Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα εισέρχεται σε ύφεση η ελληνική οικονομία

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα εισέρχεται σε ύφεση η ελληνική οικονομία, καθώς οικοδομή, βιομηχανία και εξωτερικό εμπόριο, κλάδοι που κατά τεκμήριο στηρίζουν την ανάπτυξη, συρρικνώνονται μήνα με τον μήνα.
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίαςδείχνουν ότι η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 29%, η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 11,2% και η αξία των εξαγωγών κατά 14,2%.Προδικάζουν δε σε μεγάλο βαθμό ότι πολύ γρήγορα ίσως και από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα περάσει σε αρνητικό έδαφος με άμεσο αντίκτυπο στην απασχόληση αλλά και στην πορεία των δημόσιων εσόδων, τα οποία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Άλλωστε Τράπεζα της Ελλάδος, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κομισιόν έχουν διατυπώσει προβλέψεις για ύφεση στην Ελλάδα και μόνο το υπουργείο Οικονομίας επιμένει σε ρυθμό μεγέθυνσης 1,1%.Κι αν μέχρι στιγμής κλάδοι αιχμής εμφανίζουν απογοητευτική εικόνα, το πλέον ανησυχητικό είναι ότι...... αναλυτές και εκπρόσωποι φορέων εκτιμούν ότι εντός του έτους θα έχουμε περαιτέρω επιδείνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: