Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Βγήκε το ΚΚΕ δυναμωμένο όπως γράφει ο Ριζοσπάστης;


Κι όμως η μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ σε σχέση με τις εκλογές του 2007 είναι κατά 0,6%.
Σημαντική, μάλιστα, είναι η πτώση στα μεγάλα αστικά κέντρα, μιας και στη Β' Αθήνας έλαβε 10,84%, εν αντιθέσει με το 12.11% του 2007, ενώ και στην Α' Αθήνας η διαφορά με την τελευταία εθνική εκλογική αναμέτρηση άγγιξε τη μία μονάδα (9,56% τώρα, 10,52% το 2007).
Το ίδιο συνέβη και στον Πειραιά, με τα ποσοστά του στην Β' Πειραιώς να μειώνονται στο 12, 86% σε σχέση με το 14,55% του 2007, ενώ και στην Α' Πειραιώς η μείωση είναι της τάξεως του 0,85% (8,95% σήμερα, 8,10% το 2007).
Κύριοι του ιστορικού ΚΚΕ δεν έχετε κανένα δικαίωμα απέναντι στην ιστορία του κόμματος να κλείνετε τα μάτια για να αποφεύγετε την αναγκαία αυτοκριτική. Πως βγήκατε δυναμωμένοι όταν έχουν μειωθεί οι ψήφοι του κόμματος;
Όταν σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής απαξίωσης του συστήματος το ΚΚΕ μειώνει τις δυνάμεις του δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι.
Η ανακάλυψη ή δημιουργία εχθρών, αποτελεί πάντα το καλλίτερο άλλοθι σε ανίκανες ηγεσίες.
Στέφανος Ροδινός
srodinos@gmail.com

6 σχόλια:

steve είπε...

Σωστός,συγχαρητήρια πάρα πολύ καλή προσέγγιση.
Όμως δυστυχώς απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων , και ανεύθυνων

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, το ΚΚΕ είναι το άλλοθι της δημοκρατικοφάνειας του συστήματος και κατά συνέπεια με καθαρό αλληθωρισμό προς τα Δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Παπαρήγα, Κανέλη Αλέκες, πως λέμε αδελφές Μπρόγιερς , αλλά τώρα αυτές είναι γριές που ούτε τη φαντασία σου δεν μπορούν να ξυπνήσουν.
Με την ευκαιρία σήμερα αγόρασα Ριζοσπάστη και το δηλώνω για να μη συγκαλέσουν την Κεντρική Επιτροπή η οποία θα διαπιστώσει αύξηση της κυκλοφορίας και άρα αύξηση της επιρροής του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Καλό, μπορεί και να τους μπερδέψεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα έχουν χάσει εκεί στον Περισσό? Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ που αναρτάς γράφει οτι το αποτάλεσμα "δεν απεικονίζει τις θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στη λαϊκή συνείδηση...είναι σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων...". Και αν ακόμα είναι έτσι ποιος φταίει? Ακούστε σύντροφοι: οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτο μέγεθος αυξήθηκα ελάχιστα από το 2007. Γιατί δεν πείσατε τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε με ποικίλους τρ'όπους να παροχετευθεί στο ΚΚΕ? Ποιοι φταίνε λοιπόν? Οι αστικές δυνάμεις, τα ΜΜΕ, η πλουτοκρατία και ο ιμπεριαλισμος?
Το ξέρετε οτι η σοσιαδηκρατία έχει παντού καταβαραθρωθεί και μόνο στην Ελλάδα ανεβαίνει πανηγυρικά στην εξουσία?

Ανώνυμος είπε...

Η…διαλεκτική στο μεγαλείο της…
Η νέα θεωρεία ότι η «λουμπενοποίηση» δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες …
Η μετάφραση ότι «δυναμωμένο» σημαίνει και ποσοτικά…
……………………………………………………………………………………
Υπάρχουν 1000 αρνητικά που μπορεί να αναλύσει κάποιος. Αυτά που επιλέξατε δώσανε «τροφή» στους «μαύρους» που καραδοκούν…