Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

«ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ…»

Κραυγή αγωνίας από την ξεχασμένη Νάξο.

Κωμιακή: ανταπόκριση
Οι συλλογικοί φορείς της Κωμιακής, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Αθλητικός Όμιλος, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις αγωνίες του χωριού αλλά και όλης της παραμελημένης Ορεινής Νάξου, εκπέμπουν απελπισμένο SOS για την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης.

Έξι χωριά εξυπηρετούνται από ένα γιατρό, που όσο υπεράνθρωπες προσπάθειες και να καταβάλλει δεν τα φέρνει βόλτα. «Όλη τη βδομάδα δεν είχαμε γιατρό…» φωνάζουν οι Κωμιακίτες. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της απόστασης από τη Χώρα, της ανάγκης που έχουν οι πολλοί ηλικιωμένοι που μένουν στα χωριά μας αλλά και του καλοκαιριού που ζυγώνει, η ύπαρξη συνέχεια του γιατρού είναι αναγκαία.
Μόνο να αναγγέλλει ο Βρούτσης Πολυδύναμα Ιατρεία ξέρει…Ας φροντίσει να καλύψει το χηρεύον Αγροτικό της Κορώνου και ας αφήσει τις υποσχέσεις στην πάντα.

Η Ορεινή Νάξος πεθαίνει…αβοήθητη.
Ή μάλλον της κάνει ευθανασία η πολιτεία, αφού της στερεί το στοιχειώδες αγαθό της ιατρικής περίθαλψης.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως οι αγροτικοί γιατροί που διορίζουνε έχουνε την εμπειρία και να μέσα να κάνουνε σωστά τη δουλειά τους; Για παρηγοριά καλοί είναι. Για να πάρουνε καμιά πίεση ή να δώσουνε κανένα αντιρευματικό ή να φροντίσουνε για καμιά αερομεταφορά. Μα είναι κατάσταση αυτή; Κι ύστερα σου λένε και το ένα και το άλλο κόμμα που κυβερνούν οτι έχουμε δωρεάν υγεία. Ποια υγεία ρε μασκαράδες; Άρρωστο είναι το σύστημα, από πάνω μέχρι κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι να δεις τι θα γινει. το νοσοκομείο μας μαρανε.

Ανώνυμος είπε...

Τι θες να πεις; Δεν χρειάζεται τονησί νοσοκομείο; Το νοσοκομείο φίλε σώζει ζωές. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Δερματολόγο έχει το Κέντρο Υγείας για να απασπαστεί το καλοκαίρι στο ρημοκαμένο Απόλλωνα;

Ανώνυμος είπε...

Θα φροντίσει γι αυτό ο Επίτιμος, αλλά αν βρίσκεται στον Απόλλωνα γιατρός δερματολόγος εσύ θα κολυμπάς στα κατρουλιά του Πανανή;

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δει με τι ασχολούνται τα άλλα Ναξιακά μπλοκ;