Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

H οικονομική κρίση και οι οφειλές της Γερμανίας στη χώρα μας

Η ιστορική αμνησία έχει πάντα επώδυνες συνέπειες
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Μαν. Γλέζος και ο Γεν Γραμματέας Ευ. Μαχαίρας τονίζονται τα εξής:Τελευταία εκδηλώθηκε γερμανικό ενδιαφέρον για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, για την αντιμετώπιση της οποίας η κα Μέρκελ συνιστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση να διευκολύνει τον δανεισμό μας, εγγυώμενη τα σχετικά δάνεια, ώστε να μην μας ζητούν οι δανειστές υψηλά επιτόκια.

Δυστυχώς το ενδιαφέρον αυτό τελικά βαρύνει την ΕΕ και όχι τη Γερμανία, η οποία οφείλει στην Ελλάδα μεγάλα ποσά, η καταβολή των οποίων θα έλυνε ριζικά το οικονομικό μας πρόβλημα.

Όπως είναι γνωστό η Γερμανία μας οφείλει:

7160 δις δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.

3500 δις δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τις παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων. Επί πλέον μας οφείλουν:

α) την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και
β) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.
Με διάφορους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων της μέχρι τη σύναψη οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν 19 χρόνια και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ζητεί από μεν τη γερμανική κυβέρνηση να εξοφλήσει όλα τα παραπάνω χρέη της προς την Ελλάδα. Από δε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει τέλος στην εγκληματική τακτική της ανοχής στην απαράδεκτη γερμανική τακτική της αυτοεξαίρεσής της από τους διεθνείς κανόνες που διέπουν τα εγκλήματα πολέμου, ενώ οι λοιπές κατοχικές δυνάμεις (Ιταλία-Βουλγαρία) που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ακολουθώντας τα γερμανικά στρατεύματα) έχουν εγκαίρως καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις οι οποίες μας επιδικάστηκαν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιάζομαι με τα στοιχεία. Είχα ακούσει γι' αυτή την Επιτροπή και τους αγώνες του πάντα νέου Μανώλη Γλέζου αλλά δεν διάβαζα στις εφημερίδες πολλά πράγματα. Να, την ανακοίνωση που βάλατε-και συγχαρητήρια γιατί αυτό είναι ενημέρωση-δεν τη διάβασα πουθενά. Τη θάψανε. Και όμως είναι πραγματική είδηση καιαγώνας. Και πάλι συγχαρητήρια γ΄' αυτά που μας δίνετε και τον τρόπο που μας ενημερώνετε, με ποικιλία θεμάτων, με σωστή ματιά και με πρωτοτυπία.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΕΓΑΝ "ΓΕΣ ΣΕΡ",,, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ".
ΚΑΙ ΒΆΛΑΝΕ ΤΟΝ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ .
ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΣΩ ΕΚΗΝΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΛΕΥΡΑ ,,,,ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ,,
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΓΛΕΖΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,,,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ,,ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ένας απο εδώ κοντά,,

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παλεύουμε όλοι συντονισμένα για αυτό τον ιερό σκοπό;

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,,,,
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΣΚΥΨΙΜΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,,
ΡΑΓΙΑΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ..
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ,,ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ..
Η Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,,,ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ,.
ένας απο εδώ κοντά

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι λένε πως ο Γλέζος είναι ουτοπιστής, αιθεροβάμων. Μα η πολιτική(και η πολιτικοί) δεν πρέπει να λένε ή να κάνουν τα αυτονόητα. Ο κόσμος χρειάζεται το καινούριο, το επαναστατικό, το πρωτότυπο, τη φαντασία στην εξουσία, το δίκιο, τη ιδέα που θα τον αφυπνήσει, τις αξίες που έπνιξε το κέρδος και η μοντέρνα εκμετάλλευση. Σήμερα έχουμε φεουδαρχία μέσα στον καπιταλισμό. Διαβάστε τα χαρακτηριστικά του φεουδαρχικού τρόπου κοινωνικής οργάνωσης και δείτε πως έχουν προσαρμοστεί και ενσωματωθεί στις σύγχρονες κοινωνίες.