Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Καταλαμβάνουμε, σήμερα 5.5.2010, συμβολικά το Επαρχείο Νάξου που αντιπροσωπεύει στο νησί την κυβέρνηση και το κράτος για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην νέα κατοχή που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα με τη συνενοχή του ελληνικού κράτους που από κοινού εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα.

Οι περικοπές των μισθών, των επιδομάτων και των δώρων στο δημόσιο, η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στον ιδιωτικό τομέα όπου απελευθερώνονται σταδιακά οι απολύσεις, καταργείται στην ουσία η συλλογική σύμβαση και περικόπτονται οι αποζημιώσεις και με προοπτική τη συμπίεση των ήδη άθλιων μισθών, η δραματική αύξηση της ανεργίας, μαζί με την μείωση των συντάξεων -ακόμα και των πιο ισχνών-, η άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό μιας πρωτοφανούς ανελέητης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Ταυτόχρονα οι απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ τέσσερεις με πέντε μονάδες, η αύξηση της φορολόγησης, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, τα ακριβότερα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και γενικότερα η ακρίβεια, εξαθλιώνουν τον πληθυσμό προς όφελος της κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ένας επιπλέον λόγος που υπαγορεύει την κατάληψη του επαρχείου είναι η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» που αναδιαρθρώνει τη διοικητική δομή στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της εξουσίας και της οικονομίας, ένα σχέδιο που θα υποβαθμίσει και θα προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» το κράτος στοχεύει στην υφαρπαγή ακόμα περισσότερου κοινωνικού πλούτου και παράλληλα το πέταγμα στην ανεργία ενός ακόμα κομματιού εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Επειδή μόνο οι συλλογικές αντιστάσεις μπορούν να ανακόψουν αυτή την δραματική κατάσταση ώστε τελικά να μην εφαρμοστούν αυτά τα άγρια αντικοινωνικά μέτρα, καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να αντιδράσουν αποφασιστικά και με ενότητα για να εμποδίσουν τη διάλυση της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H κατοχή στη χώρα,υπάρχει εδώ και παρα πολλά χρόνια.
Κατοχή από τον Δημόσιο τομέα της Ελληνικής Οικόνομίας.Μια κατοχή που δημιούργησε τις δημόσιες ιδιωτικές επιχειρήσεις,τους διάφορους συνδικαλιστές,τα λαμόγια και τους τεμπέληδες του Δημοσίου.
Κατοχή που έδινε συντάξεις στις ανύπαντρες κόρες των στρατιωτικών,7 χρόνια άδεια εγκυμοσύνης σε "κάποιες" εργαζόμενες και συντάξεις στα 45 σε κάποιους άλλους.
Το πάρτυ έπρεπε να τελειώσει,έστω και με θυσίες κάποιων που δεν έφταιξαν σε τίποτα.
...Γιατι δείξαμε ανοχή τόσα χρόνια στην γυφτιά,στην αναξιοπρέπεια και στην αρπαχτή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ.ΦΩΝΑΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΑΡΖΑΝΑΚΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΘΩΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ Η ΜΠΛΕ.ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ.ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ.ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε διαχειριστές μπιτ ανόητοι είσαστε ή παίζετε το παιχνίδι 5-6 του "επαναστατικου αγώνα", παράρτημα Νάξου; Γιατί δε ρωτάτε, δε διασταυρώνετε, δε κάνετε ρεπορτάζ και όχι δημοσιογραφία του πωπού;
Πίνακας ανακοινώσεων του κάθε κουζουλού που βάζει από κάτω μια ανύπαρκτη αναρχική οργάνωση ή συνέλευση. Για κοίτα το Φράξιο που έχει κάνει ήρωα το Μαζιώτη. Και σεις κάνετε ήρωες τους Καμβύσηδες και τον "επαναστατικό αγώνα Στελίδας".

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΔΗΜΟΥΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΕΠΑΡΧΕΙΟ,ΔΟΥ,ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α-ΝΑΞΙΕ?

Ανώνυμος είπε...

το ποσοστο απεργιας φιλε ανωνυμε ηταν μικρο μετα την τρομοκρατια στους μισθους μας δεν τολμαμε να χασουμε ουτε ημερομησθιο.

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει που μας προτεινες α-ναξιε να γραφουμε στην σελιδα του ναξιου που ξανανειξε. ασε που βαζει οτι θελει,πριν ευλογουσε τον καραμανλη ο παλιος διαχειριστης,τωρα ειναι σαμαρικος ο καινουργιος. ο παλιος τουλαχιστον δημοσιευε τα παντα.ασε ενωτικε μην τρεξεις να τα δικαιολογησεις καταλαβαμε. θα γραφουμε μονον εδω.

ατζιζιές είπε...

Οταν στη νάξο γίνονται για τρίτη φορά ,τους τελευταίους μήνες, συγκεντρώσεις και πορείες πρωτοφανείς που όλο καιμεγαλώνουν και ομορφαίνουν ,κάποιοι ενοχλούνται!Τα 200 , περίπου ,άτομα που συγκεντρωθήκαμε σήμερα τα βλέπει 5-6 !!
Δεν μας πειράζει καθόλου.Προφανώς ,είναι με το μέρος της κατοχικής κυβέρνησης και των άγριων μέτρων της!
Οσο για την απεργία στη νάξο , για τα δεδομένα της , πήγε αρκετά καλά.Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα γραφεία του δήμου της νάξου είχαν συμμετοχή έως 80% ,ενώ της δρυμαλιάς ήταν κλειστός , τα σχολεία υπολειτούργησαν ή έκλεισαν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτο ισχύει για όλους τους κλάδους.
Μια χαρά!! Και εις άλλα με υγεία !

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλη χώρα ζεις. Από το 200 αφαίρεσε τουλάχιστον ένα μηδενικό. Γιατί δεν στέλνεις μια φωτογραφία για να δει ο κόσμος τι μακακίες γράφεις.
Για τους απεργούς τι να πω. Ήμουν ένας από τους λίγους που απεργήσαμε εκει που λες. Δε ντρ'επεσαι λίγο;

Ανώνυμος είπε...

Μια κι όξω λοιπόν κι όλοι απέναντι: ο σαστισμένος κι εκ του αποτελέσματος «Τσολάκογλου» και η γραφειοκρατία του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, η χοντρή Κομανέτσι της καθεστωτικής δοκού, του τάχατες πατριωτισμού και των ρηάλιτυ κι η κόρη του πατέρα της, που τριγυρίζει κουτσαίνοντας με τα σπασμένα γυάλινα γοβάκια της (45 νούμερο) παραμιλώντας στα γερμανικά, ενώ οι καλοζωισμένοι σμπίροι της καθ’ υπαγόρευσιν ονειρεύονται κυβέρνηση μ’ αυτήν και …τεχνοκράτες.

Όλοι μαζί, οι κοτζαμπάσηδες της νέας «Κατοχής», οι «μαυραγορίτες», οι διερμηνείς, οι σώφρονες και τα «κορίτσια». Τα τελευταία μέρα θα τα κουρέψουμε με την ψιλή και θα τα κάνουμε μια βόλτα ανάποδα στο γάιδαρο.

Μερικών ο παππούς είχε βγει στο μπαλκόνι κι εξηγούσε γιατί πρέπει να συνεργασθώμεν μετά του Άξονος, να υποταχθώμεν εις τας δυνάμεις του Ράϊχ και να πιούμε με καρτερία το πικρόν ποτήριον ώστε να ελαχιστοποιηθούν αι απώλειαι. Γονίδια είναι αυτά. Στο τέλος πάντα μιλάνε τα άτιμα.

Όλοι οι δοσίλογοι και «δοσίλογοι» απανταχού της γης δήλωναν σώφρονες, ότι θυσιάζονται για το κοινό καλό και κατήγγειλαν ως άφρονες, αλήτες, αναρχικούς, εγκληματίες, όσους ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ. Τα ίδια είπαν για τους ελασίτες, τους εδεσίτες, για όσους σκυλοπνίγονταν για να πάνε στη Μέση Ανατολή και να καταταγούν στον Ιερό Λόχο ή την Ταξιαρχία του Ρίμινι.

Τις ίδιες βρισιές επιφύλαξαν στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και του ΙΡΑ, στον Αλέκο Παναγούλη και στον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο Κουίσλιγκ, ο Πεταίν, ο Λαβάλ, ο Ντεγκρέλ, ο Βλασσώφ, ο Τσολάκογλου, ο Ράλλης, ο Λογοθετόπουλος, οι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν, του κυπριακού απαρτχάϊντ, όλοι για σωφροσύνη μίλαγαν, για συμβιβασμό, θυσίες, καρτερία και δήλωναν ότι «θυσιάζονται» για το κοινό καλό. Και πίσω απ’ αυτούς υπήρχαν οι κουκουλοφόροι κι οι ταγματασφαλίτες, ο Πούλος κι οι φονιάδες πλιατσικολόγοι του, η λεηλασία της χώρας κι ο εξανδραποδισμός του Λαού. Η προδοσία. Κι η προδοσία μετράει εκ του αποτελέσματος. Το ‘χουμε ξαναγράψει: καμιά φορά μπορεί και να ‘χουμε προδοσία χωρίς προδότες. Γιατί μερικοί και μερικές είναι εκ πεποιθήσεως άτολμοι, δειλοί και σκύφτες.

Ανώνυμος είπε...

Απ’ τη μια εσείς λοιπόν κι απ’ την άλλη ο Αντώνης κι εμείς, ο Λαός.

Το μουρμουρίζανε διάφοροι: «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι», «τον πιέζουν κι απ΄ έξω, θα υποκύψει» κλπ.

Λοιπόν αγαπητοί «γερμανοτσολιάδες», ψιλοδραγουμάνοι και φίλτατα γιουσουφάκια, μετά το ΟΧΙ του κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη. Δείτε τις πρόστυχες φάτσες σας και το βρώμικο μάτι σας και χωνέψτε κάτι: Ο Αντώνης κι ο Λαός δεν είναι σαν τα μούτρα σας.

Αν οι προπαππούδες μας ήταν σαν του λόγου σας, ακόμη θα πέρναγαν οι γενίτσαροι να στρατολογήσουν για τα Τάγματα και στον Μωριά θα ‘ταν Μόρα βαλεσί ο τρισέγγονος του Βελή.

Αν οι παππούδες μας ήταν σαν του λόγου σας, η Λάρισα θα ‘ταν ακόμη εξωτερικό.

Αν είχαν οι πατεράδες μας την «σωφροσύνη» σας, θα ‘μασταν όλοι ξανθοί και γαλανομάτηδες και στα σχολεία θα μαθαίναμε το Χόρστ Βέσσελ Λιντ.

Τώρα κι αυτοί που δεν ήξεραν, αρχίζουν να υποψιάζονται γιατί το καθεστώς πολέμησε τόσο λυσσαλέα τον Αντώνη. Δεν κατάλαβαν όμως οι αλαζόνες ντερμπεντέρηδες ότι οι ιδέες του είναι ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΕΣ.

Έβλεπα χθες σε μια γκρίζα εκπομπή ένα ξεπεσμένο ραμολί, έναν πάλαι ποτέ «αριστερό» να παραληρεί βρίζοντας τον Αντώνη. Σκέφτηκα, «Ευτυχώς. Φαντάσου να τον επαινούσε! Πως θα το δικαιολογούσαμε;».

Ποιοι θα μας οδηγήσουν στην σωτηρία; Ποιοι θα διαχειριστούν τα πληρωμένα με αίμα δάνεια – «βοήθεια»; Το ίδιο καθεστώς της Κλεπτοκρατίας που επί 30 χρόνια μας οδηγεί ολόϊσια στον γκρεμό. Και θέλανε συνενοχή σ’ αυτό;

Οι φιλιππινέζες του καθεστώτος θα ξετινάξουν τους εργολάβους – καναλάρχες – εκδότες – προμηθευτές και τους πολιτικούς μεσάζοντες και συνεταίρους τους; Θα βρουν τις off shore τους, τι χτίσανε κι αγοράσανε αυτοί και τα τέκνα τους; Υπάρχει Νόμος περί Ευθύνης Σαλεπιτζήδων ή Βυρσοδεψών; Γιατί να υπάρχει τότε Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών; Ποιος θα τον καταργήσει; Όχι πάντως αυτοί που τρέμουν την κατάργηση του.

Την μεγαλύτερη οργή δεν θα την γεννήσει η αφραγκία αλλά η ατιμωρησία.

Σε λίγο όλοι αυτοί οι «σώφρονες», όλ’ αυτά τα καθεστωτικά εξαπτέρυγα της Κοινοβουλευτικοφανούς Κλεπτοκρατίας δεν θα τολμούν να βγουν στο δρόμο.

Όλα τώρα αρχίζουν.

Κι από δω και πέρα ακούστε προσεκτικά τον Ηγέτη κι εσείς οι ως τώρα δύσπιστοι. Θ’ ακούσετε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος κι άλλος Λόγος. Ακούστε λύσεις και προτάσεις που ‘χουν λογική, αξιοπρέπεια και προοπτική. Ακούστε πολιτικό λόγο και δείτε πρόταση πολιτικής πράξης που θα βασίζεται στο ελληνικό δαιμόνιο και την φιλοτιμία, που μόνον Έλληνες μπορούν να ‘χουν.

Γι’ άλλη μια φορά είπε ΟΧΙ, κόντρα στους ίδιους ανθρώπους, στα ίδια σόγια και στους ίδιους μηχανισμούς. Το ‘κανε κάποτε για την Μακεδονία και γι’ άλλα που πρέπει να σας τα πει μια μέρα, Έλληνες, πρόσωπο με πρόσωπο. Τότε θα ντραπείτε όσοι ήσασταν απόντες ή απέναντι του.

Αυτή τη φορά αντιστέκεται στον εξανδραποδισμό μας, αγωνίζεται για την συλλογική μας αξιοπρέπεια, για την επιβίωση της Πατρίδας μας, για την διαφύλαξη των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Επανάστασης και των εθνικών αγώνων που έχτισαν την ανεξάρτητη ελεύθερη Ελλάδα. Για σας, τους απλούς ανθρώπους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς, για όλους τους Έλληνες. Αντί να πει βολικά ναι, πήγε απέναντι. Απέναντι και κόντρα στην Κλεπτοκρατία και την Παρακμή. Γι’ άλλη μια φορά. Θα τον αφήσετε μόνο;

Δεν υπάρχει πια τόπος και χρόνος για ιδιώτευση. Ή από δω ή από κει. Ή με τους «γερμανοτσολιάδες» ή με την Ελεύθερη Ελλάδα. Διαλέξτε.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
antinews

Ανώνυμος είπε...

MAΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΡΙΚΙΑ.ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΜΠΙΠ...ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.ΚΥΤΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

AKOYΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ Ο ΚοςΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΡΑΛΛΗΔΕΣ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΕΕΙ.ΑΡΑ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΧΕΙ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ Η ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚΣ ΟΙ ΡΑΛΛΗΔΕΣ ΟΙ ΣΟΥΡΛΗΔΕΣ ΟΙ ΣΟΥΦΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΕΣ?ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ''ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ''ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ[ΣΑΜΑΡΑΣ]ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ. Η ΠΑΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ Η ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΛΑΒΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ.ΟΥΣΤ ΚΟΘΟΝΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.ΑΝΤΕ ΠΑΓΕΝΕΤΕ ΡΕ ΔΕΞΙΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΩΠΟΥ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟF-SHORE ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ BLOG KAI KANOYN KAI TOYΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στη Συρο χτες όλα τα εμπορικα ήταν κλειστα, δεν υπηρχε ουτε καφετερια ανοιχτή.Τι ανθρωποι τελικά ζουνε στο δικό μας νησί...