Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Να το πιστέψουμε κ. Ρήγα;

Να επισπευστεί η διαδικασία έκδοσης της νέας «ρυθμιστικής απόφασης» για το κυνήγι ζήτησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας.
Όπως είναι γνωστό το υπουργείο χαρακτηρίζει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το κυνήγι αναχρονιστικό, αντιφατικό, ασαφές, σημειώνοντας πως δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί πλήρως και ουσιαστικά το Κοινοτικό Δίκαιο.
Με τη νέα ρυθμιστική διευκρινίζεται ότι το κυνήγι απαγορεύεται σε όλες τις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου λόγω πυρκαγιών, και ισχύουν σήμερα, και όχι μόνο για τις περιοχές που κάηκαν το 2009.

Στα χιλιάδες και βάλτε προβλήματα, σίγουρα είναι και το κυνήγι.
Το ερώτημα είναι, ποιο κυνήγι. Μήπως το κυνήγι ψήφων μιας και στις Ευρωεκλογές οι κυνηγοί ήρθαν παρα λίγο... πρώτοι στις Κυκλάδες ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα μαλακά ρίχνετε το Ρήγα. Αν είχε ενδιαφερθεί ο Βρούτσης θα τον περνούσατε από τον κώλο της βελόνας.

Ανώνυμος είπε...

Τι κακό έκανε ο Ρήγας κομπλεξικοί? Αυτό δεν γίνεται κάθε χρόνο? Ο διαχειριστής είναι πολύ μπλεγμένος. Τού αρέσει το κυνήγι στο...πιάτο αλλά δεν θέλει μια απόφαση σωστή που θα ικανοποιεί και τους κυνηγούς και το περιβάλλον. Εμείς οι κυνηγοί πρώτοι αντισταθ'ηκαμε στις ανεμογεννήτριες Κορώνου για να υπερασπιστούμε τους σκανιάδες και υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον.
Θα μας κόψετε το χόμπυ μας επειδή δεν σας αρέσει ο Ρήγας? Τι προτείνετε δηλαδή?