Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Χαβούζες υπάρχουν πολλές στη Νάξο …

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του
ΖΕΥΣ TV.


Η κάμερα του καναλιού κατέγραψε παράνομη ανοιχτή χαβούζα που έχει δημιουργηθεί σε χωράφι στην περιοχή του Αγίου Αρσενίου.
Στη συγκεκριμένη χαβούζα μεταφέρονταν τους τελευταίους μήνες με βυτίο ιδιώτη ακατέργαστα λύματα από τους βόθρους των επιχειρήσεων των περιοχών Αγίου Προκοπίου και Αγίας Άννας.

Σύμφωνα με έκθεση του Τμήματος Υγείας και Περιβάλλοντος του Επαρχείου Νάξου από την παράνομη χαβούζα προκαλείται έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή και αποτελεί εστία μόλυνσης και αιτία ρύπανσης του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε απόσταση αναπνοής από το συγκεκριμένο χώρο, βρίσκονται καλλιεργημένα χωράφια και βοσκότοποι.

Το Επαρχείο Νάξου κάλεσε τις τοπικές εισαγγελικές αρχές και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού να παρέμβουν άμεσα και να διερευνήσουν την υπόθεση. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του θέματος από τον τηλεοπτικό σταθμό, άγνωστοι πήγαν και μπάζωσαν την χαβούζα προσπαθώντας να την κρύψουν.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις για το θέμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ? ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΚΕΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ. Ο,ΤΙ ΛΥΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο σχόλιο κάπως μυρίζει.
Μήπως ο σχολιαστής περνά τακτικά από χαβούζες ,τις έχει συνηθίσει , αλλά έχει αρπάξει λίγο και από τη μπόχα;
Όποιος θέλει όπου θέλει και όποτε θέλει αδειάζει τη σαβούρα του.
Αν θέλει ο από πάνω να τον περπατήσω σε παραλίες και δε κεντρικότατα σημεία να δει τα ξεφορτώματα. Να τον πάω να δει λιματολάσπη, σωλήνες που δεν καταλήγουν δε βόθρους αλλά στο ρυάκα, ηλεκτρικές συσκευές και ότι θέλει από υλικά κατεδάφισης.
Να έρθει εδώ να του τα δείξω. Από μακριά ούτε φαίνονται ούτε βρωμάνε.
Άντε γιατί με την ανοχή και τη νοοτροπία μερικών εμείς τρώμε και πίνουμε ότι μας σερβίρουνε.
Η ανοχή τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ελάχιστοι συντοπίτες μας σέβονται το περιβάλλον αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Και εξηγούμαι: Οι περισσότεροι "χρησιμοποιούν" τις τεχνικές δυνατότητες και τα μέσα, πάντοτε για "ευκολία τους", χωρίς να περιορίζουν της αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον,δημιουργώντας μεταξύ των άλλων και χαβούζες. Διότι δυστυχώς έτσι τους έμαθαν οι "αρχοντές μας"να συμπεριφέρονται, αφού ποτέ δεν τους τράβηξαν το αυτί, τουναντίον τους κάλυψαν, με αποκλειστικό σκοπό την ψήφο τους στις εκλογές που ακολουθούσαν κ.ο.κ.
Αρκετοί δε παραγωγοί που παράγουν και εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα,σε ένα τμήμα της καλλιέργειάς τους, την παραγωγή της οποίας θα καταναλώσουν οι ίδιοι με τα μέλη της οικογένειας τους, το μεταχειρίζονται διαφορετικά από ότι το υπόλοιπο που θα το πουλήσουν, λες και δεν θα το φάγουν συνάνθρωποί τους ή και οι ίδιοι ακόμη, όταν καταλήξει στα εστιατόρια.
Δυστυχώς αυτήν την κοινωνία δημιουργήσαμε(ναι φταίμε όλοι γιαυτό, με κυμαινόμενη ασφαλώς ευθύνη), και είναι πάααρα πολύ δύσκολο να αλλάξουμε την νοοτροπία της.
"ΑΡΑΧΝΗ"

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ να γλιτώσωμενε καένα ευρουλάκι. Δε θαρθουνε πολλί ξένη εφέτο.