Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ακατάλληλο το νερό της Φανερωμένης ;….


Ο ΑΗ ΘΟΔΩΡΟΣ ΘΑ ΞΕΔΙΨΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ;

Χθες ήταν των αγίων Θεοδώρων.
Και ένας… Άη Θόδωρος φαίνεται πως θα σώσει από τη δίψα τους οικισμούς της Κωμιακής από τη Φανερωμένη μέχρι το Αμπραμ.

Το φράγμα της Φανερωμένης μπορεί να ξεχείλισε φέτος από τις πολλές βροχοπτώσεις.
Το δίκτυο ύδρευσης μπορεί να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δυο χρόνια.
Η ηλεκτροδότηση του διΰλιστηρίου και της δεξαμενής στη Χίλια Βρύση μπορεί να έχει γίνει από το περασμένο καλοκαίρι.
Αλλά το ξεχαρβαλωμένο σύστημα (και δε μιλάμε μόνο για τις τοπικές εξουσίες) περίμενε στο παρά πέντε να διαπιστώσει ότι το νερό της Φανερωμένης δεν είναι πόσιμο και είναι κατάλληλο μόνο για άρδευση.
Δηλαδή, τώρα μολύνθηκε το νερό; Πως και γιατί; Μήπως το φράγμα από την αρχή παρουσίαζε προβλήματα; Μήπως το μολυσμένο, όπως λένε (?), νερό μέχρι τώρα πότιζε και… δίποδα ζώα όπως μας θεωρούν;

Τώρα η ύδρευση των οικισμών αυτών σχεδιάζεται να γίνει από το νερό που ανακαλύφθηκε σε γεώτρηση στον Άη Θόδωρο.
Μιλάμε για πλούσια πηγή που βγάζει 20 κυβικά την ώρα. Πώς όμως και πότε το νερό αυτό θα ανεβεί στο Αμπραμ για να τροφοδοτήσει την υπάρχουσα δεξαμενή;

Η χρηματοδότηση που απαιτείται είναι μικρή και πρέπει να βρεθεί το συντομότερο.
Οι κάτοικοι της περιοχής αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί από τους διάφορους…ψευτοθόδωρους, που κάνουν πρώτα ένα έργο και μετά ψάχνουν να βρούν σε τι θα χρησιμεύσει.


Είναι φανερό ότι οργάνωση και προγραμματισμός δεν υπάρχει σε τίποτα και δεν ελπίζουμε ότι θα υπάρξει…
Όμως … αν πότιζαν κόσμο με νερό και μετά από χρόνια διαπίστωσαν ότι είναι ακατάλληλο, θέλουν ΚΡΕΜΑΣΜΑ σαν τους … αλογοκλέφτες στο Τέξας.

Πρώτα τους κρέμαγαν και μετά τους δίκαζαν…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρολογούν τα λαμόγια;
Από πότε το νερό της βροχής είναι ακατάλληλο;
Τι παιχνίδι σχεδιάζει πάλι ο Δήμος Νάξου;
Παιδιά, τα συμφέροντα είναι μεγάλα και κάνουν πάρτι στην πλάτη μας.
Κυνηγήστε τους και είμαστε μαζί σας σε ότι χρειαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Δερν είναι σωστή η πληροφόρηση. Ο Δήμος Νάξου υδρευέται από αυτό το φράγμα. Σίγουρα απαιτείτειται ένα απλό διυλιστήριο και αυτό έχει κατασκεςυαστεί στον Κάμπο. Απλά κάποιοι από τον Δήμο έλεγαν ότι ο σωλήνας λήψης του νερού από το φράγμα βρίσκεται ολυ χαμηλά μμέσα στο φράγμα και τραβάει λάσπη. Αν αυτό αληθεέυει έπρεπε όλο το προηγούμενο διάστηαμ που ήταν άδειο να διορθωθεί. Υπάρχει δημοτική αρχή ή δεν υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Το φράγμα της Φανερωμένης έχει μέσα τρία στόμια υδροληψίας. Ειναι αυτοί οι όρθιο σωλήνες με καπάκι που φαίνονται οταν έχει αδειάσει το φράγμα. Το ύψος τους είναι διαφορετικό για να παίρνουν νερό πάντα από το πάνω μέρος της υδάτινης μάζας. Ετσι δεν μπορεί να φύγει μέσα από το φράγμα λάσπη. Είναι δηλαδή θέμα διαχείρισης του νερού του φράγματος. Οταν το φράγμα είναι γεμάτο παίρνουμε νερό από το ψηλότερο στόμιο υδροληψίας, οταν η επιφάνεια του νερού στο φράγμα κατέβει παίρνουμε νερό από το επόμενο στόμιο υδροληψίας(που είναι πιό χαμηλά) κλπ. Λάσπη μπορεί να βγεί μόνο από το στόμιο εκκένωσης του φράγματος.
Τώρα αν οι του Δήμου Δρυμαλίας συνέδεσαν τον αγωγό τους από το χαμηλότερο στόμιο υδροληψίας ή από το στόμιο εκκένωσης, εγώ βλέπω και δάκτυλο του κάτω Δήμου και "ασχετοσύνη" του πάνω Δήμου. Σιγά μην αφήσει Ο Δήμος Νάξου να περισέψει νερό για να πάρουν και άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο σημερινός δήμαρχος είναι γνωστό ότι ούτε δελτία τύπου βγάζει, ούτε στοιχειώδη ενημέρωση κάνει στους δημότες. Έτσι κανένας δεν ξέρει γιατί αυτό το έργο δεν λειτουργεί. Σε ερωτήσεις προς τον δήμαρχο πολιτών και άλλων η απάντηση που δίνουν είναι αυτή. Φθάνει..λάσπη στον Κάμπο. εκείνο που δεν συμβαίνει είναι η ...ακαταλληλότητα του νερού όπως έγραψε κάποιος απ' τους διαχειριστές του blog. Αυτό είναι λάθος. Ως προς τον Δήμο Νάξου, ας μην δαιμονοποιούμε τα πάντα και ας μην τα βλέπουμε τοπικιστικά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατό ρε παιδιά να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο Δήμο Δρυμαλίας; Ο ένας Δήμαρχος είναι χειρότερος από τον άλλο. Βγήκε και ο Τζουάννης να μιλήσει για το νερό της Φανερωμένης και την ύδρευση των ακρωτηριών της Κωμιακής. Για το βόθρο του Απόλλωνα δεν έβγαλε άχνα.
Λέει πολλά και διάφορα αλλά το ψητό είναι οτι κάτι τρέχει με το δίκτυο που έκανε η Εγνατία ή με το διΰλιστήριο ή και με το φράγμα. Κάπου το σύστημα δε δουλεύει, γι' αυτό πηγαινοέρχονται οι μηχανικοί της εταιρίας, γι' αυτό το αρμόδιο τμήμα του Επαρχείου θεωρεί το νερό μη πόσιμο. Έχω ακούσει οτι δεν έχει παραληφθεί ακόμα το έργο από το Δήμο. Είναι αλήθεια; Και ποιος είναι ο λόγος;
Άσχετοι και ανίκανοι. Αν πούμε τι Τζουάννης τι Μπαρδάνης θα έχουμε άδικο; Κι αυτός που παραφυλάει να ξαναγυρίσει στο Δήμο(Βασιλάκης) στο ίδιο καζάνι βράζει. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Θα θέσω μερικά απλά ερωτήματα και όποιος ΑΡΜΟΔΙΟΣ έχει λίγη ευαισθησία ας απαντήσει.
1. Υπάρχει φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων;
2. Επί δημαρχίας Τζουάνη, είχαν εντοπιστεί τεχνικά προβλήματα στο φράγμα;
3. Ο Μπαρδάνης έχει παραλάβει το έργο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή;
4. Γεωγραφικά σε ποια περιοχή ανήκει εξ ολοκλήρου το έργο;
5. Γιατί την αποκλειστική διαχείριση έχει ο Δήμος Νάξου;
6. Υπάρχει άτυπο πρωτόκολλο μεταξύ των δύο Δήμων;
7. Έχουν γίνει πρόσφατες υδροληψίες και ποιοτικές αναλύσεις;
8. Το διυλιστήριο στη Χίλια Βρύση μήπως είναι μια απλή δεξαμενή για να …δι(α)λυθούν οι αμαρτίες τους;
Δεν περιμένω απάντηση, αλλά θα πάρουν την δική μου όπως τους πρέπει, ελπίζω και τη δική σας…

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν τα ... παπαγαλάκια παγανιά. Τους διαβάσατε στους Απολλωνίάτες;

Ανώνυμος είπε...

Πού μίλησε ο Τζουάννης;

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν τα ... παπαγαλάκια παγανιά. Τους διαβάσατε στους Απολλωνίάτες;

10 Μάρτιος 2009 1:56 πμ

Ανώνυμος είπε...

Τέθηκαν παραπάνω 8 απλά ερωτήματα και ζήταγα απαντήσεις από κάποιο αρμόδιο. Ο "αρμόδιος" βρέθηκε. Είναι κάποιος giannis και απάντησε από το blog του Απόλλωνα. Γιατί όχι από εδώ που μπήκαν οι ερωτήσεις; Τι να σας πω. Εμεις έχουμε ερωτήσεις.Εκείνοι "απαντήσεις". Σε εισαγωγικά γιατί ελέγχονται ορισμένες...