Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Δεν λες κουβέντα… κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…


Με ένα “ξεκάρφωτο” εξώφυλλο
κυκλοφόρησαν ,τα κατά τα άλλα, συμπαθέστατα ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ…
Διαβάσαμε με προσοχή ακόμα και τις 49 διαφημίσεις..
Τίποτα.

Να υποθέσουμε ότι αποφεύγουμε να πούμε κάτι,
ή γιατί ντρεπόμαστε ή γιατί φοβόμαστε;
Να υποθέσουμε ότι ,
όσα λέει μια εικόνα δεν το λένε χίλιες λέξεις;
Ότι και αν υποθέσουμε, ένα είναι γεγονός.
Μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και τα σκυλιά δεμένα…

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι νομίζω σαφές. Τα "Κορωνιδιάτικα χρονικά" στηρίζουν το αιολικό πάρκο. Σιγά που θα πήγαιναν κόντρα στους παράγοντες. Εξ άλλου αυτοί βρήκαν κι άλλο ..παραθυράκι, το ΒΗΜΑ του ΠΑΣΟΚ, που είναι και στην εκδοτική ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Όπως έπρεπε να ξέρετε, οι φωτογραφίες των εξωφύλλων των περιοδικών δεν συνοδεύονται πάντα(ή σχεδόν ποτέ στο συγκεκριμένο περιοδικό) από αντίστοιχα κείμενα. Εξάλλου, στα προηγούμενα τεύχη υπάρχουν πολλά θέματα και σχόλια για την αιολική ενέργεια και το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο. Δεν υπάρχουν "κρυμμένα μυστικά". Χωριό που...φαίνεται κολαούζο δε θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι "ξεκάρφωτο" το κείμενο. Απλά...ξεκαρφώνονται τα "συμπαθέστατα" ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, που ήθελαν τάχα μου να το παίξουν ανεξάρτητα από τον αρχηγοπαράγοντα Μανωλά.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική των Κορωνιδιατων μοιάζει με την εξωτερική πολιτική της … Τουρκίας. Έχουν καλούς διπλωμάτες και τσιμπάνε από παντού. Έχουν και γείτονες σαν την Ελλάδα. Χωριά με λαμπρό παρελθόν αλλά αμφίβολο μέλλον…

Ανώνυμος είπε...

Άφεριμ γιαβρούμ!

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό αργοπεθαίνει το χωριό. Με τα...μουσεια στη Σαρανταρα πάνε να κάνουν ...ανάπτυξη. Όταν έπρεπε να πάνε μπροστά, τότε έκαναν πίσω για το μη προνομιακό πλέον προνόμιο κι έδεσαν σκοινί στο λαιμός τους.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα ορεινά χωριά φίλε αργοπεθαίνουν. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα καταδίκασαν με την πολιτική τους να ξεφτίζουν και να ρημάζουν. Τίποτα το ουσιαστικό και το αναπτυξιακό δεν έγινε κι έτσι η νεολαία έδωσε των οματιών της κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω.

Ανώνυμος είπε...

Μαγκιά του Μανωλά που ενδιαφέρεται για τη Κόρωνο. Για τη Κωμιακή ποιος ενδιαφέρεται;

Ανώνυμος είπε...

Στην Κωμιακή υπάρχουν αρκετά ντόπια συνεργεία οικοδόμων που δουλεύοθν όλο το χρόνο. Η περιοχή από φανερωμένη ως Απόλλωνα ανατύσσεται τουριστικά και γεωργικά. Στην Κόρωνο προσπαθούν να ζήσουν με το..προνόμιο. Α και τη μεγάλη εκκλησιά στο Αεγοκοίλι. Α και με τις ανεμογεννήτριες. Χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα! Ο Μανωλας δήλωσε πως αν δεν γίνει το λιμάνι στο Απόλλωνα, θα φροντίσει να το πάνε στο Λυώνα..Γιατί δεν τον έβαλε ο Σκαϊ στουleteς μεγάλους Έλληνες;

Ανώνυμος είπε...

Μας είχατε ενημερώσει για μια αξιόλογη κοινή προσπάθεια της Κορώνου και της Απειράνθου σχετικά με το σμυρίγλι. Επειδή ακούω ότι πάντα υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο χωριών στον τομέα αυτόν, καλο θα ήταν να μάθουμε το στάδιο της εξέλιξης του εγχειρήματος. Εδώ θα φανεί η … διπλωματική ικανότητα και των δύο…

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει σμυρίγλι τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Μανωλάδες έχει και η Κωμιακή. Αλλά σαν το Μανωλά της Κορώνου κανείς. Καταλάβατε τη διαφορά;

Ανώνυμος είπε...

Τι τουρισμό έχει από Φανερωμένη μέχρι Απόλλωνα, θα μας τρελάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτόν που ρωτάει αν υπάρχει σμυρίγλι τώρα: Υπάρχει στοιβαγμένο στη Μουτσούνα και στο Καμπί αλλά και μέσα στη γη, ανεξόρρυχτο, σε μεγάλες ποσότητες. Όπως διάβασα στην "Κυκλαδική", ο Μαν Γλέζος, σε μια εκδήλωση τελευταία του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, είπε οτι η σμύριδα μπορεί και πρέπει να εξορύσσεται και το κράτος να βοηθήσει με την κατασκευή απαραίτητων λιμενικών έργων και έργων υποδομής για τη φτηνή μεταφορά της.
Η πολιτιστική αξιοποίηση είναι άλλη διάσταση του θέματος και η κοινή πρόταση, μετά από πρωτοβουλία του δραστήριου Απεραθίτη μεταλλειολόγου κ. Γιακουμή έχει υποβληθεί στους αρμόδιους και αξιολογείται.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΩ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΩΜΑΝΤΙΚΟΙ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ Ή ΟΧΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΠΙΟ.
ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ . ΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚ......

Ανώνυμος είπε...

άλλο μαύρες πέτρες κι άλλο σμυρίγλι.Και σημερα δεν τραβιέται στην αγορά καλό σμυρίγλι ,γιατί δεν υπάρχει, θα τραβηχτούν οι μαύρες πέτρες της Μουτσούνας; Το σμυρίγλι το έφεγε ..πολιτική και το προνόμιο.
Το τελευταίο ήταν και η..σγχόνη του σμυριγλιού.

Ανώνυμος είπε...

Τι κόλλημα έχεις με το "προνόμιο"; Τα πραγματικά προνόμια της πλουτοκρατίας και των βουλευτών δεν τα βλέπεις; Αυτό δεν ήτανε το πρόβλημα που τραίναρε την πρόοδο του σμυριγλιού. Η ανικανότητα της στείρας πολιτικής και των ανίδεων και άχρηστων πολιτικών είναι η κύρια αιτία. Κατάλαβες; Κατάλαβα να λες.

Ανώνυμος είπε...

Υπ΄άρχουν επιστημονικές μελέτες που υπολογίζουν μεγάλα αποθέματα. Πήγαινε στο ΙΓΜΕ να μάθεις.

Ανώνυμος είπε...

Που για να βγουν στην επιφάνεια απαιτούνται δισ. ευρώ και άμα βγουν τι θα τα κάνουν; Θα τα τρύβουν στην καμπούρα τους;
Ας είχα κι εώ μια υχιά προνόμιο και τι στο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι απάντησαν οι συνελεύσεις των σμυριδοχωριανών όταν συζήτησαν το θέμα της αξιο[οίησης του σμυριγλιού τότε που ακόμα είχε καποιο μέλλον; "ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ" !!! Δηλ. το προνομιάκι μας και όχι άλλες σκοτούρες, για να μη θυμηθούμε και τις προφητείες της γριάς Κουφίτενας!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε προνόμιο είναιευτό και το τσαμπουνάς συν΄΄εχεια; Προνόμια είναι των βουλευτών. Έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα γράφουν οι φυλλάδες οτι οι βουλευτές, ακόμα και οι συνταξιούχοι,θα πάρουν 250000 ευρώ αναδρομικά ο καθένας, αφού κέρδισε ένας εθνοπατέρας τη δίκη για εξομοίωση τους με τους δικαστές. Ακούς; Ακούω να λες.
Αυτά είναι λεφτά και προνόμια.
Όξω π...απ' την παράγκα.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγγλία βλέπεις τι γίνεται. Παραιτούνται για λίγες χιλιάδες ευρώ. Εδώ μόνο η Ζίμενς λάδωσε με 100 εκα;τ ευρώ τα δυο μεγάλα κόμματα και τους κολαούζους τους και κανείς δε συγκινείται.

Ανώνυμος είπε...

Τα βουλευτικά έξοδα στην Αγγλία ήταν νόμιμα αλλά όχι ηθικά. Βλέπετε η Αγγλική εκδοχή για το νόμιμο και ηθικό είναι διαφορετική από την Ελληνική.