Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα : Δεκτή και η δεύτερη προσφυγή….


Σας έχω νέα…

Την Πέμπτη έγινε ευρεία σύσκεψη στην Ερμούπολη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το ΒΙΟ.ΚΑ.(ο Θεός να τον κάνει) του Απόλλωνα Νάξου.
Χρειάστηκε τόσος χρόνος και κόπος, δυο μαζικές προσφυγές κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δρυμαλίας για να καταλάβουν αιρετοί και γραφειοκρατία το αυτονόητο:

ότι έπρεπε να συζητήσουν σοβαρά και τεκμηριωμένα το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που μπορεί να είναι οξύτερο στον Απόλλωνα και να χρειάζεται άμεση παρέμβαση και αποτελεσματική λύση, αλλά είναι πρόβλημα όλης της Ορεινής Νάξου
.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες, όχι όμως και ο Περιφερειάρχης που είχε αποκλειστεί από τον καιρό στη Ρόδο.
Ήταν εκεί φυσικά και ο Δήμαρχος Δρυμαλίας αλλά και το…blog μας.
Τι ακούσαμε, λοιπόν;

Και η δεύτερη προσφυγή θα γίνει αποδεκτή.
Δε μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ, ύστερα από 17 χρόνια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(που γίνεται πριν την εκτέλεση των έργων) και να καλύψει παρανομίες και κακοτεχνίες. Να καλύψει λαθεμένες αποφάσεις και χωροθετήσεις.
Και να μπορούσε όμως να γίνει, εδώ δε θεραπεύεται η κατάσταση(κατασκευή στην παραλία, έλλειψη οικοδομικής άδειας, κακή εγκατάσταση και λειτουργία κλπ.). Εδώ χρειάζεται ΑΛΛΗ λύση.

Τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβουν από την αρχή;

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχαμε γράψει, ανατέθηκε στην ΑΡΙΑΔΝΗ αναγνωριστική μελέτη για τη χωροθέτηση του ΝΕΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ.
Η μελέτη αυτή θα είναι μέχρι το Πάσχα έτοιμη και θα πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί η οριστική μελέτη, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να μπει το έργο σε πρόγραμμα υλοποίησης.

Που θα προσανατολιστεί όμως η μελέτη; Στο Δήμο-και όχι μόνο-έχουν χάσει το μπούσουλα. Τώρα μιλάνε για Ταμεία Συνοχής, για κοινό ΒΙΟ.ΚΑ. Κορώνου, Σκαδού, Κωμιακής, Μέσης και Απόλλωνα και…ζήσε Μάη μου…Πρέπει να καταλήξουν σε μια γρήγορη και βιώσιμη λύση.

Αυτό απαιτεί γνώση, σοβαρότητα, διάλογο. Το βλέπουμε εξαιρετικά.. χλωμό, γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Επίλογος:

Γιάννη μου το μαντήλι σου…
Έσυρες το χορό των… κολασμένων… σε λάθος πλάτσα και με λάθος όργανα…
Ο πρωτοχορευτής όμως ΠΛΗΡΩΝΕΙ…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που κάνετε ρεπορτ'αζ και έχετε πληροφορίες που δεν τις βρίσκει κανείς αλλού. Δε ξέρω αν ο τίτλος είναι ακριβής, γιατί ακόμα δε βγήκε η απόφαση, αλλά φαίνεται από το κείμενο οτι προς τα εκεί βαδίζουμε.
Δε μου λέτε όμως σας παρακαλώ, το καλοκαίρι τι θα γίνει; Ο Απόλλωνας θα νεκρώσει όχι μόνο αν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα της ρύπανσης αλλά και αν δεν πειστεί ο κόσμος οτι πράγματι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.
Συνεχίστε να μας ενημερώνετε με αυτό τον ωραίο τρόπο και θα μας έχετε κοντά σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφιβάλω ότι η πληροφορίες σας είναι διασταυρωμένες και έγκυρες.
Στο δια ταύτα τώρα.
Τι θα γίνει το καλοκαίρι;
Αυτοί που δεν έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και είναι πάρα πολλοί, θα κολυμπούν στα……