Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ναξιώτης ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε…

Ο Ναξιώτης(από το χωριό Γαλανάδο) αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριος Σάββας, 41 χρόνων, δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί με μπαράζ πυροβολισμών μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ φρουρούσε βασική μάρτυρα της υπόθεσης του ΕΛΑ που βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας.
Είναι η πρώτη φορά που μέλος της Αντιτρομοκρατικής πέφτει θύμα επίθεσης.

Στο Κέντρο Υγείας Νάξου έχουν μεταφερθεί οι γονείς του νεκρού αστυνομικού, μετά το σοκ που υπέστησαν από την αναγγελία της δολοφονίας του γιου τους.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 06:20, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου 2, στο άλσος της οδού Δρακοπούλου στα Άνω Πατήσια της Αθήνας.

Ο αστυνομικός, που ήταν πατέρας ενός παιδιού, φέρεται να έχει βληθεί με 15 -20 σφαίρες διαφορετικού διαμετρήματος, κάτι που υποδεικνύει περισσότερους από έναν δράστες.

Τη μάρτυρα μέχρι πρότινος φρουρούσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ωστόσο το τελευταίο διάστημα η φύλαξή της αναβαθμίστηκε, περνώντας στην Αντιτρομοκρατική, η οποία φρουρούσε με βάρδιες επί 24ώρου βάσεως.

Ο αστυνομικός φρουρούσε το σπίτι της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του καταδικασμένου για την υπόθεση ΕΛΑ πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου Αγγελέτου Κανά και βασικής μάρτυρα καττηγορίας. Ο Αγγελέτος Κανάς που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της οργάνωσης ΕΛΑ αρνείται όλες τις κατηγορίες και αποδίδει την εμπλοκή του στον ΕΛΑ στην Κυριακίδου, και στην διαμάχη που έχει μαζί της εδώ και χρόνια. Έκανε επίσης αίτηση αποφυλάκισης -η οποία έγινε δεκτή- και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η Κυριακίδου πήρε πίσω τις αρχικές καταθέσεις της, ισχυριζόμενη πως δεν γνωρίζει εάν ο Κανάς συμμετείχε στις επιχειρήσεις του ΕΛΑ.

Άρα δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για τους στόχους και τις σκοπιμότητες της επίθεσης. Δεν μιλάμε δηλαδή για μάρτυρα που με την κατάθεσή της θα «έκαιγε» κάποιον κατηγορούμενο και η εκτέλεσή της θα απέτρεπε την καταδίκη του. Αλλά για μάρτυρα που είχε ήδη καταθέσει δημοσίως, παρουσία όλων των ΜΜΕ, σε μια δίκη οι κατηγορούμενοι της οποίας κυκλοφορούν ήδη όλοι ελεύθεροι και έχει υποβαθμιστεί .

Σημειώνουμε ότι Διοικητής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας(Αντιτρομοκρατικής) είναι ο ταξίαρχος Σωτήρης Χωριανόπουλος, Κωμιακίτης, ικανός κατά γενική ομολογία αξιωματικός.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χωριανόπουλος λέγεται ο Κωμιακίτης Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής.

Ανώνυμος είπε...

Από ποιούς κρατάει?

Ανώνυμος είπε...

Kάποτε κάποιος πρέπει να ευθύνεται. Κάποτε κάποιος , πρέπει να παραιτείται , όχι για λόγους ηθικολαγνικούς αλλά για λόγους σωτηρίας της πολιτικής ηθικής και της αξιοπρέπειας του πολιτικού συστήματος. Πνιγμένοι σε εναν άρρωστο και διαβρωτικό πολιτικό και κοινωνικό πρωτογονισμό μετράμε τις πληγές που αφήνει πίσω της η μετριοκρατία και η ανικανότητα των κυβερνώντων αλλά και ο δικός μας ωχαδελφισμός.
Η τρομοκρατία επέστρεψε όχι για να τιμωρήσει και να αποδώσει δικαιοσύνη αλλά για να αποδείξει περίτρανα την ανικανότητα μιας Κυβέρνησης που στο βωμό ενός μίζερου και παρωχημένου μικρο-κομματικού συμφέροντος διαβρώσε την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία και...
την επανίδρυσε στα ίδια πρότυπα που επανίδρυσε το κράτος. Βαλκανικά, μίζερα και μετην νοοτροπία δεξιάς της δεκαετίας του '50.
Ως πότε τα τεθλιμμένα βλέμματα πολιτικών ταγών θα καλύπτουν την ανικανότητα τους;

του Χρήστου Λουτράδη από το press.gr

Ανώνυμος είπε...

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας Σάβας Αντώνιος-Νεκτάριος επλήγη με 20 σφαίρες, ενώ στο τόπο του εγκλήματος ανευρέθηκαν 24 κάλυκες διαμετρήματος των 9 mm –χιλιοστών. Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Σήμερα και ώρα 06.20΄ στην οδό Πορφύρα και Δημητρακοπούλου, Άνω Πατήσια, τρία (3) άγνωστα άτομα, κινούμενα πεζή, προσέγγισαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα από εγγύτατη απόσταση τον Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιο-Νεκτάριο ηλικίας 41 ετών, πατέρα ενός ανηλίκου τέκνου, ο οποίος εβρισκόταν σε συμβατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εκτελούσε υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

Από την δολοφονική επίθεση επήλθε ακαριαία ο θάνατος του αστυνομικού, ενώ οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο αστυνομικός έφερε κανονικά τον υπηρεσιακό του οπλισμό, τον οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει λόγω της σφοδρότητας της επιθέσεως και της αμεσότητας των χτυπημάτων των δραστών, που είχαν σαφώς ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το φυλασσόμενο πρόσωπο τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων από τον Ιούνιο του 2002.

Ύστερα από την έρευνα του χώρου ανευρέθησαν 24 κάλυκες διαμετρήματος των 9 mm –χιλιοστών μέρος των οποίων -σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση- προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση ‘‘ΣΕΧΤΑ‘‘.

Στο σημείο μετά τη διενέργεια αυτοψίας, κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής.

Προανάκριση ενεργείται από την Δ.Α.Ε.Ε.Β.

Όσοι πολίτες αντιλήφθηκαν οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964. Η μυστικότητα των πληροφοριών θα διαφυλαχτεί απολύτως.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά ούτε μία λέξη συμπόνοιας δεν έχετε να πείτε για τον άτυχο συμπατριώτη μας, παρουσιάζετε το γεγονός ψυχρά λες και συνέβη στην Γουαδελούπη!!!!!
Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε πως δεν καταδικάζετε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτες τον άτυχο αστυνομικό εμείς όλοι τον έχουμε σκοτώσει. Όπως και όλους τους άλλους που σκοτώνονται εδώ και καιρό. Εμείς με τα ηλίθια συνθήματα μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι έχουμε μεταδώσει ένα μεγάλο μίσος στη νεολαία για τους αστυνομικούς. Μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το Δεκέμβριο δάσκαλοι οδηγούσαν τα παιδάκια των σχολείων έξω από Αστυνομικά Τμήματα για να βρίσουν και να πετάξουν πέτρες; Τελικά τι είναι αυτοί οι Αστυνομικοί; Είναι παιδιά από το Γαλανάδο , από το Σαγκρί, από τις Τρίποδες κλπ. Άνθρωποι σαν και εμάς με οικογένεια , γονείς , παιδιά , συγγενείς που ο δρόμος της ζωής τους οδήγησε σε αυτό το επάγγελμα. Άνθρωποι που φεύγουν το πρωί για τη δουλειά τους και δεν ξέρουν εάν θα γυρίσουν πίσω ζωντανοί. Καλό ταξίδι πατριώτη.......

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι -οι αστυνομικοί- που είναι τα παιδιά του λαού, για να βγάλουν το μεροκάματό τους έχουν ταχθεί να φυλάνε το σάπιο σύστημα που επικρατεί. Είναι αυτοί που επιτίθενται σε απεργούς, σε αγρότες, σε φοιτητές και μαθητές, ακόμα και συνταξιούχους τυφλούς έχουν ξυλοκοπήσει επί ΠΑΣΟΚ για όσους έχουν μνήμη. Και δε θα αναφερθώ ούτε στα βασανιστήρια ούτε στους βιασμούς και στις κλοπές που διαπράττουν ενάντια στους μετανάστες, ούτε στα νταβατζιλίκια και στην προστασία που πουλάνε σε μαγαζιά και σε κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών. Οι ραβδούχοι δεν ήταν συμπαθείς ούτε στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία ούτε σε καμιά άλλη κοινωνία. Κι ο Κορκονέας και ο Μελίστας και πόσοι άλλοι ακόμα παιδιά του λαού ήταν αλλά ποιούς υπηρετούσαν και με ποιο τρόπο; Όπως παιδιά του λαού είναι και οι εκατοντάδες νεκροί εργάτες της ΔΕΗ, της ναυπηγοεπισκευαστικής, των οικοδομών κλπ, κλπ αλλά δεν είδαμε να γίνονται πρωτοσέλιδα ούτε να σπεύδουν οι υπουργοί να πάνε στην κηδεία τους. Τον άνθρωπο δεν τον γνώριζα, το ρόλο του όμως στην κοινωνία τον ξέρουμε όλοι...