Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Γερμάνος Καπίρης: 4ο κρατούμενο…

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος
και η ευθεία απόδοση ευθυνών
σε δύο κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες…





Την ανακοίνωση την … απαλλοτριώσαμε από το naxio

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο το έχει πάρει ο naxios από το άρθρο του Καπίρη στο ΝΑΞΙΑΚΟ ΒΗΜΑ. Αλλά τα πράγματα έχουν προχωρήσει και έχουν γίνει και άλλα που δεν αναφέρει το τοπικό κομματικό έντυπο. Έχουν πλακωθεί εδώ όλοι, λες και είναι ηττημένοι. Σε σταθμούς βγήκαν, ονόματα είπαν...Εσείς πως και δεν τα μάθατε; Και γιατί δε λέτε ονόματα;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ? ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ. ΣΕΡΓΗΣ ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ?
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΛΕΠΡΟ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ?
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ? ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ.
ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΡΜΗΞΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΜΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ.
ΕΧΕΙ ΜΑΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΜΤ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ?
Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ
ΝΟΜΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΙΕΣ
ΘΑ ΒΓΕΙ- ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΕΣ.

ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΠΙΡΑΚΟ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ
ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΤΟΝ ΓΕΡΑΚΟ.

ΣΚΟΡΠΟΥΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΡΑΥΓΑΖΕ ΝΑ ΤΟΥΣ
ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ?

ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ,
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ
ΓΝΩΡΙΜΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ
ΜΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΡΑΚΟΥ
ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΦΑΜΕΛΙΑ ΤΟΥ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ
ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ
ΜΑ ΘΑ ΕΚΔΟΣΩ ΕΓΩ ΜΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΙΑ

ΒΑΛΕ ΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟ
ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΩ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΖΕΜΑΤΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ.

ΟΡΜΗΞΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΜΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ.
ΡΕ ΕΧΕΙ ΜΑΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ξέρω πια είναι η γνώμη τον διαχειριστών αυτού του μπλογκ σε σχέση με την ενέργεια του χροισοχοίδη στα εξάρχεια

Ανώνυμος είπε...

Για κοιτάτε ρε κάτι προσωπικότητες που το παίζουν σοσιαλιστές και δημοκράτες στο νησί.
Σε μια δημοκρατική ευνοούμενη χώρα θα έκαναν όλοι τους παρέα στην φυλακή, αλλά εδώ που είμαστε τους έχουμε και από πάνω μας,,αα ρε Κουφωντινα να ΄γιάσουν τα χεράκια σου.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΚΑΤΙ....... Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ? ΠΩΣ ? ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΞΟ ?
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΕΓΡΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ?
ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΙΩΣΕ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ...... Ο ΛΑΖΑΡΟΣ , Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικισμοί στην πολιτική γενικά βλάπτουν. Είναι γεγον΄ςο ότι το ΠΑΣΟΚ στη Νάξο κατήγσγε περιφανή νίκη, μεγαλύτερη και από εκείνη του 1981 και αυτό παρόλον ότι ούτε οργάνωση έχει, ούτε σοβαρές προεκλογικές κινητοποιήσεις έκανε. Ο κ. Καπίρης σωστό είναι να αναζητήσει την αποτυχία του και στον εαυτό του, αλλά και στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης και την ομάδα που εκδίδει το "ΒΗΜΑ". Πώς εξηγεί το ότι μείωσε αισθητά τις ψήφους που πήρε το 2009 σχετικά με εκείνες του 2007; Αν δεν πήρε ψήφους από άλλα νησιά φταίει και ο ίδιος. Πού ήταν τα δυο χρόνια από τις εκλογές του 2007 μέχρι την εναρξη της προεκλογικής περιόδου του 2009;
Το κυνηγι του σταυρού στις εκλογες από τους υποψήφιους δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο, πάντοτε συμβαίνει και σχεδόν από όλους. Γιατί να τον υποστηρίξουν οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες; Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουμε τον Οκτώβρη, θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και πρώτα απ' όλα με τους κερδισμένους καιο ρήγας ήταν ο μόνος σίγουρος, έστω κι αν στραπατσαρίστηκε πολύ νωρίς. Αυτος δν προλαβαίνει να έχει την τύχη της Παπαζώη (Υπουργηλίκια, μεγαλεία κ.λ.), θα μας αφήσει μέρες πού σύντομα.
Συμπέρασμα: Η ηγετική ομάδα της τοπικής του ΠΑΣΟΚ Νάξου απέτυχε, έχει χωρίσει το ΠΑΣΟΚ σε πολλά φέουδα, αντί να το ενώνει και πρέπει να παραιτηθούν.

Ανώνυμος είπε...

τον καπιρη τον χτυπησαν οι μαρακηδες με πρωτοστατη το μικρο που νομιζει οτι θα γινει βουλευτης καποτε.τον χτυπησε ο πατερας γιατι δεν τον στηριξε στις δημοτικες οπως ο ρηγας. χτυπηθηκε μονος του γιατι δεν εκανε προεκλογικο αγωνα για τους λογους που ο ιδιος αναφερει. τον χτπησε ο γραμματεας πασοκ με το κυκλωμα φουτακογλου γιατι ειχαν δει οτι ηταν αδυναμος κρικος,και επειδη υπαρχουν και αλλα παλαιοτερα που δεν θελω να αναφερω. οτι και να γινοταν ομως αν και ολοι θελαμε τοπικο βουλευτη και τισ χαμενες ψηφους απο ναξο να επαιρνε παλι δεν θα εβγαινε,γιατι ο ιδιος δεν προσπαθησε σαν τον ρηγα και τον παπαμανωλη που ειναι επαγγελματιες της πολιτικης. δεν πειραζει φιλε γερμανε το σιγουρο ειναι οτι αν κινηθεις σωστα θα βγεις δημαρχος,αν οχι τωρα την επομενη. προς το παρον κανονισε το κεντρο υγειας να γινει πραγματικο νοσοκομειο,και αφηστε παραεξω την πολιτικη,που στο τελος-τελος δεν μας βγαζει πουθενα. ψωροκωσταινα γεννηθηκε,ψωροκωσταινα θαναι παντα. εγω ο αγγιδιωτης

Ανώνυμος είπε...

Αγγιδιώτη
Λες στον Καπίρη να κανονισει να γινει πραγματικο νοσοκομειο το Κεντρο Υγειας.
Καλά το λες, γιατί η ομάδα του είχε ήδη καπαρώσει τη θέση του διοικητή για τον Βερνίκο, μέλος της ομάδας και της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας ΒΗΜΑ. Είχαν δηλαδή μοιράσει τις διάφορες καρέκλες μεταξύ τους. Αλλά βλέπεις ότι ο Παπανδρέου έκοψε πολύ πριν από τις εκλογές και ήδη τώρα ως Πρωθυπουργός, με το μαχαίρι τον ομφάλιο λώρο Κόμματος-κράτους.
Ο Βερνίκος θα μείνει με το κουστουμάκι στην ντουλάπα, όπως και όλη η παρεούλα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΙΡΗ ΚΑΤΕΒΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χαμός σήμερα στα ραδιόφωνα στη Νάξο. Άγρια κόντρα μεταξύ Καπίρη- Επάρχου-Δημάρχου, μέ αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για τις εκλογές και την ήττα του. Μου θύμισε ο Καπίρης το ΚΚε που ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα είπε ότι φταίνε οι άλλοι και όχι οι ιδιοι. Αντιπαράθεση κι αυτή! Ποιος υποστήριξε ποιον και γιατί. Αντί να συζητούν πώς θα εφαρμόσουν στα νησιά την πολιτική που εξήγγειλε ο Παπανδρέου για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ζητήματα καίριας σημασίας για τα νησιά, κάθονται και τρώγονται για το πώς μοιράστηκε και από ποιους η κομματική πίττα των σταυρών. Έτσι αντιλαμβάνονται όλοι τους το καινούριο που προσπαθεί να φέρει στην πολιτική ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Νομάρχη Μπάιλα, Ο Σηφουνάκης έρχεται καισε γυρεύει.
Θυμάσαι τότε που γύρευες με ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό τον αποκεφαλισμό του από το Υπουργείο Αιγαίου;
ΕΡΧΕΤΑΙ και τώρα έχει αυστηρές εντολές από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που δεν μασάει στα ζητήματα του Περιβάλλοντος. Τι θα κάνετε τώρα, εσύ, ο Λάζαρός σου, ο Κορρές σουο Νταμπάκης σου και όλη η παρέα; Μήπως είναι καιρός να πάτε στα σπίτια σας πριν σας ξαποστείλουν με καμιά διαγραφάρα; Δεν σας σηκώνει άλλο ο τόπος, μα ούτε και το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.