Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Αυτόφωρο για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος (που κατάγεται από το Σκαδό) αναφέρει σε εγκύκλιό του(9/2009) ότι είναι δυνατή η σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο όσων τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Καμία αντίρρηση. Όμως …


Για τις κακοτεχνίες των εργολάβων…
Για τις «παραλαβές» των κακοτεχνιών από τους Δήμους,

Για τις παγίδες θανάτου από την πλημμελή συντήρηση,

Για τους οδηγούς χωρίς δίπλωμα οδήγησης,
Για τα σαράβαλα που δεν έχουν περάσει ποτέ ΚΤΕΟ

… και για πολλά άλλα, έχει προβλεφτεί ή εφαρμόζεται κάτι ανάλογο;

Ο Ν. Μαύρος αναφέρει ότι «η τοποθέτηση πινακίδων - επιγραφών στο οδικό δίκτυο της χώρας και η υπό τούτων εν γένει διαφήμιση αγαθών ή υπηρεσιών κατά παράβαση των οικείων διατάξεων που προβλέπουν τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της τοποθέτησης τους, αποτελεί διαρκές έγκλημα και τούτο διότι κατά παράβαση των διατάξεων αυτών τοποθέτηση των πινακίδων - επιγραφών, πραγματώνει την αντικειμενική υπόσταση του δια των διατάξεων αυτών προβλεπομένου αδικήματος όχι μόνο με την εφάπαξ τέλεσή του, αλλά και με την παραπέρα διατήρηση της παράνομης κατάστασης που δημιουργείται δι΄ αυτού και διαρκεί μέχρις ότου αρθεί η κατάσταση αυτή, η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της ασφάλειας των στο πιο πάνω οδικό δίκτυο της χώρας κινουμένων οδηγών και πεζών πολιτών... Εφόσον λοιπόν διαρκεί η τέλεση του διαρκούς αυτού εγκλήματος είναι τούτο αυτόφωρο και είναι επιτρεπτή η σύλληψη και παραπομπή των υπαιτίων ενώπιον του καθ΄ ύλη και κατά τόπον αρμοδίου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

Η εγκύκλιος αυτή του Αντεισαγγελέα του Α.Π. είναι σημαντική, επειδή με τις αυθαίρετες και παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, που και στο οδικό δίκτυο της Νάξου είναι ορατές και προκλητικές, είναι πρόξενοι πολλών τροχαίων ατυχημάτων, όμως ας εφαρμοστούν, τουλάχιστον παράλληλα, οι κείμενες διατάξεις για όλα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι διαφημιστικές πινακίδες φέρουν μερίδιο ευθύνης όχι τόσο για το περιεχόμενό τους όσο για τα σημεία που τοποθετούνται και μειώνουν την ορατότητα.

Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο σε σχέση με αυτά που αναφέρετε.
Οι «οδηγοί» στη Νάξο και τα «αγροτικά» τους είναι πραγματικά φόβος τρόμος.

Έχουν και το κελάρι με τα κρασιά δίπλα στο σπίτι…