Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Φουρτούνιασαν … Γαλήνη και Εγγαρές!

Ειρηνικό
αλλά ενδεικτικό και αποφασιστικό
το πρώτο δείγμα αντίδρασης των κατοίκων των Εγγαρών και της Γαλήνης με πορεία και συμβολική ολιγόωρη κατάληψη του δημαρχείου της Νάξου.

Αντιδρούν
στη γνωστή απόφαση για την κατασκευή
Χ.Υ.Τ.Α στην «κορφή Ξίδη»

Ένα πράγμα είναι σίγουρο.


Και η … κορφή του ΖΑ να επιλεγεί, αντίδραση θα υπάρξει, διότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον «μελέτες» από … ραβδοσκόπους και αποφάσεις από αναξιόπιστους …

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα αφήσετε τον ΖΑ ήσυχο.
Άντε μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Κάτι γίνεται με το σμυρίγλι. Κόβουν το κονδύλι; Κλείνει ο κατάλογος;Για ψάξτε το.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν με το σμυρίγλι. Στις περιόδους που ζούμε δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται χαριστικά χρήματα και περίθαλψη.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάερτητα από αυτό ας μάθουμε πρώτα τι συμβαίνει. Ας το ψάξει ο διαχειριστής.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί κοντά στην περιοχή Κορυφή Ξύδη που έχει προγραμματισθεί η κατασκευή ΧΥΤΑ στη Νάξο.

Οι υπάλληλοι του Επαρχείου και του Δήμου που πήγαν στο χώρο για να κάνουν αυτοψία, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της Γαλήνης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει λαϊκός ξεσηκωμός.

Πάνω από 100 κάτοικοι της Γαλήνης έσπευσαν στην περιοχή προσπαθώντας να εμποδίσουν τους υπαλλήλους να κάνουν οποιαδήποτε εργασία και να τους απομακρύνουν. Στην περιοχή έφτασαν και δύο περιπολικά και αστυνομική δύναμη, ενώ τη λύση αναμένονταν να δώσουν οι εισαγγελικές αρχές του νησιού.

Πάντως, οι κάτοικοι ήταν εξαγριωμένοι και φώναζαν συνθήματα απειλώντας Θεούς και Δαίμονες και ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην προχωρήσει η κατασκευή του έργου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό τους.
Λίγο πριν το μεσημέρι οι αντιδρώντες κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο της Νάξου, προκειμένου να συναντήσουν τους υπεύθυνους του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι οι προστάτες τους Λάζαρος και ρήγας;

Ανώνυμος είπε...

Για πεστε μας πού να γινει ο ΧΥΤΑ ρε επαναστάτες του γλυκού νερού; Σε όποιο χωριό κοντά και να γίνει τα ίδια θα έχομε. Σε τι φταίνε οι αρμόδιοι, το κεφάλι μας το ζαβό φταίει.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ? ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Η καλλίτερη λύση είναι ο Χ.Υ.Τ.Υ. να γίνει μέσα στη θάλασσα. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι που σε όλα λένε ΟΧΙ χωρίς να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο και εφαρμόσημο και που μπλοκάρουν κάθε έργο δεν θα διαφωνήσουν αφού τα ψάρια δεν ψηφίζουν και δεν διαμαρτύροντε. Βέβαια εύκολο είναι να αοριστολογείς και να προτείνεις π.χ. ολοκληρωμένη ανακύκλωση, αλλά με τι λεφτά. Αλλά και αυτό αν μπορούσε να γίνει και να υπήρχαν τα λεφτά πάλι θα συμπαραστεκόντουσαν σε όποιου διαμαρτυρόμενου το παλιοχώραφο κοντά γινόταν. Προτιμούν το σημερινό χάος, τις αρρώστιες και την αναρχεία από το σχετικό νοικοκύρεμα, έστω και με τον Χ.Υ.Τ.Υ. μόνο και μόνο για να βρίσκουν την ευκαιρία να πλασσάρονται ως αγωνιστές. Για να φαίνονται ότι υπάρχουν. Τρομάρα τους!!!