Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Επί τέλους να πάψουμε να ακούμε σεισμολόγους και οικονομολόγους


Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός και θα πληρώσουν ως συνήθως πάλι τα θύματα, είναι ανάγκη να βγάλουμε και μερικά άλλα συμπεράσματα, πέραν από την πολιτική και τους πολιτικούς.

Εννοώ όλους αυτούς τους «επιστήμονες» οικονομολογούντες που τους ακούγαμε καθημερινά απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ σ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Έως τα μέσα Οκτωβρίου του 2009, κανένας απ' όλους αυτούς τους βαθυστόχαστους αναλυτές και ακαδημαϊκούς δεν ασχολούνταν με την Ελλάδα και το πρόβλημά της.
Ούτε καν, όταν ανακοινώθηκε το μέγεθος του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος, ανησύχησε κάποιος, τόσο έντονα όσο το βλέπουμε σήμερα.

Με μεγάλη ευκολία το τελευταίο διάστημα τους ακούγαμε να μιλούν ότι η χώρα είχε ήδη πάρει την πορεία πτώχευσης εδώ και μήνες ή και χρόνια.
Και που είσαστε ρε επιστημονάρες τότε;

. Εάν πραγματικά είχατε κάτι να μας πείτε για την κατάσταση και τη βιωσιμότητα της Ελλάδας, έπρεπε να μας το είχατε πει προ πολλού. Από τότε που -όπως ισχυρίζεστε σήμερα- η χώρα θα έπρεπε να είχε ήδη καταρρεύσει.

Κι όμως ενώ τα στοιχεία υπήρχαν μάλλον οι ίδιοι προτιμούσαν να ακολουθούν το ρεύμα του αρεστού γιατί απλά στην Ελλάδα αυτό μετρά.


Οι οικονομολόγοι είναι όπως οι σεισμολόγοι που ποτέ δεν έχουν προβλέψει τίποτα.

Απλά εκ των υστέρων έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τους τρώμε στα μούτρα ως δήθεν ειδικούς (; ) και έτσι καλύπτουν την επιστημονική ανεπάρκειά τους.

Εκνευρισμένος όπως είμαι θα αυθαδιάσω και θα πω πως επιστήμη πέραν από τις θετικές επιστήμες δεν υπάρχει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει άλλη λύση?
Είναι περίεργο που τα βάζεις με τους τεχνοκράτες και όχι με τους υπεύθυνους πολιτικούς και συνδικαλιστές. Αυτοί έπαιρναν τις αποφάσεις και είναι πολιτικά υπόλογοι στο λαό. Οι συνδικαλιστές είναι συνυπεύθυνοι για το φαύλο και διογκωμένο δημόσιο τομέα και την εγκατάλειωη τοι ιδιωτικού.
Αυτή είναι η αλήθεια.