Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Σμυρίγλι: Ας βρεθεί ένας υπεύθυνος να δώσει μία απάντηση


Ονομάζομαι Μιχάλης Τσουκάτος και εργάζομαι στην Ελληνική μεταλλευτική εταιρία Ελληνικοί Λευκόλιθοι (http://www.grecianmagnesite.com/) με την ιδιότητα του Διευθυντή Ανάπτυξης. Θα ήθελα να σας παρουσίασω τη κακή εμπειρία 5 ετών σχετικά με την Ναξιακή σμύριδα.


Το 2004 η εταιρία μας δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Ρότερνταμ, Ολλανδίας με σκοπό την προώθηση μαγνησίας και άλλων βιομηχανικών ορυκτών όπως η σμύριδα. Προσπαθήσαμε τότε να έρθουμε σε επαφή με το Δήμο για τηv προμήθεια 5.000 τόνων σμύριδας από τη Νάξο, που παρεμπιπτόντως προμηθευόμαστε από τη Τουρκία, έως και σήμερα!


Οχι μόνο δεν βρήκαμε άκρη αλλά χάσαμε και τα εισιτήρια τα οποία είχαμε εκδόσει.

Το 2007 εξαγοράσαμε έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς βιομηχανικών ορυκτών στη περιοχή του Schiedam, Ολλανδίας. Η εταιρία Van Mannekus & Co. BV (www.mannekus.com) προμηθεύεται σε ετήσια βάση περίπου 7.000 τόνους ακατέργαστης σμύριδας από τη Τουρκία την οποία επεξεργάζεται και στη συνέχεια πωλεί κυρίως για τη παραγωγή λειαντικών τροχών.


Προσπαθήσαμε και εφέτος να έρθουμε σε επαφή με τους τοπικούς φορείς του Δήμου Δρυμαλίας για τη προμήθεια σμύριδας αλλά δυστυχώς ακόμα αναμένουμε στο ακουστικό μας! Θα σας πάρουμε σε δέκα λεπτά, ο υπεύθυνος δεν είναι εδώ, αφήστε μας το τηλέφωνο σας ήταν οι απαντήσεις που λάβαμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάναμε.


Ας βρεθεί ένας υπεύθυνος να μας δώσει μία απάντηση για το αν υπάρχει ενδιαφέρον ή όχι.


Φιλικά,
Μιχάλης Τσουκάτος

4 σχόλια:

Ιάκωβος είπε...

Κύριε Τσουκάτο, ιδιοκτήτης της Σμύριδας δεν είναι ο Δήμος Δρυμαλίας, είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε περίπτωση που έχετε ενδιαφέρον για αγορά σμύριδας μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ
ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ/νση: Λυκούργου 9
Ταχ. Κώδ.105 51 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Μ. Αρτόπουλος
Τηλ. : 2103240958
FAX: 2103243848

Ανώνυμος είπε...

Καλά τόσο δύσκολο ήτανε να τον ενημερώσουνε από το Δήμο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιάκωβος είναι ο μόνος από όσους πολιτεύτηκαν ή φιλοδοξούν να πολιτευτούν στη Νάξο που ξέρει καλά το θέμα και η σχετική εισήγησή του σε ημερίδα τον Ιούλιο στην Τραγαία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω πολλά στοιχεία για την σμύριδα, αλλά τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Ιάκωβος για άλλους παραγωγικούς τομείς της Νάξου ήταν εντελώς λανθασμένα και εξωπραγματικά.