Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Δεν τους ξεπλένουν οι μπλε και πράσινοι κόκκοι…


Φόρεσε τα καλά του το ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για να υποδεχτεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, ο οποίος επισκέφτηκε τη Σύρο, σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου.

Ρήγας και Παπαμανώλης έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, όμως…

Βαρύς κι ασήκωτος, ως συνήθως, ο κ. Πάγκαλος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, καθόρισε τις τρεις σημαντικότερες κινήσεις της Κυβέρνησης...

1.Την κατάργηση του εκλογικού συστήματος το οποίο είναι μήτρα αναπαραγωγής της φαυλότητας στη πολιτική ζωή.

2.Την οριστική ταφόπλακα στην μέθοδο της βαθμιαίας διείσδυσης στο δημόσιο.

3.Την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.

… αλλά έδωσε και τροφή στον «ζωσμένο τ’ άρματα» Γιάννη Βρούτση να συνεχίσει τον … ανένδοτο, που εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει…

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στα νησιά της Τήνου (Πέμπτη και Παρασκευή 3-4 Δεκεμβρίου) και της Σύρου (Σάββατο και Κυριακή 5-6 Δεκεμβρίου), συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγ. Βαρβάρας στην Τήνο και του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Σύρου αντίστοιχα.

Στην διάρκεια της επίσκεψης του στη Σύρο, ο κ. Βρούτσης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρώτη επίσημη επίσκεψη της κυβέρνησης δια του Αντιπροέδρου της, κ. Πάγκαλου και τα όσα είπε, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα του νομού μας, με μεγάλη επιτυχία, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου του νησιού Αγ. Νικολάου. Όμως, η εκπροσώπηση της κυβέρνησης δια του Αντιπροέδρου της κ. Πάγκαλου δε νομίζω ότι τίμησε, ως όφειλε, τον πολιτικό μας πολιτισμό και την πολιτική γενικότερα. Η συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία των παραγωγικών φορέων του νησιού, υπήρξε προσβλητική για εκείνους που την είδαν και την παρακολούθησαν. Ο αυταρχισμός και η απολυτότητα των θέσεων του κ. Πάγκαλου, παρέπεμψαν σε φύλαρχο που απευθύνεται στους υπηκόους του.

Εμείς, δεν είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας όπως το ύφος και το στυλ του κ. Πάγκαλου μας θέλει. Χωρίς να μας πει τίποτα το συγκεκριμένο για τις Κυκλάδες, χωρίς να εκπέμψει κάποιο νέο μήνυμα για την προοπτική των νησιών μας και διαθέτοντας ύφος υπέρμετρα υπεροπτικό, προσπάθησε να μας πείσει, μεταξύ άλλων, ότι η επιστροφή στον αντιπραγματισμό, δηλαδή η παραγωγή του ρεύματος από ιδιωτική ανεμογεννήτρια να ανταλλάσσεται με αυγά και κότες από τους γείτονες”, αποτελεί μια σύγχρονη αντίληψη για το κράτος.

Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος που βρέθηκε στο νησί της Σύρου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, επίσκεψη στο ΝΕΩΡΙΟ, τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του Αιγαίου που μας κάνει όλους υπερήφανους. Η σύγκριση είναι πλέον εμφανής, αφού πάντα στο παρελθόν η επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο νησί συνοδευόταν με επίσκεψη στο ΝΕΩΡΙΟ. Η συνειδητή αυτή στάση εκ μέρους της κυβέρνησης πιθανόν να αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, για την προοπτική και το μέλλον του ΝΕΩΡΙΟΥ.

Όπως, όμως έχω δηλώσει και προεκλογικά θα συνεχίσω να παρακολουθώ από κοντά μαζί με τους εργαζόμενους την εξέλιξη του προγράμματος κατασκευής πολεμικών πλοίων, που η Ν.Δ. συνειδητά χρηματοδότησε μέσα στο πλαίσιο της νησιωτικής της πολιτικής. Μια πολιτική που ουσιαστικά εξασφάλισε μετά από πολλά χρόνια απασχόληση σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας και επανέφερε το ναυπηγείο του ΝΕΩΡΙΟΥ στη θέση που του αξίζει».

Η φωτογραφία είναι από το syrostoday

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι κουβέντα ήταν αυτή!
«ύφος υπέρμετρα υπεροπτικό…»
Που το είδε;
Ο Θόδωρος είναι το καλύτερο παιδί. Εικόνα και ομοίωση της κυβερνητικής πολιτικης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έβγαλε φωτογραφία με τον Πάγκαλο ο Βρούτσης να την αναρτύσει παντού; Τώρα δεν θα πηγαίνει στα Υπουργεια για φωτογράφιση;