Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μήπως περάσατε την … red line ?

Σας είπαμε ότι τα προβλήματα πεισματικά αντιστέκονται και βρήκαν την ευκαιρία οι επιτήδειοι να τα διαιωνίσουν…
Ο ..πολιτικός λόγος, ευτυχώς ελάχιστων, όπως εκφράζεται με τα σχόλιά τους, μας χόρτασε. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε άλλο.

Σας παρακαλούμε κάντε μια αναβάθμιση στο σκληρό της μνήμης σας.

Τελευταία έκκληση…για τους ιδιότυπους κουκουλοφόρους

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

k. Διαχειριστές,
Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο η έγκαιρη και ουσιαστική παρέμβασή σας, σχετικά με την ποιότητα και το ύφος των σχολίων.
Με αφορμή το γεγονός αυτό θα ήθελα να σας εκθέσω και ορισμένες απόψεις μου.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα του ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα έχει αναδειχτεί κουραστικά σαν κυρίαρχο πρόβλημα. Σίγουρα για τον Απόλλωνα είναι πρωταρχικό διότι ρυπαίνεται η θάλασσα στο μοναδικό αυτό θέρετρο της Νάξου.
Όμως στη Νάξο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργούνται χιλιάδες τόνοι αποβλήτων (χλωρίνες και κάθε είδους απορρυπαντικά ) από όλα τα χωριά.
Προσωπικά δεν γνωρίζω, αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω, πού καταλήγουν.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε συζητούσαμε το θέμα σε μία παρέα στην Κόρωνο. Εκεί λοιπόν έμαθα δύο πραγματα.
Ότι τα απόβλητα καταλήγουν σε όποιο ξερόρυακα οργιάζει η βλάστηση … διότι έτσι δημιουργείται κάλυψη και είναι αδύνατο ακόμα και να πλησιάσεις για να ελέγξεις και
Ότι στο Λυώνα πήρε ο ποταμός το ΒΙΟΚΑ και οι κάτοικοι έφτιαξαν μόνοι τους άλλον σε μέρος ασφαλές και μακριά από τη θάλασσα.
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα από αυτά γι’ αυτό συμφωνώ μαζί σας ότι αφού τα προβλήματα αντιστέκονται πρέπει οι παρεμβάσεις μας να είναι ουσιαστικές και όχι αποπροσανατολιστικές.
Προτείνω όποιος γνωρίζει κάτι, σίγουρα όμως, για το χωριό του να το καταχωρίσει για να έχουμε όλοι μια αντικειμενική εικόνα. Δεν σας προτείνω βέβαια να απευθυνθείτε στις αρχές διότι γνωρίζω από πρώτο χέρι την … ευαισθησία και την ευελιξία τους.
Πραγματικά μόνο με την ιδέα ότι η Απείρανθος ή το Φιλώτι δεν έχουν ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό αποχετευτικό σύστημα, ΤΡΟΜΑΖΩ.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χώρο που μου παραχωρήσατε και για τη δυνατότητα που μου δώσατε.

Ανώνυμος είπε...

Οι τζιτζιφιόγκοι και οι φιρφιρίκοι έχουν περάσει εδώ και καιρό την κόκκινη γραμμή. Ας το κάνουν στα δικά τους...χωράφια. Αυτό είναι φιλική συμβουλή, γιατί τα blog στηρίζονται στην ελευθερία αλλά και καθένα έχει δικαίωμα να θέτει αρχές και πλαίσια που οφείλουν δεοντολογικά να σέβονται οι σχολιαστές για να μην πέφτει το επίπεδο του διαλόγου και να μην αποπροσανατολίζουν κάποιοι με προσωπικές κόντρες και βεντέτες.
Κάποιοι υπερασπίζονται τη βρισιά και τη συκοφαντία σαν μέσο έκφρασης και αντιπαράθεσης. Δικαίωμά τους. Και δικαίωμά μας να διαφωνούμε ριζικά για την αισθητική και πολιτική τους κουλτούρα αλλά και την αποτελεσματικότητα του διαλόγου που προσπαθούν να αρθρώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Στην ανακοίνωση της ΟΝΑΣ διάβασα για την αξιοποίηση των αξιόλογων αλσυλλίων στο Σαγκρί.
Στη Νάξο υπάρχουν θαυμάσια μέρη που μπορεί να δημιουργηθούν «περιπατητικά μονοπάτια» που εκτός από το φυσιολατρικό τους ενδιαφέρον μπορεί να συνδεθούν και με ιστορικά μνημεία του νησιού.
Είναι αυτονόητο ότι η διαμόρφωσή τους θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις και θα δημιουργηθεί ένας περιπατητικός χάρτης, όπως υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλλει στην προσέλκυση περισσότερων και διαφορετικής ποιότητας επισκεπτών στη Νάξο.

Ανώνυμος είπε...

Βασικό μου μέλημα μόλις γυρίσω από τη δουλειά είναι να ενημερωθώ από τον Α-ΝΑΞΙΟ.
Συμφωνώ και με την παρέμβασή σας και με τους προηγούμενους σχολιαστές.
Να προσθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία.
Παραμονές Χριστουγέννων είχα πάει στη Νάξο. Διαπίστωσα λοιπόν ότι ένα μισογκρεμισμένο Βυζαντινό εκκλησάκι με τον περιβάλλοντα χώρο του, χρησίμευε για μάντρα βοσκού.
Η τουριστική «αξιοποίηση» της Νάξου ξεκινάει από την Χώρα και καταλήγει στις νοτιοδυτικές παραλίες της… Χώρας…