Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ευτυχώς γίνανε και εκδηλώσεις, χωρίς… τζαμπουνοντούμπακα…


Περισσότερη ενημέρωση ΕΔΩ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟΥΝΟΤΟΎΜΠΑΚΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ν-Νάξιε δεν τα ξερεις καλά. Η εκδηλωση ήταν ενδιαφερουσα και ακουστηκαν πολλα ενδιαφεροντα στοιχεια για μνημεια που δε γνωριζουν πολλοι Ναξιώτες αλλά και για μνημεία που έχουν παραποιηθεί όπως ο "Πύργος Μπαζαίου" που κάποτε ήταν μοναστήρι και τώρα ο Μπαζαίος κάνει πως δεν το ξέρει. Φυσικά βγήκε ένας και του τα έχωσε, αλλά ο Μπαζαίος την είχε κάνει με ελαφρά...

Τα πιο "ζορικα"...τσαμπουνοτουμπακα όμως έγιναν όταν άρχισαν να μιλούν οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Νάξου.
Πρώτος και καλύτερος ο θρασυς Μανωλάς, που προσέβαλλε Δημοσίως τον Γιάννη Μπαρδάνη του Φλώριου, ο οποίος εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την ανάδειξει και προστασία των αρχαίων μνημείων της Νάξου καθώς και του φυσικού κάλους του νησιού. Η αιτία φυσικά ήταν το Αιολικό Πάρκο Κορώνου που έθαψε στην κορυφή, απομηνάρια του ναού του Δία (Αμμόμαξη).
Σημειώστε δε ότι η..."κυρία"...η υπεύθυνη της αρχαιολογικής υπηρεσίας η οποία ήταν αρμόδια να εξετάσει αν εκεί υπήρχαν αρχαία και ΔΕΝ το έκανε, ήταν εκεί...και σφύριζε αδιάφορα. Αφού τον κράξανε τον Μανωλά για την απαράδεκτη και χωρις σεβασμό ούτε στην εκδήλωση συμπεριφορά του, ο ίδιος εξαφανίστηκε.

Μετά ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, μίλησε και ο Επαρχος Νάξου κ.Κορρές, να πει τον πόνο του για το ΣτΕ και τα λιμάνια που του σταμάτησε. Είπε ότι από πίσω είναι συμφέροντα, σκοτεινές δυνάμεις και άλλες τέτοιες μαλακίες.
Τότε βγήκε στη φόρα το θέμα των αρχαίων της Χώρας και το θέμα του αρχαίου μόλου στον Απόλλωνα, που πήγαν να τον θάψουν. Και έγινε το έλα να δεις.

Αρκεί να σας πω ότι εκπρόσωπος της WWF που ήρθε να μιλήσει, είπε μπροστά στη μούρη των πολιτικών απευθυνόμενος στο κοινό, πως "είτε μας ακούνε είτε όχι, το ίδιο πράγμα είναι"...

Γενικά ήταν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που τη χάλασε η παρουσία των απαίδευτων πολιτικών της Νάξου, που ήρθαν για να αναμετρηθούν προεκλογικά, και που από το ένα αυτί μπήκαν οι πληροφορίες, από το άλλο βγήκαν...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Όποιος ξέρει να διαβάζει βλέπει οτι το κείμενο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της Σύρου, η οποία προβάλλει ως ενδιαφέρουσα τη συνάντηση και έτσι πρέπει νε ήταν, όπως γράφει και ο παραπάνω σχολιαστής. Και ο τίτλος της ανάρτησης αυτό αντιλαμβάνομαι οτι κωδικοποιεί: δηλαδή την ωφελιμότητα της εκδήλωσης, που δεν χρειάστηκε άλλα βοηθητικά μέσα για να πετύχει, να συγκεντρώσει κόσμο και να να έχει πιθανόν ευεργετικά για τον τόπο αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

"Μετά ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, μίλησε και ο Επαρχος Νάξου κ.Κορρές, να πει τον πόνο του για το ΣτΕ και τα λιμάνια που του σταμάτησε. Είπε ότι από πίσω είναι συμφέροντα, σκοτεινές δυνάμεις και άλλες τέτοιες μαλακίες."
Αυτή η διαπίστωση δεν σε πείραξε κύριε διαχειριστά;;;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Έπαρχε.... λοιπόν...."...συμφέροντα και άλλες σκοτεινές δυνάμεις..." σταμάτησαν (και) το λιμάνι του Απόλλωνα;
Τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου μέσα δεν επέτρεψαν να γίνει λιμάνι στον Απόλλωνα που δεν σε άφησαν να καταλάβεις ότι τα μουσολινικού τύπου έργα δεν συνάδουν με τον μικρόκοσμο του Απόλλωνα. Και παρασύρθηκες ακολουθώντας το ψώνιο του χωριού (Νταμπάκης) και χάσαμε και εμείς ένα φιλικό προς το περιβάλλον λιμενικό έργο που πράγματι μας λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Δεξιέ που το μόνο που ξέρεις είναι να χουλιγκανίζεις. Να ξέρεις πως εκθέτεις την ΝΔ που στο κάτω-κάτω δεν σου φταίει.Εγώ προτείνω στους διαχειριστές να μη σε διαγράφουν για να μη ξεχνάμε τι σημαίνει Δεξιά.

Α-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Έχεις δίκιο φίλε αλλά θέλουμε και για κοινωνιολογικούς λόγους να μετράμε το ήθος των φανατισμένων χουλιγκάνων της κομματικοποίησης.

Έχουμε ακόμα ένα στόχο που πιστεύουμε ως θεμελιώδη αξία.

Η σοβαρότητα και το πολιτικό ήθος που αναδεικνύει η πλειοψηφία των φίλων μας, πιστεύουμε θα αφυπνίσει και ωριμάσει τους ελάχιστους, που το μόνο που εκθέτουν είναι τον ίδιο τον εαυτός τους και κατ επέκταση και την παράταξη που εννοείται υποστηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Άχρηστε, όλα δεν είναι θέμα κομμάτων. Αυτό μας έλειπε να μου περιορίζει το κόμμα την ελεύθερη διατύπωση. Αλλά με λογικές σαν τη δική σου έφθασε η χώρα εδώ που έφθασε.

Ανώνυμος είπε...

Ας τους να εκτίθενται αυτοί που με τις παπαριές τους φωτογραφίζουν το προβληματικό γονιδίωμά τους. Αυτοί είναι οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ.