Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ημιιιιιανάς! Προσχηηηηή! Παρουσιάστεεεεε Αρμ!

Είναι απίστευτο!
Δεν πρόφτασε ο μαγαζάτορας να μαζέψει τα καραφάκια στο μεζεδοπωλείο και η ανακοίνωση είχε συνταχτεί …
Έτσι μπράβο, για να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει … στρατιωτική συνέπεια.
Εκτιμώντας την όλη προσπάθεια, δημοσιεύουμε με υπερηφάνεια την ανακοίνωση του κ. Βερνίκου, συγνώμη της Ο.Ν.Α.Σ εννοούσαμε…

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9-3-2009 στα γραφεία του Συλλόγου Δαμαριωνιτών

προγραμματισμένη σύσκεψη της Ο.ΝΑ.Σ με συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, των πρώην Προέδρων της και των Προέδρων των Συλλόγων μελών της, με θέματα:
- Συζήτηση- ιεράρχηση των Παναξιακών προβλημάτων.
- Ανάδειξη- προβολή ( από τους Προέδρους των Συλλόγων) και συζήτηση των σημαντικότερων προβλημάτων των Χωριών τους
Η συνάντηση ήταν απόρροια των συσκέψεων που έγιναν με τους δημόσιους φορείς της Νάξου και η ανάγκη που προέκυψε για την Ο.ΝΑ.Σ., ότι θα πρέπει να αποκτήσει τεκμηριωμένες και ιεραρχημένες θέσεις και προτάσεις για τα σημερινά ζητήματα που απασχολούν το Νησί μας, ενόψει μάλιστα και του προγραμματισμού για το Ε.Σ.Π.Α. .
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το κλίμα καθ όλη την διάρκεια της σύσκεψης ήταν πολύ καλό.
Έγιναν εισηγήσεις από όλους τους Προέδρους , αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.
Όλες οι εισηγήσεις περίπου εστιάστηκαν στα γνωστά προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν το Νησί μας, δηλαδή.
Νοσοκομείο Νάξου.
Να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Να εγκριθεί ολόκληρο το οργανόγραμμα, ώστε το νοσοκομείο να στελεχωθεί με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό και φυσικά τα απαιτούμενα μηχανήματα, μέσα και φαρμακοεπιδεσμικό υλικό για να λειτουργήσουν οι κλινικές.
Αν δεν γίνουν αυτά το ωραίο κτιριακό συγκρότημα θα λειτουργεί ως κέντρο υγείας.
Παράλληλα να προχωρεί η υλοποίηση δημιουργίας των πολυδύναμων ιατρείων.
Χ.Υ.Τ.Υ.
Επισημάνθηκε η υποχρέωση που έχουμε για το υπόψη έργο. Έχουμε καθυστερήσει πολύ, σε λίγο ( όταν λήξει η παράταση που έχει δοθεί με από την Ε.Ε.) θα κληθούμε να πληρώνουμε πρόστιμα.
Το έργο παρακολουθείται από την Νομαρχία για τις διαδικασίες υλοποίησής του. Θα πρέπει να ασκείται συνεχής πίεση την Νομαρχία για την υλοποίησή του.
Λιμάνι.
Το υπάρχον λιμάνι ούτε ασφαλές είναι, ούτε λειτουργικό.
Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει μελέτη μικρών παρεμβάσεων του υπάρχοντος , ώστε να γίνει ασφαλές και λειτουργικό και παράλληλα να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος για ένα σύγχρονο λιμάνι το ποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του Νησιού, αλλά και την Κομβικότητα.
Περιφερειακός Νάξου (περιφερειακός με ακτινωτούς δρόμους προς τα Χωριά)
Έργο βαρόμετρο για την ισόρροπη ανάπτυξη του Νησιού.
Πρέπει να αντιμετωπίζεται και να προωθείται από τους Δήμους ως ενιαίο έργο.
Στο Επαρχείο υπάρχει σχετική μελέτη. Να επικαιροποιηθεί και να προχωρήσει σε βελτιώσεις και παραπέρα ενέργειες.
Αεροδρόμιο
Έργο πνοής για το νησί μας και για το οποίο έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση αναφορικά με τον χώρο κατασκευής του, τα Αυλιά.
Ιδιαίτερα δε μετά και την απόφαση της Περιφέρειας (αποφ. 27-4-2004) με την oποία η Αλυκή της Χώρας χαρακτηρίζεται « μόνιμο καταφύγιο άγριας ζωής» και έτσι απαγορεύει κάθε σκέψη επέκτασης του υπάρχοντος.
Πρέπει να προχωρήσουν οι ενέργειες σύντομα να χωροθετηθεί το έργο , ΄ώστε να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις καθόσον η άναρχη δόμηση σε λίγο δεν θα επιτρέπει στην περιοχή την κατασκευή του.
Υδάτινοι Πόροι
Η ανάπτυξη έχει επιφέρει μεγάλες ανάγκες νερού στο Νησί..
Προτάθηκε η δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Νησιού, με αποστολή την εξεύρεση, εξασφάλιση και διαχείριση των αναγκαίων ποσοτήτων σε ολόκληρο το Νησί.
Πολιτισμός
Διατήρηση στην επικαιρότητα την προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι στην Νάξο με την προώθηση αναστήλωσης ( σε πρώτη φάση) των επτά (7)μνημείων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον πολιτισμό μας κα επιπλέον ανάδειξη προβιομηχανικού πάρκου εξόρυξης και μεταφοράς σμύριδας.
Αποχέτευση Νοτίων Παραλίων και Πεδινών Χωριών
Αφορά την σύνδεση με τον ΒΙ.Ο.ΚΑ. των παραλίων του κάμπου ( ορκός μικρή βίγλα, καστράκι, αλυκό, πυργάκι), της Αγίας Άννας, του Άγίου Προκοπίου και των Χωριών Σαγκρίου. Τριπόδων, Αγερσανίου, Γλυνάδου, Γαλανάδου.
Παιδεία.
Προώθηση δημιουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος και συγκεκριμένα Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής.
Αξιοποίηση Αλσυλλίων
Υπάρχουν αξιόλογα αλσύλλια στο Σαγκρί. Να αξιοποιηθούν και να γίνουν χώροι πολλαπλών χρήσεων με πάρκο, ζωολογικό κήπο, ανοιχτό θέατρο, με γήπεδα, με χώρους για πικ-νικ, με διαδρόμους περιπάτου.
Έτσι θα γίνει ένας αξιόλογος πολυχώρος που θα ελκύει όλου τους Ναξιώτες , αλλά και τους τουρίστες.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων, επίσης, παρουσίασαν και ανέδειξαν προβλήματα των Χωριών τους.

Στο τέλος της σύσκεψης παρουσιάστηκε η κοινή πρόταση της Νομαρχίας Κυκλάδων και της ΤΕΔΚ, για την Νάξο, στα πλαίσια προγραμματισμού του Ε.Σ.Π.Α. και η οποία είναι: Δίκτυο Αποχέτευσης Παραλίων και Πεδινών Χωριών, Χ.Υ.Τ.Υ., Βελτίωση Λιμανιού, Αλιευτικό Απόλλωνα, Περιφερειακός Χώρας Γαλανάδου, Δρόμος Απείρανθος – Μουτσούνα, Φράγμα Ποταμιάς, Δρόμος Δανακός –Λυαρίδια, Δρόμος Κωμιακή- Μυρίσι- Κάμπος, Βιολογικός Ορεινών Χωριών, Παρακάμψεις Χωριών Τριπόδων και Κυνηδάρου, Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας, Βιομηχανικό Πάρκο Σμύριδας.

Κλείνοντας την σύσκεψη η ηγεσία της Ο.ΝΑ.Σ. δεσμεύθηκε στην ιεράρχηση των προβλημάτων, στην ανάπτυξη επιχειρημάτων για την αναγκαιότητά των και τις ανάλογες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης

Επιμέλεια
Κώστας Bερνίκος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλει πολύ μελέτη η ανακοίνωση σ’ αυτά που λέει.
Περισσότερη όμως θέλει σ’ αυτά που δεν λέει, π.χ. …ανεμογεννήτριες…

Ανώνυμος είπε...

Για τον βΙΟΚΑ του Απόλλωνα τσιμουδιά η ΟΝΑΣ μην ταράξουν τον ύπνο του Επίτιμου.

Ανώνυμος είπε...

Τούρτα με μεταχειρισμένα υλικά.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από το να ιεραρχεί τα προβλήματα αυτή η ΟΝΑΣ (και πράσινα άλογα) μήπως θα ήταν χρήσιμο να μας πει τι έργο έχει προσφέρει στην Νάξο; Εκτός από βασιλόπιτες και φωτογραφήσεις.
Μεγάλα παιδιά είσαστε ρε ανίκανοι και σε μεγάλους απευθύνεστε. Τι μαλακίες μας τζαμπουνάτε ρε αργόσχολοι, συμπλεγματικοί και κυνηγοί της καρέκλας που δεν έχετε με τι να ασχοληθείτε και μας απειλείτε καθημερινά με τα προιόντα του αυνανισμού σας.
Ποιό είναι το έργο σας;
Ξέρετε ότι ο Απόλλωνας πέθανε;
Σας το έχουν πει;
Θα κάνετε κάτι για αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. διαχειριστή.
Το προηγούμενο σχετικό με την ΟΝΑΣ σχόλιό σας, πραγματικά το θεώρησα απαξιωτικό και ακραίο.
Διαβάζοντας σήμερα την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης της ΟΝΑΣ νοιώθω την υποχρέωση να σας ζητήσω συγνώμη και να παραδεχτώ το λάθος μου.
Όταν γράφουν ότι “ η ηγεσία της Ο.ΝΑ.Σ. δεσμεύθηκε στην ιεράρχηση των προβλημάτων, στην ανάπτυξη επιχειρημάτων για την αναγκαιότητά των και τις ανάλογες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης “, αυθόρμητα μου ήρθε στο νου και ας μου επιτραπεί η έκφραση «θα στραπατσάρουν τους αρμόδιους με άχνη από λουκουμόσκονη… σιγά τα ωά»…

Ανώνυμος είπε...

Απολλωνιάτης : Χθεσινός νεροκουβαλητής του Νταμπάκη , σημαιοφόρος στις παρελάσεις του και φανατικός ακροατής των δεκάρικων λόγων του . Σημερινός υβριστής του , ορκισμένος εχθρός και καταπέλτης των λόγων και των έργων του . Α ρε σούργελα που ξυπνήσατε μετά από 30 χρόνια και ζητάτε και τα ρέστα από τους άλλους ντροπιάζοντας και το χωριό σας και τη Νάξο . Ζήστε με το βόθρο σας και στο χωριό σας και στο μυαλό σας και αφήστε τους υπολοίπους ήσυχους επιτέλους. Ασχολειθείτε με το blog σας ( άλλος βόθρος κι αυτός ) και αφήστε τη Νάξο και τους Αξώτες να ανασάνουν. Δεν θα πνίξετε με τη μπόχα του κάθε λογής βόθρου σας όλη τη Νάξο. Εχει το νησί κι άλλα προβλήματα εκτός από τα σκ.... των Απολλωνιατών. Κύριε Διαχειριστά έλεος πια με δάτους !!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και χθεσινός υβριστής του Ταμπάκη που είναι σημερινός χειροκροτητής του και βρίζει την άλλη πλευρά. Πάει θα μας τρελάνουν οι Κωμιακίτες. Κι ύστερα λένε για μας τους κατωχωριανούς.
Μήπως ο Ταμπάκης τους δουλεύει όλους και γελά εωσφορικά πίσω α΄πό την πλάτη τους;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τώρα ο Νταμπάκης δούλευε άγρια τυος Κωμιακίτες και Απολλωνιάτες. Αkόμη και τον Σύλλογο Κορωνίδας είχε βάλει στο τσεπάκι του. Τώρα με τα blog τον πήρανε χαμπάρι και δεν στέκεται πουθενά. Μόνο στην ΟΝΑΣ των...κατωχωριανών πια κατοικοεδρεύει και έχει λόγο να είναι καλά κολημένος στις καρέκλες της ΟΝΑΣ, όσο κι αν προσπαθεί ο Ταξίαρχος ε.α. να τον ξεκολήσει για να κάτσει ο ίδιος. Θα ιδρώσει πολύ ο κ. Ταξίαρχος για να το πετύχει, τα...γραμμάτια είναι πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Η ασθένεια που σε δέρνει είναι νέα και λέγεται ταμπακίτιδα. Δε στόχουν πει οι γιατροί; Είναι μια μορφή έμμονης ιδέας που χρειάζεται ειδικό ψυχίατρο. Πολύ αμφιβάλλω όμως αν θα γιατρευτείς αφού δε σε βοήθησε ούτε το παραλήρημα και η εκτόνωσή σου στο...απολλωνιάτικο μπλογκ. Πότε σε χτύπησε όμως η αρρώστεια; Έχει σημασία ο χρόνος για την αγωγή που θα ακολουθήσεις. Μήπως είχε και σένα στο τσεπάκι του ο Νταμπάκης; Εφτάψυχος πάντως είναι. Προβλέπουν συνέχεια την πτώση του και αυτός ζει και βασιλεύει και όλους τους δουλεύει. Ο Βερνίκος είναι έντιμο και σοβαρό πρόσωπο και να μου το θυμηθείς οτι θα παίξει σημαντικό ρόλο σύντομα στα πολιτικά και τοπικά πράγματα της Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ ΚΑΙ ΥΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ.
ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΤΑΜΠΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?