένα ολόκληρο μήνα για να γίνει το ξεμπάζωμα ;

Ανώνυμος είπε...

ο δρόμος ξεμπαζώθηκε αλλά δυστυχώς και για κακή τύχη των Κωμιακιτων έμεινε κλειστός ,γιατί από την μια μεριά του δρόμου είναι η τσάπα στη μέση του αμαξωτού και από την άλλη αφήσανε μπάζα για να μη μπορεί να περάσει κανείς. Η ειρωνεία και υποτίμηση των αρμοδίων, για τους Κωμιακίτες, σε όλο της το μεγαλείο.Λιγάκι φιλότιμο δεν βλάπτει.Λίγο σεβασμός σε κάποιους άνθρωπους που επέλεξαν να μείνουν στην άκρη του νησιού νομίζω τον αξίζουν.