Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η “ειδική επιτροπή” που θα κρίνει την απόφαση του Περιφερειάρχη για το ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟ του Απόλλωνα…


Την προσφυγή πολιτών
κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινου,
η οποία έκρινε νόμιμες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Δρυμαλίας,
που στην ουσία δρομολογούσαν νομιμοποίηση του ΒΙΟ-ΒΟΘΡΟΥ του Απόλλωνα,
καλείται να κρίνει «τριμελής Ειδική Επιτροπή»


Η επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006 για το νομό Κυκλάδων, συγκροτείται από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με απόφαση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η σύνθεση της επιτροπής σύμφωνα με το ΦΕΚ 95/07, αρ. απ. 1424 και τις τροποποιήσεις, ΦΕΚ 476/07, αρ. απ. 13011 και ΦΕΚ 415/08 αρ. απ. 11817, είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Κόκκορης (Εφέτης Αιγαίου)
ΜΕΛΛΗ : Γαρυφαλλιά Σκιάνη (Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους)
Ιωάννης Δεκαβάλλας (Δήμαρχος Ερμούπολης)


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι διαστροφή κι αυτή. Αντί να βλέπεις γιουροΒΙΖΙΟΝ ασχολείσαι με…

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο A_NAXIE, κι αυτό που έγραψες κάτι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι πρέπει να γράψει κάποιος για να μην πάρει … κουτσουρεμένο ΜΠΡΑΒΟ….
Αυτήν την πολιτική θέση και πολλές άλλες, την ξέχασε ο φίλος
http://a-naxios.blogspot.com/2009/04/blog-post_4002.html

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένα χρήσιμα στοιχεία που δεν περιέχει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων:

Η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 αποτελεί το δεύτερο βαθμό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ κρίσης, ασκεί έλεγχο ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ(και όχι σκοπιμότητας-ουσίας) και οι αποφάσεις της πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Μπορεί επίσης να ασχοληθεί αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την έρευνα θεμάτων, για λόγους νομιμότητας πάντα, που δεν περιλαμβάνονται στους προβαλλόμενους λόγους προσφυγής.
Ο έλεγχος νομιμότητας περιλαμβάνει, κυρίως, την ευθεία παράβαση νόμου, την έλλειψη αιτιολογίας, την παράβαση του δεδικασμένου που απορρέει από δικαστική απόφαση, την ανάκληση πράξεων κατά παράβαση των ειδικών διατάξεων περί ανακλήσεως και την αναρμοδιότητα της Αρχής που εξέδωσε την πράξη.
Κατά των αποφάσεων της Επιτροπής επιτρέπεται προσφυγή ή αίτηση ακύρωσης ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

Ανώνυμος είπε...

Άποψή μου είναι ότι αφού η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 αποτελεί το δεύτερο βαθμό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ κρίσης, και ασκεί έλεγχο ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ(και όχι σκοπιμότητας-ουσίας) , οδηγούμαστε σε μια ατέρμονα και επί της ουσίας, ίσως ατελέσφορη διαδικασία.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Περιφερειάρχης. Και αυτό ίσως τους συμφέρει, διότι εκ των πραγμάτων οδηγούμεθα σε μία «συντηρητική» λύση, που επουλώνει πρόσκαιρα την πληγή, είναι κομματικά εκμεταλλεύσιμη διότι όπως έχει αποδειχθεί έχουν ισχυρά ερείσματα στην περιοχή, αλλά δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.
Η τακτική των προσφυγών είναι αρκούντως απαραίτητη, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να έχει συνδυαστεί και με άλλες κινήσεις.
Αυτό βέβαια προκύπτει εκ του αποτελέσματος, αλλά νομίζω ότι ξέραμε το πολιτικό ήθος , τις πρακτικές και τις τακτικές των αντιπάλων μας.
Στο ερώτημα, ΤΩΡΑ, αυτό το καλοκαίρι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ποιος θα απαντήσει;

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχουν και υπάρχουν πιο γρήγορες και αποτελεσματικές μέθοδοι και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάποιοι το είχαν πει(όχι δυστυχώς δημόσια)αλλά δεν εισακούστηκαν.
Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ. Μαζί με αυτά που έχουν γίνει-σωστά, λάθος-πλησιάζει η ώρα για ένα απολογισμό και ένα νέο σχεδιασμό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που έκαναν τις προσφυγές και στις τρεις περιπτώσεις δεν αποτελούν κάποια ομάδα, ούτε εκπροσωπούν κάποιο φορέα και άρα δεν είναι οι αρμόδιοιγια να προτείνουν λύσεις, αρκετά έχουν πράξει.
Με τις προσφυγές αναδείχτηκε το πρόβλημα του βιοβόθρου του Απόλλωνα, όπως και η τακτική των ψευτοπαραγόντων, τακτική που στόχο είχαν την προβολή τους και την πολιτική τους ανέλιξη.
Ποια είναι η άποψη του Επάρχου Νάξου ή του Αντινομάρχη; Ακούσατε ποτέ τη φωνή τους σ' αυτό το πρόβλημα;
Διαβάσατε στα "Νέα του Απόλλωνα" την άποψη του προέδρου της ΟΝΑΣ: Ό,τι πουν οι εκλεκτοί του φίλοι, ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης.

Ανώνυμος είπε...

Σε απάντηση στον ανώνυμο 17 Μαίου 2009 1:47 επισημαίνω οτι οι ενέργειες που μέχρι σήμερα έγιναν έφεραν το πρόβλημα του ΒΟΘΡΟΥ σε όλες τις πόρτες και οι φορείς που μέχρι σήμερα το κουκούλωνανέπρεπε άμεσα να λύσουν.Με τις ίδιες ενέργειες ανέβηκε ο λογαριασμός στα 12.000 ΕΥΡΩ "πρόστιμα" {τα μόνα που τους τσούζουν και θα τους αναγκάσουν να λύσουν οριστικά το πρόβλημα}.'Οσο για το "ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ" τις ξέρεις και κάντες μεγάλε....Άσε την κριτική και μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους.Βγάλε το κεφάλι από την άμμο, βγές από την κρυψώνα σου,γιατί μόνο στα μπλογκ κυκλοφορείς....!!!

Στην ερώτηση ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ η απάντηση είναι απλή: Σηκώνεις το τηλέφωνο και καλείς:

1.ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ
22850 23939-22850 22300

2.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΝΑΞΟΥ
22850 23444 - 22850 24604.

Ανώνυμος είπε...

Καλείς και τον Επίτιμο που έχει γίνει κομματάρχης των πετυχημένων Μπαρδάνη και Κόκκινου!!!

Ανώνυμος είπε...

Για μάθε ποιοι πληρώνουν τα πρόστιμα. Εσύ πάλι κορόιδο τα πληρώνεις. Ο Μπαρδάνης δεν έχει πληρώσει από την τσέπη του σεντς. Το ξέρω καλά.

Ανώνυμος είπε...

Λάθυος τα πληρώνει από την τσέπη του και γι αυτό σκούζει όλο τον χειμώνα να νομιμοποιήσει τον βόθρο. Σιγά που θα τους έννοιαζε αν τα πλήρωνε το ταμείο του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Για ψάξτο καλύτερα. Ρώτα την οικονομικ'ή υπηρεσία του Δήμου να σου πει.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο φιλε "18 Μαιου 11:47πμ και 4:29μμ". Αλλα ρωτας και αλλα μαθαινεις σε αυτη τη ζωη. Πως το ξερεις..."καλα" οτι ο Μπαρδανης και ο Ζουγανελης δεν εχουν πληρωσει ουτε..."σεντς" απο την τσεπη τους; Ο Λογιστης τους είσαι; Εμενα μαλλον για κολαουζος της εξουσιας μου κανεις που έχεις το "προνομιο" της "απευθειας πληροφορησης" απο το Δημαρχο.
Μαθε λοιπον πως:
1. Ή σου εχει πει ψεμματα Ο "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ" για να δημιουργησει ψευτοδειληματα ή...
2. ή εκκρεμει ακομα η πληρωμη τους και για αυτο δεν εχει δωσει ακομα σεντς και σκουζει τοσον καιρο να νομιμοποιησει το βοθρο...μπας και τα γλυτωσει ή...
3. αν οντως ισχυει αυτο που λες τοτε και Ο Δημαρχος και ο Ζουγανελης και οποιος αλλος μπλεχτηκε στο θεμα (π.χ. υπαλληλοι οικονομικων υπηρεσιων), θα εχουν την τυχη του Κοκκοτα (πρωην Δημαρχος Νάξου) και ολων των δημ. συμβουλων που ψηφισαν σε ΔΣ του Δημου Ναξου, να πληρωθει απο το Δημο, το προστιμο των 28000 ευρω για τα αποβλητα του σφαγειου Ναξου.

Ακομα τους "τρεχει" ο εισαγγελεας και διωκονται για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, θα πληρωσουν τα 28000 ευρω (συν την ποινη τους).
Οσο για τα 28000 ευρω "ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ" (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οσο και εσυ) οτι ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...
ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Θα γελάσει και το παρδαλο κατσικι.
Μαθε λοιπον οτι ΕΣΥ εισαι το κοροιδο που ανεχεσαι να στα λενε μεσα στη μουρη σου και δεν τους τρεχεις ηδη. Αν ηξερες κι ολας...

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΡΕ ΓΕΛΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΙΑΣΤΗΤΕ . ΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΚΑΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μην τον στριμώχνετε ρε σεις τον λεβέντη που τα ξέρει από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Προφανώς κοτεύει να τους κυνηγήσει. Οι λόγοι το πιθανότερο δεν είναι γονιδιακοί. Μπορεί ας πούμε ο λεβέντης να είναι ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΗΣ ή να θέλει να γίνει. Μπορεί να έχει αυθαίρετο, μπορεί να έχει παράνομα τραπεζάκια κ.λ.π. Μπορεί χίλια δυο. Ο μάγκας ξερόλας δηλαδή στην πραγματικότητα είναι ένα αξιολύπητο θύμα του συστήματος. Λυπηθείτε τον και ας τον βοηθήσουμε. Μας είπε και ποιος του το είπε: Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Αν τα διαβάσετε προσεκτικά τα σχόλιά του θα δείτε πως πίσω από τον τσαμπουκά κρύβεται το απεγνωσμένο κάλεσμα για βοήθεια, ώστε ο ίδιος να παραμείνει σμυριδεργάτης ή να εξακολουθεί να έχει τα παράνομα τραπεζάκια του.

ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ κυκλοφόρησε; Και γράφει τίοτα για το μαυράδι;

Ανώνυμος είπε...

Ο πολύξερος πού εξαφανίστηκε; Τρέχει να δώσει αναφορά και να πάρει οδηγίες; Είδε ότι κάρφωσε το δήμαρχό του και είπε να το βουλώσει; Βούβα ε; Εξαφανίστηκες... Από το να προσπαθείς να κοροϊδέψεις και να τρομάξεις τον κόσμο ΚΑΛΥΤΕΡΑ να είσαι έτσι. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.