Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Στέλλα, κρατάνε μαχαίρι….


Στη σύγκρουση των δύο διαφορετικών κόσμων,
παίρνουμε ξεκάθαρη θέση.
Στοιχιζόμαστε με το δύσκολο. Εσείς;

“…εκείνο που διώκεται με την δικαστική παραπομπή της Στέλλας είναι το ελεύθερο εκπαιδευτικό φρόνημα, η αντιαυταρχική εκπαίδευση, ο πειραματισμός και η ανάληψη δημιουργικών πρωτοβουλιών στα σχολειά μας, η σωστή ενσωμάτωση των μεταναστών και των κοινωνικά περιθωριοποιημένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, η προσαρμογή του σχολείου στην διαφορετική τοπική κοινωνική πραγματικότητα. Επιδιώκεται η προληπτική αντιμετώπιση τέτοιων...επικίνδυνων πρωτοβουλιών, η φίμωση των προοδευτικών σκέψεων, η διατήρηση της ανισότητας των εκπαιδευτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων…”

(απόσπασμα από σχόλιο φίλου του blog το οποίο μας εκφράζει)

"....Η εκμετάλλευση της αναπηρίας ενός ανθρώπου, χρησιμοποιώντας τον ως άγριο ζώο το οποίο έχει δαμαστεί στο τσίρκο που λέγεται τηλεόραση, μόνο και μονό για να διασκεδάσει το κοινό, είναι ίσως ότι πιο απάνθρωπο υπάρχει στην σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα. Το να βάζουν τον Κατμά (Νίκος Kατελής), να λέει πως είναι θα υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Βέργα, δεν είναι ούτε σάτιρα, ούτε κωμωδία..."
Περισσότερα από σίβυλλα


"...Παράσιτα, βασιβουζούκοι, έμποροι ιδεών, κληρονόμοι πολιτικών τεμαχίων, οσφυοκάμπτες, αυλικοί, μικρόνοες, όμηροι της αγοράς και Πετρούλες της πολιτικής ζωής αποτελούν μέρος του άθλιου καθεστώτος που μας έχει καταστήσει αιχμάλωτους στον τόπο μας και τον τόπο μας ένα πολύ-πολιτισμικό Γκουντάναμο...."
Περισσότερα από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

"...Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Αγγλικής εφημερίδας London Daily News, το οποίο καταγγέλλει ότι Έλληνας δημοσιογράφος είπε πως όποιοι δημοσιογράφοι καλύψουν το γεγονός, θα χάσουν την δουλειά τους και κανένα τοπικό (τηλεοπτικό) μέσο δεν καλύπτει το γεγονός...."
Περισσότερα από politis. Gr



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η Στέλλα Πρωτονοταρίου κατηγορείται για εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων(άρθρο 257 του Ποινικού Κώδικα). Το άρθρο αυτό μιλά για υπάλληλο "που χωρίς πρόθεση υπεξαίρεσης ή απιστίας τοκίζει ή μεταχειρίζεται κατ' άλλον τρόπο για δικό του όφελος ή ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ χρήματα ή ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ τιμωρείται με χρηματική ποινή ή φυλάκιση μέχρις ενός έτους".
Τα ερωτήματα είναι καταιγιστικά:
-Υπήρχε στην περίπτωσή μας "εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων", όπως λέει ο τίτλος του άρθρου;
-Για ποιον λόγο χρησιμοποιήθηκε το σχολείο; Μήπως για εκπαιδευτικούς και γενικού συμφέροντος σκοπούς;
Δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει προσωπική ή άλλη ιδιοτέλεια στην άξια Νάξια δασκάλα, που τιμά τις αξίες και το ήθος του λειτουργήματός της. Και δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να προσκοληθεί στο γράμμα του ποινικού νόμου και να παραγνωρίσει την ουσία.
Γι' αυτό η κατηγορία θα καταπέσει με πάταγο. Και το όφελος από την υπόθεση θα είναι οτι με προσωπικό κόστος της κατηγορουμένης θα γίνει κτήμα και συνείδηση περισσότερων εκπαιδευτικών και απλών πολιτών η ανάγκη για μια σύγχρονη, προοδευτική και ανοιχτή στην κοινωνία και τις ιδέες εκπαίδευση.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Στέλλα!
Κράτα ...γερά!
Αξίζει ο αγώνας σου!