Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Φυλαχτείτε, το θηρίο ξύπνησε….

-Η Ο.ΝΑ.Σ. ΣΥΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ…

-Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ (που λέει ο λόγος) ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!

-ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ…

ΟΝΑΣ: Του… ανταποκριτή μας

Χθες βράδυ, στη λέσχη του Συλλόγου Δαμαριωνιτών, έγινε μια διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με τους προέδρους των ναξιακών συλλόγων και πρώην προέδρους της ΟΝΑΣ.


Αυτής της μορφής τις συναντήσεις τις προβλέπει το καταστατικό-και μάλιστα να γίνονται κάθε δυο μήνες-αλλά τώρα ενεργοποιούνται.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ…
Στη σύσκεψη, που έγινε μακριά από την…έδρα της ΟΝΑΣ, όπως αποφασίστηκε σε προηγούμενο ΔΣ, στο οποίο απείλησε ο Πρόεδρος να παραιτηθεί(ποιον αλήθεια απείλησε;) εξαιτίας αυτού του λόγου, συμμετείχαν 25 περίπου άτομα. Έγινε ουσιαστική συζήτηση για την εξειδίκευση και ιεράρχηση των ναξιακών προβλημάτων.

Το ερώτημα βέβαια είναι:

ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΒΑΡΕΤΗ- ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ-ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;

Έτσι κι αλλιώς βέβαια είναι συμβουλευτική η άποψη της ΟΝΑΣ, όσο αυτόνομες και βαρύνουσες (!) κι αν είναι οι απόψεις της.
Εκτός από τα μικρά έργα, ορισμένοι παριστάμενοι έθεσαν τα θέματα της Υγείας(Νοσοκομείο-Πολυδύναμα Ιατρεία), των Μεταφορών(ακτοπλοϊκών και χερσαίων έργων όπως του Περιφερειακού οδικού άξονα), του Πολιτισμού(ανάδειξη 7 μνημείων), της ίδρυσης Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής.
Έτσι κι αλλιώς όμως από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και η ΤΕΔΚ(Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) έχουν κάνει, προτού δεήσει η ΟΝΑΣ να…συνέλθει, τη δική τους ιεράρχηση.

Αυτή είναι:
-αποχέτευση παράλιων περιοχών και χωριών
-ΧΥΤΥ(επεξεργασία στερεών αποβλήτων)
-λιμάνι(εδώ προσθέτουν οι… ανεγκέφαλοι και το συχωρεμένο αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα) -περιφερειακός Χώρας-Γαλανάδου
-δρόμοι Δανακού-Λιαριδιών, Μέσης-Λυώνα, Κωμιακής-Μυρίση-Κάμπου, δρόμος παράκαμψης Κυνιδάρου
-συντηρήσεις σχολείων
-βυζαντινό πάρκο Τραγαίας
-βιομηχανικό πάρκο σμύριδας.

Γι’ αυτά, όπως ειπώθηκε, υπάρχουν ή εκπονούνται ήδη μελέτες και αυτό μέτρησε για τον προγραμματισμό τους.
Μετά τη σύσκεψη της ΟΝΑΣ η συζήτηση συνεχίστηκε σε μυτιληνιό ουζερί του κέντρου…και αυτό μέτρησε στο να μην παρθούν άλλες ...βαρυσήμαντες αποφάσεις!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θα κοιμηθώ ήσυχος.
Η Ο.Ν.Α.Σ ύψωσε το λάβαρο του… αγώνα.
Ξυπνήστε με να μαζέψω τα αίματα…

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε μου καλησπερα αυτος ο περιφεριαρχης ΠΑΣΟΚ ειναι; Δεν εξηγητε διαφορετικα να κηνηγα ετσι το δεξιο Μπαρδανη
Φιλικα ο Σταματης

Ανώνυμος είπε...

Ούτε οι Φιλωτίτες ούτε οι Κωμιακίτες ήτανε στη συνεδρίαση της ΟΝΑΣ. Βρε μπας και ο Απόλλωνας έχει απορροφήσει την Κωμιακή και πρέπει να αλλάξει όνομα το δημοτικό διαμέρισμα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Περιφερειάρχης γιατρέ μου είναι σκληρός δεξιός και μάλιστα συμπεριφέρεται σαν κομματικός εγκάθετος, ενώ δε θα έπρεπε. Με το Μπαρδάνη δε μπορεί να κάνει διαφορετικά, απλά γιατί ο τελευταίος είναι...α-δέξιος, για να μην πούμε πολιτικά ανίδεος και άναξος.

Ανώνυμος είπε...

Στην ΟΝΑΣ υπάρχει εδώ και καιρό ένας έντονος προβληματισμός για τον τρόπο που λειτουργεί και για την ανυπαρξία θέσεων και διεκδικήσεων. Η λεγόμενη εσωτερική της αντιπολίτευση προσπαθεί από την αρχή της θητείας της να αποκτήσει αυτός ο θεσμός θέσεις και να δημιουργήσει γεγονότα πλην όμως αντιμετώπιζε την άρνηση της πλειοψηφίας που ήταν σταθερά προσηλωμένη στο δόγμα μη μου τους κύκλους τάραται. Ευτυχώς τελευταία οι συμπεριφορές και κάποιων μελών από το μπλοκ της πλειοψηφίας έχουν αλλάξει και έστω και αργά αλλά σταθερά κάτι έχει αρχίσει να κινείται. Η ΟΝΑΣ είναι ένας σημαντικός θεσμός και πρέπει να βρεί επιτέλους το δρόμο της. Ας βοηθήσουμε όλοι σ΄αυτό αντί να την καταδικάζουμε μονίμως . Και επιτέλους ας βοηθήσουμε άν όχι πρόσωπα τουλάχιστον απόψεις που μπορούν και θέλουν να την βγάλουν από το τέλμα.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από το να ιεραρχεί τα προβλήματα αυτή η ΟΝΑΣ (και πράσινα άλογα) μήπως θα ήταν χρήσιμο να μας πει τι έργο έχει προσφέρει στην Νάξο; Εκτός από βασιλόπιτες και φωτογραφήσεις.
Μεγάλα παιδιά είσαστε ρε ανίκανοι και σε μεγάλους απευθύνεστε. Τι μαλακίες μας τζαμπουνάτε ρε αργόσχολοι, συμπλεγματικοί και κυνηγοί της καρέκλας που δεν έχετε με τι να ασχοληθείτε και μας απειλείτε καθημερινά με τα προιόντα του αυνανισμού σας.
Ποιό είναι το έργο σας;
Ξέρετε ότι ο Απόλλωνας πέθανε;
Σας το έχουν πει;
Θα κάνετε κάτι για αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε πολυάσχολε των 12:52 καλό θα ήταν αντί να υβρίζεις ασυστόλως και ανωνύμως να το κάνεις επώνυμα . Διότι οι κατηγορίες οι απειλές και οι κοινές ύβρεις έχουν αξία όταν επώνυμα εκτοξεύονται χωρίς τους ψευτοπαλλικαρισμούς της ανωνυμίας . Αντε να δούμε ποιος είσαι εσύ , τι έχεις προσφέρει στον τόπο και τι δυνατότητες έχεις εκτός του να υβρίζεις ανωνύμως . Και κάτι ακόμα . Αν είσαι Απολλωνιάτης όπως φαίνεται που ήσουν βρε πανέξυπνε και τιμητή των πάντων τόσα χρόνια που λες πως καταστράφηκε ο Απόλλωνας ; Πολύ αργά ξύπνησες και συ και οι άλλοι που έχετε γίνει σούργελο μέσα από το περιβόητο μπλοκ σας που μας έχει κάνει πανελληνίως ρεζίλι όχι για τις απόψεις του αλλά για το ύφος και το ήθος του. Και επιτέλους εσείς αναδείξατε και κάνατε άνθρωπο και παράγοντα τον Νταμπάκη και τον φωρτώσατε και σε μας. Τώρα ζητάτε και τα ρέστα ; ΥΓ 1. Μήπως ο βόθρος του Απόλλωνα έχει ξεχειλήσει και από τα προϊόντα του πολύχρονου δικού σου και των ομοίων σου αυνανισμού ; Του αυνανισμού της μακαριότητας ;Για σκέψου το κι αυτό. ΥΓ 2 : Συγνώμη κ. Διαχειριστά για το ύφος και τις εκφράσεις αλλά εσύ επέτρεψες να δημοσιευτεί το προηγούμενο σχόλιο που δεν συνάδει ούτε με το ήθος ούτε με το ύφος του μπλοκ .

Ανώνυμος είπε...

Μη συγχύζεσαι. Ευκαιρία περιμένουν να ξεράσουν τα απωθημένα τους, το παρελθόν τους, τις προσωπικές τους εμπάθειες. Δεν έχουν μάθει να συζητούν ήσυχα και απλά, που λέει ο ποιητής, να σέβονται την είδηση, να καταθέτουν επιχειρήματα, να δίνουν στον προσωπικό παράγοντα το μερίδιο που του ανήκει, να αναλύουν ψύχραιμα την πραγματικότητα. Γ' αυτό έχουν χάσει τη μπάλα. Οι βρισιές και μάλιστα ανώνυμα είναι έργο θρασύδειλων. Και σ' αυτό το blog λάθος πόρτα χτύπησαν.

Ανώνυμος είπε...

Επισκεφθείτε και τα blog των 300000επισκέψεων την ημέρα μωρές παρθένες για να δείτε την πραγματικότητα. Επιμένω, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. Κύριοι Τίποτε, απλά τα κενά σας σε κοινωνικό επίπεδο τα καλύπτετε με θέσεις (και) στην ανύπαρκτη ΟΝΑΣ. Δείτε μεταξύ σας τα πρόσωπα σας και αναλογισθείτε το επίπεδο σας. Αλλοίμονο αν η Νάξος δεν έχει κάτι ποιό ποιοτικό από ένα ηλεκτρολόγο για να ηγηθεί της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, ρίξε λίγο τους τόνους και την αδρεναλίνη. Γιατί ο άλλος μπορεί να σου πει οτι ένας ηλεκτρολόγος(που δεν είναι ντροπή) σου έχει αλλάξει τα...φώτα και θα μπορούσε να προσφέρει(ο συγκεκριμένος και δε μπορεί και κοιτάζει πιο πολύ το εφέ).
Μήπως ξέρεις όμως αν η ΟΝΑΣ είχε κι άλλους τέτοιους αγγράμματους προέδρους και την εποχή της...Αλλαγής;

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο των 10:24 . Τους γνωρίζεις και τους 21 που μετέχουν στο Δ.Σ. της ΟΝΑΣ ; Η μήπως ξέρεις μόνο τον Ταμπάκη και το Βερνίκο ; Αν τους ξέρεις και ξέρεις τι πρεσβεύει ο καθένας τους πες το και σε μας αναλυτικά . Αλλιώς πάψε και συ και οι υπόλοιποι να τους βάζετε στο ίδιο καλάθι . Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι επιτυχημένοι στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή και τους ενώνει η νοσταλγία η αγάπη και η αγωνία τους για όλο το νησί . Γι αυτό και αφιερώνουν χρόνο και κόπο στην Ομοσπονδία . Αν έχεις διαφορετική άποψη γι΄αυτούς γράψτην συγκεκριμένα . Δεν είναι φίλε μου η ΟΝΑΣ μόνο ο Ταμπάκης που θέλει να είναι πρόεδρος , ο Βερνίκος που θέλει να γίνει πρόεδρος και ο Καρποντίνης που κινόντας τα νήματα από πίσω θέλει να μαζεύει ψήφους για να βγαίνει Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και να έχει καβάτζα τη καρέκλα του προέδρου της ΟΝΑΣ αν δεν τα καταφέρει να ξαναβγεί , προωθώντας έως τότε αχυρανθρώπους του στη συγκεκριμένει θέση . Εχεις υπόψιν σου πια είναι η αντιστασιακός και μαχητική δικηγόρος κυρία Σοφία Χατζούδη που συμμετέχει στο Δ.Σ. ;Ετσι απλά για να αναφέρω ένα πρόσωπο με αγώνες καιφυλακίσεις στα μουντρούμια της δικτατορίας και μετέπειτα μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία και τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας . Να συνεχίσω ; Η θέλεις αφού ξέρεις να συνεχλισεις εσύ για τους υπόλοιπους ;

Ανώνυμος είπε...

Και πιστεύεις ότι η Χατζούδη συμφωνεί με αυτή την κατάσταση στην ΟΝΑΣ; Σε κάθε περίπτωση όμως ανεξάρηττα της επαγγελματικής, επιστημονικής, πολιτικής και κοινωνιής πορείας κάθε μέλους του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ και κάθε συλλογικού φορέα σε οποιοδήποτε επίπεδο, αυτό έχει το μερίδιο των ευθυνών του, αν δεν αντιδρά, αν δεν ασκεί κριτική, αν ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Η ανοχή είναι και συνενοχή. ψήφος είναι και το ΟΧΙ και η παραίτηση και η σύγκρουση.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις την εντύπωση ότι οι αποφάσεις στο ΔΣ της ΟΝΑΣ παίρνονται ομόφωνα ; Ξέρεις πόσες σοβαρές προτάσεις της λεγόμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης έχουν απορριφθεί από μια ελεγχόμενη πλειοψηφία ; Εχεις υπόψιν σου γιατί παραιτήθηκε και μετά ανακάλεσε ο Ταμπάκης ; Γίνεται μια προσπάθεια φίλε μου καλέ από υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και με γνώμονα την αγάπη για το νησί και τους ανθρώπους του και μόνο και της πλειοψηφίας ευτυχώς και της μειοψηφίας κάτι ν΄αλλάξει σ΄αυτόν τον σημαντικό οργανισμό . Βοήθησε και συ σ΄αυτό αν δεν σε ενδιαφέρει μόνο η κριτική. ΥΓ. Σε άλλη σελίδα κάποιος προσπαθεί να διαχωρίσει τους Ναξιώτες σε πανωχωριανούς και απαξιωτικά κατωχωριανούς. Αλοίμονο αν σε τέτοιους δύσκολους καιρούς αρχίσουν αυτού του είδους ρατσιστικοί διαχωρισμοί . Αλλωστε αυτοί που απαξιωτικά αναφέρεις ως κατωχωριανούς αγαπητέ μου τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα από εμάς τους ξύπνιους απανωχωριανούς και μάλιστα σε όλες τις εποχές έστω κι αν η εξουσία κάθε εποχής πχ βουλευτές κλπ προέρχονταν απ τα δικά μας χωριά . Και εν πάση περιπτώση όταν αυτοί φτιάχνανε βιολογικούς εμείς φτιάχναμε βόθρους με τους από εμάς εκλεγμένους αντιπροσώπους μας .