Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Προβληματισμός παντού …

Εν μέρει ικανοποιημένη η ΤΕΔΚ Κυκλάδων από το σχέδιο Καλλικράτης. Σε έκτακτη συνεδρίαση, διατυπώθηκαν σημαντικές παρατηρήσεις επί του σχεδίου. Η ΤΕΔΚ ζητά να διατηρήσουν την αυτονομία τους τα μικρά νησιά του επαρχείου Νάξου και να μη συνενωθούν με το Δήμο Νάξου.( !!!) Επίσης διαφωνεί με την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά. Αντιπροτάθηκε, η έδρα του συγκεκριμένου οργανισμού να είναι η Σύρος, η Ρόδος ή η Μυτιλήνη. Ακόμη εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του νέου νομοσχεδίου.

Έντονος ο προβληματισμός για τον Καλλικράτη και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, η νέα μεταρρύθμιση αντιμετωπίστηκε με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα, ενώ εκφράστηκε η αγωνία των αιρετών για το μέλλον της αυτοδιοίκησης, ειδικά του β' βαθμού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται δέσμη προτάσεων που θα κατατεθούν προς το υπουργείο, με την ελπίδα να ληφθούν υπόψιν και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιό του και στη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, θα βρίσκεται ο σημερινός νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας.

Ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αποκαταστάσεις ζημιών από τις βροχοπτώσεις στα νησιά Φολέγανδρος, Κέα, Κύθνος, Τήνος, Άνδρος και Νάξος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: